Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Uzulmekten helak oluyorum
0
oy
423
göst.
10 Eylül 2022
Aile & Aşk
kategorisinde
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
soruldu
Oglum komutlari ara skra tam yapamasa da basit komutlari iyi goz kontagi iyi ,isaret parmagi kullanimi var ,yabanci ortamlarda uyum sorunumuz yok
28 inde 24 aylik olacagiz 18 kelimesi var oda siksik kullanmiyor normalde ikili kullanmasi gerekirken
30 yaainda anne oldum bir yavrumun en guzel günlerini kaygı uzuntuyle geçiriyorum
Çocuk gelisimci arkadas var gelisim geriligi var diyo ozel egi5ime git diyo daha once gitmistim 18 ve 20 ayda da gitmiştim
Allah im isyan etmiyorum ama cigerimde kayniyor haslaniyor kurban olduğum feraha cikar artık beni
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
6
Cevaplar
+1
oy
10 Eylül 2022
nerminin annesi
(
1,168
puan)
tarafından
cevaplandı
ya bunun ucun neden aglamakdan helak oldunki. her cocuk aynimiki. benim kizim 26 aylikkem hic birnkelme bilen demezdi.. ben surekli onankart falan gosterirdim.. ama soyelmezdim ama bir gun basladi tekker teker soylemeye sozleri.. sora bide bakdim ikili cumle. kuruyor su an 28 aylik kendine iyki dogdum nerminde diyor. sar sar okuyor. hic birnyerede goturmedim. cocuk bu zmaani gelince yapar. her gosterdiyim karti hernsozu oyle bir zamanda soylediki bana ben sasirdim bile
1 önceki yorum göster
10 Eylül 2022
nerminin annesi
(
1,168
puan)
tarafından
yorumlandı
annen hakli bebekler her dediyimizi yapmazki. benim kizim da o kadar iyi anliyorki benimde her dediyimi yapmaz. hic onemsemez ki ben konusuyorum isine gelmiyordur o yuzden banada her kes cok ustume geliyordu ama ben takmiyordum uzulmuyordumda aglamiyordum. canim uzulem daha cok calis onla. dahda cok konus. inan gercekden cocuklar bir gun icinde farkilik gosterkyor
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Artik hicnirseye gucum kalmadi inankn kalmadi yemin ediyorum kalmadi
10 Eylül 2022
nerminin annesi
(
1,168
puan)
tarafından
yorumlandı
e boyle isyan edersen sonu iyi olmaz silkelen kendine gel. hic konusmuyor diyilki .sen boyle olsan cocuk senden neqativ enerjini alar. e oyle anneler var cocuklari hasta oluyor. onlar ne yapsin hic bu kadar pes etmemis olma.. benim ne yapayimdim 26 ayina kadar hic konusmuyordu. olsun dedim sabr etdim .
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Tek basinayum babasi yaninda yok 17 aylikken isarwt parmagi kullanmiyordu agzinu burnunu yerjni ogretmeye calistikca yapmiyordu simdi bunlardan dolayı otizm falan diye korkup tedirgin olmuatum doktora gittim denber yapildi
Doktor ilgisiz kalmis dedi o zamanalr bu kadar ilgilendmiyordum aldi telas bu sefer isarwt parmağı kullanimi ogrndu vücudunu ogrndi komutlari genellikle yapar falan konusmasi geri simdide 17 aydan itibaren kaygilammaktan helak oldum
11 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Dediğiniz kartlar hangileri
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
10 Eylül 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Allah yardımcın olsun . Biz anneler harika süper zeka kusursuz bebekler istiyoruz haklı olarak . Ama üzme kendini o senin için mükemmel zaten. Zamanla ve eğitimle düzelir Rabbim can sağlığı versin de
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Allah razi olsn insAllah egitim ozel egitime goturmek istemitorum hicbirsey yapmak istemiyorum artık ölmek istitorum mumkunse guclu anne falan olmak istemiyorum
10 Eylül 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Sen ölünce bebeğin ne olacak? Annesiz büyüyen çocukları görmüyor musun ? Otizm değil, kanser değil Allah korusun ne anneler var canım sma hastası bebeklere bak. Yani biseyleri 3 5 ay sonra yapsa ne olacak ilerde o fark kapanır
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Neden bu gerilik anlamiyorum ki
10 Eylül 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Belki de yok. Kızım 13 aylıkken o kadar çok kelimesi vardı ki. Anne,baba,mama,dede,gel,Git,al,ver,su(bua) daha da hatırlamıyorum coktu. Şimdi oğlum 13 aylık canı isterse baba der anlamsız ses çıkarır. Hiç de gelişim geriliği olduğunu düşünmüyorum
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Ims oyledir cnm benim.hayayta tek oglum var kocam asker yabimda değil umup evim esyam bile diyeniyotum göçebe gıbı ordan oraya savuruliyo4um biktim artik herseydne
10 Eylül 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Tablet TV telefon yarım saati gecirme bolca ilgilen canım içini rahat tut erkek çocuğu farklı oluyor. Benimkilerin arasi 13 ay kizimin her ayını çok net hatırlıyorum oğlumla dünya kadar fark var
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Sagolasiniz icimi bie parca rahatllattnz
10 Eylül 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Rica ederim böyle şeyler için psikolojinizi bozmayın canı sagolsun daha ne olduğu belli bile değil
10 Eylül 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Birde bebek gece uyuduğunda 1 saat geçmeden sağ elini bingildagi üzerine koyup onunla konuş canım. Cok sevdiğini, değer verdiğini içinden ne geçiyorsa hep konuş onunla Bu güzel Bi yöntem bebekler o sürede annelerini duyuyor çünkü
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Cok tesekkur edrrim hic bilmiyordum yapacagim oglum seninle güzel güzel sohbet etmek istiyorum diyecegim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Ya benim büyük oğlum üç yaşında tam cümle kurmaya başladı küçük oğlum bir buçuk ay anikinyasina girecek konuşuyor komutları anlıyor herşeyi yapıyor her cofuk farklı kendine dert arama
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Arkadas gelisim geriligi var deyunce renk sayisi falan da ogretmedim artik kaldiramiyorum inankn harap oldim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2022
baharyigitkara
(
127
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim oğlum anne bile demezdi değil ikili cümle kurmak 28 aylıkken konuşmaya Başladı şimdi yeminle susturamiyorum akışına bırakın kasmayın çocuklu ortamlara sokun
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Teşekkür ederim insAllah öyle olur
11 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Konusma karti falan kullandiniz mi
12 Eylül 2022
baharyigitkara
(
127
puan)
tarafından
yorumlandı
Yoo hiç bişey almadım ama mesela bardak alıyorsam elime bardak bu diye gösterdim baya baya gösterdim sonra kendi soktu yanu
13 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben de oyle yapayim ins faydasi olur
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2022
Duruu12
(
292
puan)
tarafından
cevaplandı
Her çocuk bir değildir tıpkı renklerin ve sayıların bir olmadığı gibi zevk aldığımız ve korktuklarımiz gibi lütfen komsunun cocugu soyle böyle diye kiyaslamaktan vazgeçin evladınızı zamana bırakmak lazım bazı şeyleri sihirli değneklerimiz yok hemen oluversinler hadi tutki korktuğun gibi otizm çıktı evladın ki umarım değildir ki öyle diye farzedelim senin bu şekilde evladına nasıl faydan olacak silkelen kendine gel sana şimdi çok ihtiyacı var bir çok anne hastane köşelerinde evlatları hayata tutunsun diye yalvarıyor canı sağ yanında koynunda lütfen biraz bu şekilde düşünüp kendine gel paşanın ihtiyacı olan tek şey zaman lütfen sabret ♡♡♡
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Bebeklik doneminde cok buyuk hatalarimiz oldu yabinda esimle buyuk kavga ettik soyle ki komsular sesimize geldi camlar kap8lar kirdik ben oyle hissediyorum ki ondam sobra gelisimi durakladi 15 16 aylikti birde 8 9 aylıkken oyle buyuk kavgamiz oldu
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2022
Z.ElaSevim
(
1,130
puan)
tarafından
cevaplandı
Kendinizi helak etmeyin.
Dün pedagoga gittim ,kızım 24 aylık. İkili cumleeleri çok az baba gel anne al baba at gibi sadece. Toplamda 30 kelimesi ve h.ayvan sesleri var. Pedagog bu aylar için normal olduğunu söyledi. Kizik son ayda kendisini geliştirdi kelime konusunda. Öncesinde anne baba dede meme vs vardı. Çocuğunuz konuşsun diye çok diretirseniz inada biner dedi pedagog. Bol bol konuşun birlikte ev işleri yapın boyama kitap vs yapın dedi . Çocuk gelişimi arkadaşınızdan ziyade çocuk doktoruna götürün kuskularibizdan bahsedin o sizi yonlendirir. Bazıları niyeyse olumsuz konuşmaktan haz alıyor. Size gelişim geriliği var deyip sustu mu yoksa yapmanız gerekenlerden bahsetti mi gercekten merak ediyorum.
10 Eylül 2022
Z.ElaSevim
(
1,130
puan)
tarafından
yorumlandı
Ayrıca otizmli yegenimde var . Bu konularda fazlasıyla deneyimliyim. Renk sayı vs demiswiniz yorumlarda ama öncelik konuşmadım ilerleyen dönemlerde zaten renkleri ve sayıları öğrenecek . Renkleri bilmesi sayıları söylemesini çok onemsemiyorlar . Fazla üstüne düşüyor iseniz o yüzden yapmıyor olabilir cocugunuz
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Oglumun ikili hiç kelimesi yok tekli olarakta yalnızca 17 18 tane var daah once aynı doktora uc kez gittim otiZm olduğunu düşünmediğini gozinun icine icine bakan cocuk dedi vw denver testi istedi cocuk gelisimciler yapti normal demiskwrdi o zaman 18 v3 20 aylarda
Arkadasta ozel egitim merkezine gotur tekrar konisma karti al dedi dahaa once oraua da bir kez goturdum orda da denver yapmislardi o zaman otizm şüphesiyle gitmistim orda da el yıkama geri demisle3di amqa 9öğretmemustim 18 aylikti
Uc aydır bir fiil nerdeyse disaridayiz ya parktayiz ya misafirlikte sosyal ortamalra da sokuyorum ama olmuyo
10 Eylül 2022
Z.ElaSevim
(
1,130
puan)
tarafından
yorumlandı
Her çocuk bir değil. Kimisi 2 ayda öğrenir kimisi 6 ayda. Çocuğunuzda herhangi bi problem yok . Konuşması için uzmanlar 3 yaşına ykadar bekliyorlar . Acele etmeyin . Sizi anlıyorsa dert etmeyin. Bir de uzmanlar diyor ki beden dilini iyi kullanan çocuklar konuşmayı geç cozuyorlae
10 Eylül 2022
Neyleyim
(
340
puan)
tarafından
yorumlandı
Bqzen anlamiyormus gibi de geliyo
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
14
cevap
931
göst.
Aglamaktan helak oldum. Ben haksizmiyim degermiydi bu kadar aglatilmaya
5 Ağustos 2024
Diğer
kategorisinde
Gul25
(
105
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
5
cevap
291
göst.
Uykuda ağlayan bebek helak oldum yardım edin
23 Ağustos 2023
Aile & Aşk
kategorisinde
Selin demirci
(
2,203
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
18
cevap
904
göst.
Ben mi abartıyorum helak oldum ağlamaktan ?
9 Nisan 2023
Aile & Aşk
kategorisinde
misafir
tarafından
soruldu
_karıkocailişkisi
dertleşmek
bezdim
stress
tavsiye-fikir
+1