0 oy
195 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,604 puan) tarafından
Buzlukta yer yok şişeye domatesli yapıp koysammi yapan var i güzel oluyor mu

10 Cevaplar

0 oy
(4,640 puan) tarafından
Biz hep oyle yapariz cok da guzel oluyor dolabinkinden
(1,604 puan) tarafından
Nasıl yapıyorsun tam olarak
-Reklam-
0 oy
tarafından
Olur canım önceden bu dondurucular yokken herkes öyle yapardı 
tarafından
Sıcak iken kavanozla
0 oy
(3,843 puan) tarafından
Kavanoza konserve gibi kapıtıyordu annem ben buzluğa koyuyorum canım
0 oy
(1,334 puan) tarafından
Çok güzel oluyor canım fasulyeleri şişeye koy kaynat ama şişeye su koyma sadece fasulye kendi suyuyla haşlansın daha lezzetli olur bizde yaparız
(1,604 puan) tarafından
Nasıl yani canım tarif verir misin
(1,334 puan) tarafından
Hazırlağın fasulyeleri ciğ olarak kavanoza koyup kapağını kapatıyorsun sıkı sonra tenceye dizilip kavanozların yüzüne çıkana kadar su ekleyin üzerine taş konulup kaynatılıyor tabi saatlerce kaynatma ve buyuk tencere gerekli biz köy yerlerinde ateş yakılıp yaparız ama imkanın yoksa tencerede fasulye ve domatesi az su ile buğulandırıp kaynatıp sıcakca kavanoza koyup vakumla canim insallah anlatabilmişimdir :)
0 oy
(1,683 puan) tarafından
Çok güzel oluyor valla  yap bence 
(1,604 puan) tarafından
Tam nasıl ayoiyosun sen
(1,683 puan) tarafından
Ya melemenlk yapıysn ya onn gbi ben yapmadm ablam yaptı bana yada annem aynı şişeye ole sıcakken bastılar hatta ablam yine versi bana
(1,683 puan) tarafından
Yani melemnliği sıcak sıcak basıyorz ya
0 oy
(14,740 puan) tarafından
Olur kız neden olmasın annemler 2 türlü de yapıyor 
(1,604 puan) tarafından
Biz hep buLuga atardık konserve yapmadım da yer olmayınca deneyim dedim
(14,740 puan) tarafından
Dene canım Allah Ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin
0 oy
(642 puan) tarafından
Biz hep öyle yaparız çok güzel olur. Konserve gibi aynı biraz pişir sıcak sıcak kapat
(1,604 puan) tarafından
Nasıl yapıyorsun tam olarak
(642 puan) tarafından
Fasulyeleri kırıyoruz yemeklik şekilde yıkayıp ocağa alıyoruz üzerine domates doğuruyoruz. Biraz tuz ve yağ da ekliyoruz. Fasulyelerin rengi dönene kadar pisiyo . Sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup kapatıyoruz.
Hep böyle yaparım lezzetli olur.
(1,604 puan) tarafından
Sağol canım denicem
0 oy
(634 puan) tarafından
Saklanır canm ama şişeyi 3 4 saat kaynatmam lazim
(1,604 puan) tarafından
Şişeyi mi kaynatcam neden ki
(634 puan) tarafından
H biz ole yapıyoruz  s8zi bilmem ama bozulmaması  için içine hava girmemesi  icin
0 oy
(8,279 puan) tarafından
Oluyor canım daha bir kaç gün önce yaptım. 
(1,604 puan) tarafından
Tam.oalrak nasıl yaptın anlatirmisin ben buLuga atıyordum normalde
(8,279 puan) tarafından
Domates ve biberli yaptım fasulyeleri ortadan ikiye yarıp içine attım hafif sulu bir şekilde ama istersen kavurma gibi de yapabilirsin sonra sıcak sıcak kaynamış kapaklarla kapat üstünü ört tamamdır.
0 oy
(18,419 puan) tarafından
Ben kavanozda yaptım geçen sene dondurucuya attım güzel olmadı bu sene kavanozda yaptım umarim tadı güzel olur

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 233 göst.
12 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Gurmeanne (764 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 152 göst.
27 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Hamsikoydumtavaya- (161 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 199 göst.
12 Mart 2025 Diğer kategorisinde eylul_ (2,003 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 89 göst.
2 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,924 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,466,277 soru

24,028,737 cevap

328,580 kullanıcı

...