Al işte iyice gönlümü aldın çok güzel yağlama yaparım. Ama sen zaten biliyorsun tarifini. 2 kişiyseniz 6 bezi ( 6 kat ) size yeter bence ortdan kesersin yarı yarı ikinizide doyurur.
.
.
Ama şöyle bir şeyde var. Eğer beziler küçükse yetmez. Ben senin yerinde olsam tarife birebri uyarım 12 bezi yaparım. Canımın çektiği kadarını yaparım. Artan lavaşkarı da buzluğa atarım. Başka zaman tekrar yağlama yaparım. Ya d başka şekilde yerim.
.
.
Bir de kaynanamın yemekleri mükodur. Çünkü kendisi aşcı. Yağlama hamurunu çok mayalandurma der. 15 dk dinlensin hamur yeter der. Çünkü çok mayalanursa iyice kabarıyor. Kalın hamur oluyor. Yemesi zor oluyor
.
.
Bir diğer püff nokta 1 sıcak 1 soğuk... Yani ya kıyması sıcak olsun ya hamuru der. Mesela ben önce kıymayı kavururum kenara koyarım o dinlenirken hamurlrımı yaparım. Hamuru. Sıcakken dizerim. Böylece hamurlaşmıyor.