0 oy
490 göst.
Diğer kategorisinde (1,030 puan) tarafından
15-16-17 aylık bebekleriniz kaç kelime konuşuyor?

12 Cevaplar

0 oy
(200 puan) tarafından

dede baba teyze mama bunları net bir şekildei diyor kalk gol demeyi ögrendi bir kaç kezde onlari kullandı bu aralar

-Reklam-
0 oy
(643 puan) tarafından
Benim oğlum 3 buçuk yaşında henüz konuşamıyor. Özel eğitime gidiyoruz. Bir anne olarak size birşey diyeceğim bilgi edinmek için mi yazdiniz fikir almak için mi bilmiyorum ama aklinizda birşey varsa mutlaka çocuk psikiyatriye gidip fikir alin. Çünkü anneler muhakkak hisseder sağlıklı gunler 
(1,030 puan) tarafından
Şöyle söyleyeyim gel git getir ver al bu ve benzeri komutları yapıyor otur vs deyince anne baba dede gel al ver hadi yada hadi ya diyor onun dışında taklit yeteneği yaşıtlarından bile daha fazla onu fark ettim otizm den şüphelendim çok önceden ama herhangi bir belirti göremedim tek düşündüğüm şuan 7-8 kelime söylüyor normalmi bilmiyorum gel beni öp diyorum mesela dudağını yanağıma bastırıyor yada eline telefon alınca kimin olduğunu biliyor ona götürüyor al diye günde 1-2 reklam dışında TV'ye bakmıyor göz teması çok iyi
(643 puan) tarafından
Anlatilana göre pek bağdaşmiyor. Bende 15 aylıkken falan şüpheye düştüm. Kimseye kabullendiremedim. En son iki yaşını geçince goturmeye ikna oldular. Sonuc olarak otizim risk grubunda çıktı. Yani otizmli değil ama belirtileri var demek egitimle destek olmazsak otizmli olacak.
(1,030 puan) tarafından
Ne gibi belirtiler biraz açıklar mısın göz teması dışında
(643 puan) tarafından
Sabri herguner diye bir hocamız var instagramdan takip edin arada canli yayin yapıyor bizim kendi doktorumuz oğlumu bir yildiz gibi avuçlarimdan kayıp gitmemesi için bana yol açan kişi
(643 puan) tarafından
Hiç konuşmamak. Sadece babıldamak. Asla ama asla tepki vermemek hatta isitme testi bile yaptırdık biz. Onun dışında unutmak öğrendiği şeyleri sürekli unutuyordu. İşaret edememek. Yani parmak kullanmamak. Yada birseyleri gosterirken sizin elinizi kullanması.yemek seçmek ama her halini dokusunu rengini kokusunu herşeye takılması. Oyuncakları amaci ile kullanmamak mesela arabaları tepe taklak çevirmek.
(454 puan) tarafından
Aymi belirtiler 2 yas oğlumda var hemen unutuyor öğrense bile parmak işaretini nadir yapıyor virsey isteyince komple elini uzatıyor göz teması az söylediği kelimeler otur hayır Allah deyince 1 diyor birde ben sayıları bir iki üç diye başlayınca parmaklarıyla sayıyor gibi yapıyor ismine kesinlikle bakmıyor işitme testi yaptırdık bisey çıkmadı
(454 puan) tarafından
Surekli teker çeviriyor reklam hastası reklamları nerde olsa duyup geliyor
(643 puan) tarafından
Kesinlikle gidin lütfen iki yas kötü bir zaman degil gecikmeyin mutlaka gidin. O sayma davranışları falan hep ezbere hareketler. Ve bu durumda ezber çok riskli olur anne babayi yanıltır. Birşey kaybetmezsiniz en iyi ihtimalle birşey yok derler. En kötü ihtimallede bir sorun varsa şuan çözülebilir yaşta evladinizi kazanirsiniz
(643 puan) tarafından
O reklemlara koşma davranışları, teker cevirmeleri ise takıntı olarak geçiyor. Biz eğitime başlayalı 7 ay oldu resmen benim oğlum daha yeni var olmuş gibi evde. İsmine bakiyor. Bizimle oyun kuruyor işaret ediyor. Kendine kızan olursa gelip şikayet ediyor. Önceden bedenen vardi ama ruhu yok gibiydi resmen evimizde hangi sehirde yaşıyorsunuz acana @kenanveannesi
(454 puan) tarafından
Yurtdisindayim Almanya'daki gideceğim doktorlarda hep almanca be terapilerde öyle olacak mutlaka Türkçe bilmeden almanca :((
(454 puan) tarafından
Ben hep başından beri seziyordum ama konduramiyordum surekli eşime söyledim ama hep bir şey yok diyorlar cocik doktoru göz teması var dedi işitme testine gönderdi temiz çıktı ama ben yine tereddütluyum ismine bakmıyor takıntılı davranışları çok surekli dönen şeylerle ilgileniyor komut almıyor ver al gibi kendi halinde oynuyor kimse ilgisini cekmiyor
(454 puan) tarafından
Ve en önemlisi oturduğu yaslandigi yerde surekli vücuduyla Bi geri Bi ileri Bi geri Bi ileri hiç durmadan kendi etrafında dönüyor heycablaninca titriyor ayak ucuna basıyor babildama var ama anlasirlik 0 maalesef çok üzülüyorum 2. Ye hamileyim çok stres yapıyorum buradaki doktorlardan hiç ümidim yok :(
(643 puan) tarafından
Birşey söyleyeyim çoğu bizde de vardı belirtilerin ve iananin bende hamileyken durumu öğrendim. Sürecin çok yıpratıcı olduğunu biliyorum. Kimse evladın da bir sorun olsun istemez tabi ki onlar babasi ise bizde anneleriyiz ama bir şeylerin üzerini örtmek o şeyi ortadan kaldirmaz ilerde herşey daha zor oluyor eger görüşmek isterseniz ben doktorumuzu söyleyebilirim o da online değerlendirme aliyor çok fazla bilgili birisi. Randevular biraz ileri tarihe veriliyor ama hiç gidilememesinden iyidir. Anlattığınız seylerin tamami maalesef otizme çıkıyor ama bu çözümü olmayan birşey değil ve küçük yasta fark edilmesi çok önemli ilerleyen zamanlarda maalesef onune geçmek daha da zor oluyor.
(643 puan) tarafından
Üstelik bu konuda teşhis koyabilecek kişi çocuk doktoru degil çocuk psikiyatristidir. Lütfen siz kulak ardı etmeyin. İleri geri hareketler parmak ucu yürüme.kanat çırpma bunlar hep takıntılı davranışlar. Konusmada gecikme göz temasi. Komut almamak yani gerçekten çok üzgünüm. Sizin iciniz rahatlatmak için aksini söylemek isterdim ama bu konu da bende kendimi gecikmiş hissediyorum benim çevrem hep bana engel oldu ama size olamasin diye bu kadar katı konuşuyorum. 7 aydir herseyini yalayıp yuttum bu durumun. Bunlarla ilgili şeylerle yatip kalkiyorum. Üstelik şuana 5 aylik bir bebegim daha var
(454 puan) tarafından
Nerde bu doktor ismini alabilirmiyim online nasıl oluyor çok stresteyim çok takıyorum kafama biliyorum bütün belirtiler oraya çıkıyor ama Bi türlü kabullenemiyorum ya tabi gerçekten dogruysa diye haklı çıkmaktan korkuyorum lütfen yardımcı olun
(643 puan) tarafından
Ankarada doktorumuz sabri Hergüner ismi bu konuda çok fazla danısana sahip tecrübeli çok uzun arastirmalr sonucu buldum hocamizi tek kalemde herşeyi anlatti soyledikleri doğruydu zaten ama dediğiniz gibi yüzleşmek zor olan kısım. Randevu alıyorsunuz program uzerinden yapıyor seansı yurt disindanda çok fazla danisani var sehir disindan da. Hatta bazen cocugun durumuna gore aileler ozellikle online istiyorlr. İnternetten bakin doktora isterseniz
(454 puan) tarafından
Nasıl yani online tedavimi
(643 puan) tarafından
Hayir tedavi online degil. Değerlendirme online o size teşhis koyup durumunuza gore tadaviye yönlendiriyor aslinda tedavi de degil egitim
0 oy
(37 puan) tarafından
2 yaşında sadece baba diyo başka bişey demiyo
(1,030 puan) tarafından
Taklit ve komut alma yeteneği nasıl
(37 puan) tarafından
Komutu daha yeni yeni almaya basladi taklit yeteneği çok iyi
0 oy
(875 puan) tarafından
Ede hede dede ba bazen anne diyor sadece bunları söylüyor 
(1,030 puan) tarafından
Taklit ve komut alma yeteneği nasıl
(875 puan) tarafından
Onu getir bunu getir desem getiriyor ve taklit ediyor her yaptığımı değil ama bir kaç yaptığımı
0 oy
(988 puan) tarafından
Onceden anne baba aba derdi şimdi ben şöyle dersem soyluyo bazen hiç soylemiyo ama kendi kendine biseyler anlatiyo getir dedim mi getiriyo koyuyo belki geç konusur bilemiyorum 16 aylık 
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Saymadım ama baya çok var iki kelimelik cümleler de oluşturuyor bazen ay düştüm anne ver dede gel baba git vs gibi iki ablası var yaşları yakın onlardan ne duysa söylemeye çalışıyor 
0 oy
(349 puan) tarafından
Mama meme dede dada(baba) ablayı taklit ederken ennee  (anne)

Adda  su(ıslık  alar gibi öğrettik su istemeyi)

Az konuşuyor bence ablaları daha çok kelime kullanırdı bu aylarda ancak komut alması çok iyi bence çorabını getir diyorum tekini alıp geliyor odadan tekini de getir hadi diyorum alıp geliyor otur kalk düşersin yapma gel yat al kendin çatal la ye su iç gibi şeyleri hep dinliyor öpme haraketi yapıyor babasının yanağına 
0 oy
(1,825 puan) tarafından
Anne baba dede anane mama atta bici bici su çay kahve arı bebek Niloya bunları söylüyor şimdilik :)
0 oy
(3,416 puan) tarafından
16 aylık. Baba dede nene anne attı tırtıl çiş koku korkuyor Ali vs kullanıyor 
0 oy
(54 puan) tarafından
Anne baba annane mama meme dede kendi ismini öykü hadi cee 
0 oy
(364 puan) tarafından
Yeni 15 aylık oldu anne(avva), baba, dede, su, meme, açtım, aç, bu(birsey isterken işaret edip bu diyo:)) vücudunu öğrettik saçını kulağını dilini gözünü elini göbeğini bide ayaklarını soruyoruz gösteriyo bici bici diyo bide 
0 oy
(929 puan) tarafından

Bizde de anne baba dede teyze  mama

arada hadi 
Uykuları gelince  nen nen 
Sadece Bi kere evet anne dedi( oğlum) 
(711 puan) tarafından
Nen nen derken çok tatlı olmuyorlar mi benjm kizim da ağzına emziği alır uykusu geldi mi kendine nen nen çeker iairasim geliyor ya maşallah :D
(929 puan) tarafından
Hemde çok tatlı oluyorlar
Kızım emzigi yastığı alır peşime nen nen der
Oğlumda tavşanı var peluş onla dolanır nen nen diye Bi taraftanda ağlar sipam

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 290 göst.
0 oy
3 cevap 166 göst.
18 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sukufe (8,339 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 963 göst.