0 oy
397 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (81 puan) tarafından
Kizlar esimle bosaniyoruz,  ev aldik, konut kredisini ben cektim, tapu benim üstümde, kredinin cok az bir kismini ödedik, sorum su: bosanma resmi olarak gerceklestiginde ev satilip ikiye mi bolunur, yoksa ben evli oldugumuz sure boyunca esimle beraber odedigimiz kısmının yarisini esime ödeyip evi kurtarabilir miyim

Bosanip da esinden ziynet esyalarini alabilen oldu, aldiysa ne yaptiniz da aldiniz

Bankada biriken parada hak iddaa edebildiniz mi yoksa giden gittigiyle mi kalir

3 Cevaplar

0 oy
(369 puan) tarafından
Ohoo cok onemlı konular ama bilmiyorum. Allah yardım etsin 
-Reklam-
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Canm bütğn mal varlıgı ıkıye bölümür senınde onunda esıt ama konut kredısı bıtmeden kımseye verılmez onun ödemesı bıtene kadr sende.sen ödersın ödemezsen sen ıcraya gidersin onun ıcın kendını garantıle tazmınat alırsan kredıye gider en azndan sorun olmaz sonra zaten sende kalr yıllar sonra devlet klkıp kocana pay cıkarmaz bosanırlen oluyo bunlar.anlaşmlı bosanırsanz ne o senden ne sen ondan hal talep edemezsınz
(81 puan) tarafından
Papatyam yanlis anlama, merak ettigim icin soruyorum, daha once ayni durumun yasandigini gordun de mi yoksa hukukcu falan misin, yoksa tahmin uzerine mi yazdin, cunku benim net bilgiye ihtiyacim var
(2,704 puan) tarafından
Canm ben bekarken ablam bosanmıstı bu senede halam bosandı 3yılın ardından cekısmelıydı.hukukcu kuzenımde var ma sormadım bılmıyorm etrafımdan gördüğümü yazdm.Ablam mesela istemedi para eşya takı basta bizimkiler de kullanmasan bıle onlara kalmasın gerekırse cope atrz onlara yar etmeyız dedıler ama sınırle tum fotolar vs yaktılar sonra delil olmayınca onlarda ınkar edınce hıcbır esyasını parasını alamadı.Ama halamın hala kredısı odenen oturdugu evden eniştem kovdu bosanma davasını halam açtı tanıdık avukatla 7mılyar fılan tutmustu toplam avukat parası dvayı halam açtıgı ıcın neyse enıstem ev benım uzerıme herseyı ben aldm desede mahkeme karı kocaya malı esıt bı sekılde böldü ev duruyor odemesı bıtmedıgı ıcın ama esyalrn hepsını halam aldı evın yerınede tazmınatı yuksek alıyor ayrıyetten 18ys altı cocugada tazmınat alıyor 3ay ödemedıgı taktırde içeri giriyo.halam suan dul maaşına baglandı eniştem evı elden satışa vermş alacagı paraylada kredısını kapatacakmş
(81 puan) tarafından
Ama su an mahkeme tapuyu enistene verdi degil mi,yani ev enistenin olmali ki yasal ilarak satabilsin, soyle diyeyim, krediyi ben cektim, tapu benim, kredinin bir senesini ödedim ve odeyecegim uzun yillar, sonra o cikip yarisi benim mi diyecek:)
(2,704 puan) tarafından
Hyr ıste dıyemıyo suan ne varsa o paylasılıyo ev tokkı sun:))sonucta hla odenıyor senınde sayılmaz:) dedım y enıstemın uzerıne ve enostemde kldı oda el altndn satıyor ynı kredısını hl o ödüyor gözüküyo evın parsını alınca kredıyı kapatcak hlam ordn bısey alamaz ortak degıl
(81 puan) tarafından
Eee krediyi kapatinca enisten bankanin ipotegini kaldiracak ve ev kari koca arasinda mi bolusulecek? Ama senin mantigina göre de ev su an yok diyorsun, enisten evi bosanmadan sonra aliyor,niye yarisini versin, yanlis anlama su an benim durumum halan degil enisten durumu, o yuzden soruyorum, benim mantigima gore evlilik surecindeevon beraber odenen kredisinin yarısı erkegindir, bosanma davasi baslayip ben kalani kendim odedikten sonra onun hak iddia etmesi mantiksiz degil mi
(2,704 puan) tarafından
Canm yanlışmı anlattm anlamadım :)
Vosandılar bölünen bölündu halam evde hakkı yok cunku enıstem hala kredı oduyor ynı enıstemınde sayılmıyor kım öderse ondan kalıyor ortada olan mal paylasıldı bosandılar ve suan ıkısıde dul enıstem evı satacaka kredıyı kapatacak yada ödeyecek farketmez halamla işi bitti HALAM EVDE HK SAHIBI DEGIL alamaz mahkemede ne verıldıyse o sonradan mal alamaz
(81 puan) tarafından
Heh gozunu seveyim, bir yanlis anlasilma olmus:) tapu benim, kredi bende gözüküyor, ben oduyorum, yani ev benim olacak ama bir sartla beraber odedigimiz kredinin yarisini ona odersem,degil mi, ben evin kredisini odemeye raziyim, ev benim çocuğum icin belkide tek yatirim olacak cunku, en azindan onu kurtarmaya calisiyorum
(2,704 puan) tarafından
Yok canm esın almaz onu odemesı bıtmeden kımseye decredemezsın zaten ama yınede ıcın rhatlayacaksa avukat kuzenıme sorayım bı
(81 puan) tarafından
Vallahi sorarsin cok memnun olurum, nihayetinde onu mal paylaşımına katmak ostemiyorum, kendim odeyip ona al sen ye mi diyecegim yani, hersey bolunsun ama ev benim, tapu benim ustume, konut kredisini ben cektim, bir sene beraber odedik, daha 14sene var, ben kendim odeyecegim kalanini insallah, bi sorabilirsen cok memnun olurum.canim
(2,704 puan) tarafından
Sorayım canm
(2,704 puan) tarafından
Sorsum bak böyle yazmş

Canım büyük ihtimalle kendisinin avukatı vardır bu konu uzun bir mesele ona sorarsa daha iyi olur avukatı yoksa da vekalet alarak yardımcı olabilirim

Danışmanlık ücreti var maalesef avukatlık Kanunu gereğince ücretli danışmanlık almak isterse ancak yardımcı olabilirm

Tek başına yapabileceğini sanmıyorum hukuki bir yardım alsın
(81 puan) tarafından
Tamam teşekkür ediyorum:))
0 oy
(1,049 puan) tarafından
Annemle babam boşanırken evin borcu vardı 60 bine yakin avukat evi kızların ustune yap diyince babam arabayi satip borcu kapatip bizim üstümüze yapti avuklat alamaz diye ama evliyken alinan her mal ortak bolunuyo avukatin deme sebebi annem baskasiyla gittiği icin belki hakim vermez diye ama 3 senedir boşanamadılar hala devam ediyo sirf ev icin surekli mahkeme erteleniyo
(81 puan) tarafından
Evliyken alinan mal bolunuyor ama biz henüz alamadikki, bosanma sureci basladiktan sonra ben tek basima kredi odeyecegim sonra o gelip yarısı benim mi diyecek, bana cok mantiksiz geliyor ya
(1,049 puan) tarafından
Tabi mantiksiz ama hic bilgim yok bu konuda insallah alamaz oyle olursa ya çünkü çalısp odiceksin gelip yarısını alcak cok mantıksız
(81 puan) tarafından
Degil mi ben birde kadin olarak o yükün altina girecegim
(1,049 puan) tarafından
Aynen öyle valla Allah yardımcın olsun insallah ♡

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 930 göst.
15 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Berivankarakus (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 72 göst.
11 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gizem_clk21eker (1,530 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 352 göst.
9 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Isteoylesine (370 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,567 göst.
21 Ocak 2021 Diğer kategorisinde melo09 (594 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,242 soru

24,083,544 cevap

331,330 kullanıcı

...