Kızlar , ben derdimi buraya yazıyorum , belki bana ufuk açarsınız , düşünemedigim şeyleri bana söylersiniz diye.Evlendigimden beri eşimin ailesiyle türlü türlü olaylar yaşadım.En son annesinin bana hakaretine kadar gitti durum.Evliligimizin başından beri zaten eşimle butun tartışmalarımiz annesi yuzundendi.En son olayda ben mesafemi koydum , yaşadığım durum çok ağır olduğu için de eşim yanımda durmak zorunda kaldı ama sonra annesine karşı vicdan yaptı ve benden çıkardı yanımda durmasinin acısını.Biz ikimiz de eğitimli , kariyeri olan insanlarız , çok severek sekiz senenin ardindan evlendik , bir bebegimiz oldu.Fakat sorunlarımız olmasa da , ailesinin derdi bitmedi.evimden çıkmadılar , beni yok saydılar , bu arada dugunumden beri yok sayıyorlar zaten.Gel gelelim benim eşim kesinlikle anasına laf soyletmiyor , hala annesi yüzünden beni incitiyor.Sonra biz yurt dışına gittik , ben doğum iznindeydim zaten , hala da devam ediyor iznim ama eşimi burada kadroya geçirdiler , yani ben geldim karar aşamasına , ya istifa edip o ülkede yaşayacağım eşimle , ya da Türkiye'ye göreve döneceğim.Bu ikilemi yaşarken , Türkiye'de tatildeyken annesi benim evimden demligimi istemiş ev kiracı için hazırlanırken (eşyalı kiraya verecegz Türkiye'deki evi) ben de dedim vermiyorum , ignemi bile alamaz , biz evlenirken o bir iğne vermedi sana oğlum evleniyor diye , bana da hakaret etti , ne yuzle istiyor , vermiyorum , çöpe atarım yine vermem dedim diye , eşimle on beş gün boyunca konuşmadık.annesini haklı görüyor hala.Simdi çok uzun oldu farkındayım ama , buraya kadar okuduysaniz biraz daha dayanin , gitmemize bir gün kala eşim bana dedi ki , fotoğraflarını falan hazırla istersen buradayken , gidince başvurunu yaparsın dedi ( ben o ülkede bir işe basvurmayi düşünüyordum) , ben de dedim ki , benim burada zaten isim var , ben istifa etmeyi düşünmüyorum , başvuru da yapmayacağım dedim , bu iş için erken dönüyordun istersen gelmeyip kalabilirsin dedi bana , blöf yaptı resmen.Ben de tmm kalıyorum ertele bizim biletleri çocukla burdayım dedim , annemlerde kalıyorum şuan , o yarın yola çıkıp gidecek.Simdi kızlar size sorum şu , sürekli annesini savunan , annesi de cadı gibi her şeye kolu uzanan bir kaynananiz olsa , kocaniza laf anlayamayıp kavga gürültü sürekli böyle yipransanjz , elinizde de geçerli bir mesleğiniz olsa , sırf yurtdisinin imkanları için (çocuğun eğitimi vs.icin) bu adama güvenip mesleğinizi bırakıp gider misiniz peşinden ? Boşanmayı dahi düşünüyorum çok yıprandım .Benim yerime kendini koyanlar naçizane tavsiyelerini yazarsa mutlu olurum , okuyanlara teşekkür ederim ❤️