0 oy
279 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından
Kızlar , ben derdimi buraya yazıyorum , belki bana ufuk açarsınız , düşünemedigim şeyleri bana söylersiniz diye.Evlendigimden beri eşimin ailesiyle türlü türlü olaylar yaşadım.En son annesinin bana hakaretine kadar gitti durum.Evliligimizin başından beri zaten eşimle butun tartışmalarımiz annesi yuzundendi.En son olayda ben mesafemi koydum , yaşadığım durum çok ağır olduğu için de eşim yanımda durmak zorunda kaldı ama sonra annesine karşı vicdan yaptı ve benden çıkardı yanımda durmasinin acısını.Biz ikimiz de eğitimli , kariyeri olan insanlarız , çok severek sekiz senenin ardindan evlendik , bir bebegimiz oldu.Fakat sorunlarımız olmasa da , ailesinin derdi bitmedi.evimden çıkmadılar , beni yok saydılar , bu arada dugunumden beri yok sayıyorlar zaten.Gel gelelim benim eşim kesinlikle anasına laf soyletmiyor , hala annesi yüzünden beni incitiyor.Sonra biz yurt dışına gittik , ben doğum iznindeydim zaten , hala da devam ediyor iznim ama eşimi burada kadroya geçirdiler , yani ben geldim karar aşamasına , ya istifa edip o ülkede yaşayacağım eşimle , ya da Türkiye'ye göreve döneceğim.Bu ikilemi yaşarken , Türkiye'de tatildeyken annesi benim evimden demligimi istemiş ev kiracı için hazırlanırken (eşyalı kiraya verecegz Türkiye'deki evi) ben de dedim vermiyorum , ignemi bile alamaz , biz evlenirken o bir iğne vermedi sana oğlum evleniyor diye , bana da hakaret etti , ne yuzle istiyor , vermiyorum , çöpe atarım yine vermem dedim diye , eşimle on beş gün boyunca konuşmadık.annesini haklı görüyor hala.Simdi çok uzun oldu farkındayım ama , buraya kadar okuduysaniz biraz daha dayanin , gitmemize bir gün kala eşim bana dedi ki , fotoğraflarını falan hazırla istersen buradayken , gidince başvurunu yaparsın dedi ( ben o ülkede bir işe basvurmayi düşünüyordum) , ben de dedim ki , benim burada zaten isim var , ben istifa etmeyi düşünmüyorum , başvuru da yapmayacağım dedim , bu iş için erken dönüyordun istersen gelmeyip kalabilirsin dedi bana , blöf yaptı resmen.Ben de tmm kalıyorum ertele bizim biletleri çocukla burdayım dedim , annemlerde kalıyorum şuan , o yarın yola çıkıp gidecek.Simdi kızlar size sorum şu , sürekli annesini savunan , annesi de cadı gibi her şeye kolu uzanan bir kaynananiz olsa , kocaniza laf anlayamayıp kavga gürültü sürekli böyle yipransanjz , elinizde de geçerli bir mesleğiniz olsa , sırf yurtdisinin imkanları için (çocuğun eğitimi vs.icin) bu adama güvenip mesleğinizi bırakıp gider misiniz peşinden ? Boşanmayı dahi düşünüyorum çok yıprandım .Benim yerime kendini koyanlar naçizane tavsiyelerini yazarsa mutlu olurum , okuyanlara teşekkür ederim ❤️

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Uzak olunca düzelir dersen çık git onlardan uzağa ama yok düzelmez orada da hayatı zindan eder dersen iyice düşün taşın kararını ver. Ortada bir çocuk var, nerde nasıl daha iyi yetişecek hepsini iyice düşün canım.

Kaynana ya karşıda susma.
(3 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum cevap için , zaten yurtdışında da denedim canım , utanmadan gelip olayların üzerine bir ay kaldı evimizde yeni gitmiştik daha.İstifa edip kendimi çaresiz bırakırsam gelip başıma da coreklenebilirler çünkü eşimin yapısı buna çok müsait , ailem artık bizimle yaşayacak da diyebilir.Digerleri de bu zaten parasını kazanmıyor , eli mahkum diye düşünüp bindirdikce bindirebilirler.Hakemtmeyen insanlara hizmetçi olmak istemiyorum canım , endişem bu.
tarafından
Bak işte sen daha iyi tanıyıp biliyorsun canım biz ancak senden dinledigimizle yorum yaparız.
Senin bir demligine göz diken yarın dediğin gibi neler neler yapar. Kimi erkek aileden uzaklaşınca düzelir ama belli ki senin eşin öyle değil. Sakin işini bırakma kendi ayaklarının üzerinde dur.
Eğer aynı işini yada devamlı olacak bir işin olacak sa yurt dışına git. Olmayacaksa kendi ayağına sıkma derim
(3 puan) tarafından
Aynı evin içinde de yapabileceğimden şüpheliyim , birakmayacklar , isim olsa da bizim kavgamız gürültümuz bitmeyecek .Keşke umudum olsaydı.Cocugumu ayırma fikri beni vicdanen bitiriyor.
tarafından
Peki öyle bir ortam çocuğun gelişimi için sağlıklı mı canım bunu da düşünmelisin
(3 puan) tarafından
Çocuğun yanında , ya da kendmzle ilgili bı konuda tartışmamız yok hatta çok iyi bir baba hakkını yiyemem.Ama anası babası danası bizi illa dürtüyor.Care bulamıyorum.
tarafından
Canım o zaman açık açık aileyle konuşacaksın yada aile büyüğü birini araya koyacaksın
-Reklam-
0 oy
(402 puan) tarafından
Qcanım benim ne güzel bir isşin ve imkanın varmış keşke benimde kendimi güvende hissettirecek bir işim olsaydı. Şöyle söyleyim eşin hiç bir zaman değişmeyecekd. Sıkıntı yaşayacaksınız sen herkesden çok eşinin yanında olacaksın ama o bunları görmücek. Kendimden örnek veriyim her sıkıntısında beni çok sevdiğini benden başka kimsesi olmadığını söylüyor. Ama bir bakıyorum sıkıntısı bittiği an beni silip onların yanında. Ha çocukların için eğer kaynanada yaşadığınız yere gelemiyorsa katlanılabilir. Babadan uzak çocuk büyütmek zor geliyor bana. En azından aynı şehirde olmalılar. Ama eşinin değişmeyeceğin kabul edip bu yolda ilerle yoksa hep hüsran hayal kırıklığı yaşamaya devam edeceksin.
(3 puan) tarafından
Değişmeyeceğini biliyorum canım , o konuda netim.Babasiyla aynı sehirde olmayacaklar , zaten bu zorluyor beni.Karar veremiyorum çocuğuma hakszlik yapmak istemiyorum.
0 oy
(6,435 puan) tarafından
Kesinlikle böyle birisi için işinden olma kendi ayaklarının üzerinde durduğun halde bu böyle boşanmak tabi senin kararın ama annesi içinse bu sorunlar annenle mutluluklar dileyip kenara çekilebilirsin anne evlat eş yeri ayrı nasıl ayıramıyorlar anlamadım
(3 puan) tarafından
Ben de dediğiniz noktadayim zaten.Ayni fikirdeyim sizinle , çocuk olmasa hiç düşünmezdim , baba yurt dışında , çocuk benimle turkeiyede , görüşme sık olmayacak acaba çocuğuma haksızlık eder miyim diye vicdan yapıyorum.Cok zordayım.
(6,435 puan) tarafından
O evladını düşünmüyor da anne anne diye evliliğini yıkıyor sende evladın çin en doğru kararı veriyorsun mutsuz ailede büyüyeceğine seninle mutlu olsun yada tamamıyla konuşacaksın bu işin boşanmaya gittiğini çeki düzen veriyorsa versin kendine
(3 puan) tarafından
Doğru diyorsun , onunki anaysa ,ben de çocuğunun anasiyim.
0 oy
tarafından
Asla işini bırakma eğer ailesi böyle sıkıntılaysa inan sonu her türlü boşanma oluyor. Kaynanan bu kadar çirkefse inan asla değişmeyecek eşinde sürekli göz yumacak.. işin olduğu halde sana bu kadar yüklenen insanlar işin olmayınca neler yaparlar bir düşün sana diş geçirmelerine izin verme.. evine işine demligine herşeyine sahip çık bir iğneni dahi yar etme o kaynanayaa
(3 puan) tarafından
Aynısini yapıyorum zaten , benim karşıma çıkmıyor zaten ya kayınpederi ya da oğlunu öne suruyor.Cok tehlikeli bir kadın.Asla eşime de güvenmiyorum annesi konusunda.
tarafından
Vallahi canım benim isim yok şuan ailemle yaşıyorum iki bebeğim var biri 20digeri aylik. Eşim çok zengin bir insan ama iki aydır çocuklarına hicbir destekte bulunmuyor Rabbim biliyor..
Kaynanam tam başbelası bir insandı burda kaç kere başlık açtım kaynanam ben evde yokken eve gelip evimi kurcalamasi esyalarimin yerlerini değiştirmesini özel eşyalarımı karıştırması.. neler neler yaşadım esim nankör insansın teki bizi sokağa attı şimdi annesiyle birlikte oturuyor yani asla kocana güvenme ben yaşadım diye sende yasacaksin diye değil genel olarak erkeğe güvenmek bence çok yanlış çocuğunun nerde iyi olacaksa sen özellikle sen nerede mutlu olacaksan orda yasa ama aslaaaa sana bir kadın olarak tavsiyem canım işini bırakma eğer yurt dışında çalışma imkanın varsa git ama mesleğini bırakma
(3 puan) tarafından
Allah bildiği gibi yapsın on u, sana da inşallah evlatlarinla birlikte çok güzel günler göstersin canım
tarafından
Amin inşallah
0 oy
(848 puan) tarafından
Mesleğiniz varsa ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsanız bu kadar üzüntü niye? Ben Türkiyede kalır işime devam ederim. Gidişata bakarım bir düzelme olmazsa ayrılırım, varsa imkanım kendim yurt dışına yerleşirim. O anne olduktan sonra tepenizde yüzünüz gülmez malesef. 
(3 puan) tarafından
Gülmez biliyorum , çocuğumu babasindan uzak tutmuş olmak , ayırmak , vicdanımı rahatsız ediyor.Tek derdim çocuğum.Babasindan ayrı büyüyecek.
(848 puan) tarafından
Çocuğun mutlu bir anne ile mi yoksa mutsuz bir anne ile mi büyüsün... Bunu bir düşün. Gerisi inan teferruat.
(3 puan) tarafından
Size inanıyorum , herkes aynı şeyi söylüyor zaten , mantığım da bunu söylüyor.Ama annelik işte , oğlumun baba demesi icimi parçalıyor.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,435 göst.
0 oy
27 cevap 1,111 göst.
7 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Dolunay65 (1,302 puan) tarafından soruldu
+2 oy
17 cevap 517 göst.
0 oy
19 cevap 780 göst.
17 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler