0 oy
235 göst.
Diğer kategorisinde (12,026 puan) tarafından
Son 5 aydır belki daha fazladır aklıma surekli bir konu geliyor. Gelecege dair korkuyorum. Ama korkum gecinme vs degil. Bir oglum bir kızım var. Korkum kızıma sahip cıkamamak. Ya kızım kendini bilmez saygısız kıskanc bir karakter okırsa diye korkuyorum. Elimden geleni yapıyorum ama ya yetemezsem diye korkuyorum. Ya o kaynanaları kınarken bende oyle olursam diye korkuyprum. Ya oglum karısına saygısız olursa, vurursa diye korkuyorum. Kızım kıskandıgı için kardesinin yuvasına göz diker diye korkuyorum. Kendimi surekli telkin eymeye calısıyorum daha zamanı var diyorum, ben sag olursam engel olurum diye kendimi sakinleştirmeye calısıyorum. Ben cektigim için cocukkarım yasasın istemiyorum. Sizde aynı korkuları yasıyor musunuz? Yoksa ben mi yasadıklarım yuzunden bu derece aklıma takıyorum

5 Cevaplar

0 oy
(1,916 puan) tarafından
Valla benimde bi kızım var yeni nesili gördükçe başımdan vuruluyorum anne babadan haric kendi kendini yetistircek cocuklarimiz Allah iyi insanlarla karsilastirsin demekten baska sansimiz yok canim
(12,026 puan) tarafından
Oyle kuzum ama cok korkuyorum. Dısarıda görüyorum 12 13 yasındakiler crop giymiş altta tayt her yer belli köse basında oglanlarla konusuyor lar. Kim kız kim kadın belli degil.
(1,916 puan) tarafından
Sen gene iyi görmüşün ben altta alta gördüm kızla çocuğu utanmada yok ickimi sigarami icmiyorlar neler neler uyusturucuda kullaniyolar aileleri okulda biliyodur cocuklarini sorsan
(12,026 puan) tarafından
Cok korkuyorum. Evlenmeden cocuk dogurmak  gebe kalmak normallestiriliyor. Etrafımda kac tane evli görsem hep bir aile olmayo bilemeyen erkek, kendini oglunun evlendigine alıstıramayan kaynanalar, abisi evlenince kuma gelmiş gibi davranan görümceler. Damadının köle gören kız anneleri görüyorum
(1,916 puan) tarafından
Kesinlikle Rabbim evlatlarimizi dogru yoldan ayırmasın
-Reklam-
0 oy
(770 puan) tarafından
Siz çok çektiğiniz için sanırım böyle düşünüyorsunhz siz yetistiriyorsunuz ne görürlerse onu yapacaklar inşallah karakterleride duzgn olur düşündüğünuz gbi olmaz 
(12,026 puan) tarafından
Yetiltirmek bir yere kadar dogustan gelen huy gitmiyor ki. Hep kendime yasarsam engel olurım diye durduruyprum.
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Hepimizin belli başlı kaygıları var canım elbette ki ama yer yok dua ile ben hep dua ediyorum elimden geldiğince de ilim öğrenip onuda çocuklarıma öğretiyorum ve davranışlarımız da örnek olmak için elimden geleni yapıyorum çünkü ben her gün aynı şeyi ezberce ergirsem bu çocuklar o ezberĺedklerin idegil muhakkak ki benden ve babadan gördüklerini kopyalayacaklar  hayatlarına ben bir zorbalık karşısında susmadigim zaman kızlarım benimle gurur duyar ben kimseye şiddet uygulamam benim laflarim döver karşımdakini büyük kızıma bakıyorum arkadaşlarıyla bir sıkıntı yasasa bir laf eder herkes döner bir bakar bu lafı bu çocuk mu konuştu diye velhasıl nasıl yaşarsak yasayalım çocuklarımıza örnek olarak yasayalım girdigimiz ortamlar yaptığımız isler onlara ilham olsun ve her eşimde hayır duamızı dilimizden düşürmeyelim ve görelim mevla neyler neylerse güzel eyler ") 
(12,026 puan) tarafından
Düşğnüyorum gelinimden duysam ki kızımdan için eaimi doldurdu esim bana vurdu diye dünyam yıkılır. Oglum daha 1.5 yasında dagıttıgı yerleri kendi toplaması gerektigi ögretmeye calıaıyorum. Kızıma onun sorunu yada onunlailgili birsey olmadıgı surece karıamaması gerektigini ögütlüyorum. Ama bilmiyorum. Sürekli ileride problem cıkaracak bir hareketlerin igördügüm an düzeltmeye calısıyorum. Tek basıma baba baslarında degil
(4,420 puan) tarafından
Baba başında olanıda emin ol anne eğitiyor canım ") hiç dert etme sen gayet bilinçli bir annesin kriz yönetimini de en iyi şekilde yaparsın ben sana güveniyorum ") aslansın kaplansın yaparsın aşkım "))
0 oy
tarafından
Zaman o kadar kötü ki kızı erkeği yok maalesef bu devirde 
(12,026 puan) tarafından
Ne yazıkkı öyle.
0 oy
tarafından
Özgecan barış muslu travma demolarını keşf etdim. Orda anne çoçuk ilişkileride var. Mesela anne bi olaydan travma alırsa, çoçuğa yansıya bilir. Anne kendi travmasını çözerse, kendisiyle beraber çoçuğunuda iyleştirir. Çok müthiş bişey . Sabahtan kaptırdım videolardan çıkamıyorum. 
tarafından
Nerden bakiyon Zeyno bende bakıyım kız
tarafından
Youtubede barış muslu travma nasıl çalışılıra bak. Demo ismini verdiği 5-6dakikalık örnekler var. Onları izleyerek biraz anladım. Sonra 20-30dkklık videolarına başladım.
(12,026 puan) tarafından
Bakayım kuzum. Tesekkurler
tarafından
Tamam şekerim teşekkür ederim ❤️

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 663 göst.
0 oy
9 cevap 667 göst.
11 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Blaablaa (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 615 göst.