0 oy
803 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızım 18aylık doğdugundan beri hiç TV basına oturup televizyon izlemedi akşama kdr açık olsa gidip oturup izlemez ciddi filim filan gözünü açtıgı gibi babaannesinin yanına bahçeye gidiyo akşama kdr gelmiyor içeri yemek haricinde hep toprakla taşlarla oynayıp duruyo onu evin içine nasıl alıştırıcagımı bilmiyorum ne TV izler ne bebekle oyuncaklarla oynar 

22 Cevaplar

+3 oy
(2,111 puan) tarafından
Bu başlık gerçek mi diye girdim gerçekmiş asdfhjg
tarafından
Canm evin içinde benimle kalsın oynasın çizgi film izlesin istiyorum yok aglıyo illa babaannesinin yanına bahçeye gitcek
-Reklam-
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Bence tv alıştırma başka yöntem bul mesela hamurla oynat yada başka birşey bul
tarafından
Bi sürü bebek oyuncak aldm oynamıyo benimle
0 oy
(1,463 puan) tarafından
Neden alıştırmak istiyorsun canm 
tarafından
Benimle ev içinde kalsın istiyorum dısarda kirleniyo sürekli tavuklar arasında oynuyo gelmiyor içeri nenesine çok düşkün ilgisini içeri çekmek istiyorum
(1,463 puan) tarafından
Ama TV ye surkli maruz bırakmak daha kötü degilmi kirlensin oynasın keşke benim kizimlada bütün gün ilgilenen olsa TV izlemese
tarafından
Tavuk bokuna sürer elini tavukları tutar oynar karıncaların pesinden koşar hastalanır diye çok endişeleniyorum
(1,463 puan) tarafından
Zatn kış geliyor zamanla alışır eve merak etme
0 oy
(1,369 puan) tarafından
Kız şaka mı yapıyorsun ciddi mi soruyorsun bırak oynasın çocuk napcak evde
tarafından
Ama hiç benle kalmıyor kirleniyo toprağa tavukların peşinde koşup duruyo eve girdimi baslıyo aglamaya
(1,369 puan) tarafından
Keşke benimde bahçem olsa oğlum kirlense enerjisini atsa. Bilmiyorum valla bence güzel dışarda oynaması. Eve girince azıcık ağlar susar
0 oy
tarafından
Ne güzel işte.  Benimkiler de izlemez sakinmiyorum da ama izlemelerini de istemem eğer saatlerce izleseler acmazdim
tarafından
Saatlerce değilde dilleri gelişir öğrenmeleri artar tavuklarla toprakla arkds sdce
tarafından
Şu an çok küçük onu rahat bırak öyle de bir ortam varsa hele ki
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Ne güzel içte doğa ile iç içerikten çocuklar bağışıklığı daha kuvvetli olur motor gelişimi daha önce olur Biz tv den koparıp doğaya salmaya çalışıyoruz sen çocuğu eve hapsetmeye çalışıyorsun ")) bırak öylece büyüsün hiç elleme
tarafından
Bizde çamurdan şeyler yapardık ama hayvanların pisliğide var bahçede korkmuyo hiç Bi hayvandan eline geceni tutuyor
(4,420 puan) tarafından
Sen kayseri deydin dimi tam neresindesin
tarafından
Yahyalıdayım
(4,420 puan) tarafından
He ilçedesin ama güzel bir nimet köy yerinde olmak inan benim annemlerde sarimsaklida ne zaman gitsek bahçeden eve girmiyoruz bayılıyorum o bahçeye toza toprağa yeşile binaların içinde ömrümüz tükeniyor
tarafından
Ben solucan gödümmü diken diken oluyom kızım alıp elinde gezdiriyo hiç bişiden korkmuyor
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Hayalimizdeki çocuk
0 oy
(4,584 puan) tarafından
Dışarıya alışan çocuğu eve alıştırmak çok zor 
tarafından
Hemde çok zor eve girdimi deliriyo
(4,584 puan) tarafından
Baştan o kadar salmayaydin keske bizim komsularda öyle heo dışarda durmak zorunda kalıyorlar senin gibi kaynana da yok.bakacak hepsi isyanda
tarafından
Kaynanam babasıda öyle büyüdü bırak hastalanmaz diyip duruyo
(4,584 puan) tarafından
Ya tamam hastalanmaz bizde öyle büyüdük ama iş öyle değil bizim zamanımızla onların ki bir değil bizim çocukluğumuzda zaten işler hep disardaydi bağ bahçede oynardık.yanlarinds insanlar da insandı şimdi işler hep içerde insanlarda insanlık kalmamış devamlı başında dursan bı turlu durmadan bı turlu bı sınırı olmalı.sabahtan akşama da durulmaz
0 oy
tarafından
Tövbe yarabbim kız millet izlemesin diye uğraşır sende izlesin diyorsun bırak bahçede toprakla oynasın çocuk 
tarafından
Ya mikrop kapar hastalanırsa
tarafından
Şaka mı yapıyorsun sen kuzum topraktan ne mikrobu gelecek asıl mikrop tvde
0 oy
(811 puan) tarafından
Çocugun gelişimi için harika bir şey ve siz tam tersini mi istiyorsunuz? 
tarafından
Elini herseye sürüyor tavukların peşinden koşuyo nenesi bırak yasasın diyo ama ben evde temiz kalsın oyuncakla tvyle öğrensin istiyom
(811 puan) tarafından
Sürsün nolcak millet bulamaz siz içeri sokmaya çalışıyorsunuz.
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Nasl alıstı öyle gider normal bu saatten sonra zor eve baglayamazsın 
tarafından
Baglıyamıyom beni tavuğa toprağa tercih ediyo
(2,704 puan) tarafından
Evde sneı cok yorar senı tercıh etmıyor dıye bısı yok cocuklar evde sıkılıyo enerjısını atamıyor dısarda ozgurler rahatlıyolar bunu tercıhe nasl baglıyosunz anlamadm cocuguda eve sokup pıskolejısını bozmayın
tarafından
Bahçede sdce toprak yok ama tavukları karıncaları solucanları yakalıyo eline alıyo mikrop kapıp hastalanmasından bişi ısırmasından korkuyoruö
(2,704 puan) tarafından
Yanında bırılerı bulunsun o zaman bos bırakmayın en azndan öğrenene kadr sonra zaten öğrenınce yapcanı zarar vercenı sanmam dısardada yanında olr neyle oynaması gerektıgını nelerle takılcanı bılırse bence sorun yok
0 oy
(3,485 puan) tarafından
Neden eve alışsın istiiyorsun 
tarafından
Çok kirleniyo tavukları tutuyo karıncaların peşinden koşuyo tavuk pisliğine elini sürüyo toprağı doldurup boşaltıyor evin kapısını gördümü anlamaya baslıyo benle hiç vakit gecirmiyo
0 oy
(14,201 puan) tarafından
Ne güzel oynasın çocuk daha ne istiyorsun zaten kış geliyor eve tıkılıp kalacak TV izlemesinden çok daha iyi dışarıda oynaması hem hayvanlarla iç içe olması bağışıklığını güçlendirir der kaynanam. Bizimde bahçemiz var evin işini bitirdiğim an çıkarmaya çalışıyorum oynasın diye.
tarafından
Hayvanlarla oynaması bazen pisliklerine bulaşması yakalması mikrop kapar diye endişeleniyorum sürekli basında duramıyorum
0 oy
tarafından
Benim oğlum da öyle nene diyo direk dışarı çıktığı an kapının sesini duyuyo beni bekle diyo yırtıyo kendini bu ara kaynanam köyde ben günlük 2 saat dışarı cikiyorun izliyor alıştı baya biz zorla kapatıyoruz nenesine güveniyor ondan
tarafından
Aynn nenesi çık rahat içi kızım herseyi eline alıyo bütün canlıları tutuyor korkuyorum
tarafından
Nenesi niye kızmıyor oğlum elleyince kaynanam kızıyor izin vermiyor bırakıyor hemen oğlum öyle kediden mikrop kapattı daha da elletmiyoruz dikkat et bence
tarafından
Ben sürekli basında olamıyorum babaanneside dısarı çıkmadığı sürece ellemiyo hiç bişi olmaz diooğlumda böyle büyüdü hiç hastane yüzü görmedi diyo
0 oy
(263 puan) tarafından
Bende nasıl TV açmayıp oylasam diye düşünüyorum 11 aylık kızımı sen babaannesiyoe oynuyor diye TV aciyorsun pes 
tarafından
Canım mesele oynaması değil  bizim tavuklarımız var bahçede karıncalar solucanlar var her türlü hayvanı yakalıyo eline alıyo mikrop kapar hastalanır diye korkuyorum çok kirletiyo kendini tavuk pisliğine sopayla karıştırıyor hep bişilerin pesinde bende evde oturup beraber oynasak öğretici çizgi filmler izlese temiz kalsa istiyorum ama evi gördümü çıldırıyo
0 oy
tarafından
Çoğu insanın arayipta bulamadığı ortam,ne güzel işte.toprakla hasır neşir olup,gereksiz uyaranlara maruz kalmıyor 
tarafından
Evet cnm dısarda olması güzel ama korkusuz cengaver gibi her canlıyı eline alması incelemesi korkutuyo beni
tarafından
Merakını gideriyordur canım,bu kezde evde her şeyi inceler yine de oturup TV'ye bakmaz bence
0 oy
tarafından
Allah akıl fikir versin millet nasıl uzaklaştırırım diyor sizde nasıl alıştırıcam diyorsunuz alıştırın oturtun her gün izlesin algılarını yavaşlatmaya ne gerek var 
tarafından
Dısarda yaptıkları beni korkutuyor babaannesi rahat bişi olmaz diyo ama her canlıyı tutar heryeri kazar Bi gün bişi ısırcak mikrop kapacak diye ödüm kopuyo
tarafından
Yani TV dışında oyuncakları ile ya da ne bileyim mandal leğen kaşık ya da bir kabın içine su koyun o suyla oyalansın bazı Çocuklar oyuncak değil de böyle bu tarz şeyleri daha çok seviyorlar
0 oy
tarafından
Kış geliyo zaten merak etme istemesede evde durmak zorunda kalıcak böylece aktiviteler yapqrsin
tarafından
İnş kısın durur içerde günde 10defa üst değiştiriyom canlılarla içli dışlı yasıyo
0 oy
(17,301 puan) tarafından
Kışin mecbur alişir. Yazin demekki bahçede oynamayi seviyor. 
0 oy
tarafından
Tv yi boşver canım. Oraya gitmesin diye zararı olacak bir şeye alıştırma. Evde etkinlik yapabileceğiniz şeyler al. Cırt cırtlı kitap gibi, evde oynayabileceği bulaşık yıkama lavabosu var şu akıtan ondan al. Ama sakın ekrana maruz bırakma 
tarafından
Bi sürü konusan bebek eğiticisesli oyuncak aldım elini bile sürmüyo varsa yoksa tavuk karınca solucan
tarafından
Ama yani şuan onun o zamanı ve çokta güzel bence. İmkanın varsa beraberinde git emin ol onun için en iyisi doğada oynamak
tarafından
Yanında olamıyorum sürekli bişi sokar mikrop kapar diye endişeleniyorum
tarafından
Tek mi gidiyor canım başka kimse yok mu yanında

İlgili sorular

+3 oy
16 cevap 382 göst.
22 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde HAYATSARSILMAZ (7,549 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 552 göst.
23 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde melikeili (513 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 347 göst.
23 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Denizyildiziiyedek (111 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,325 soru

24,137,771 cevap

334,376 kullanıcı

...