0 oy
470 göst.
Diğer kategorisinde (25,181 puan) tarafından
Yumuşak turşu sevmiyoruz kütür kütür istiyorum kızlar hadi tarif verin. Kaç senedir yapmıyorum unuttum:D yarımlık kavanozlara yapcam

8 Cevaplar

0 oy
(6,775 puan) tarafından
Bende bekleyeyim ☺️ aldim öyle dolapta yapmami bekliyorlar.
-Reklam-
0 oy
(7,977 puan) tarafından

Başlığı okuyunca ağzım sulandı :woot:

0 oy
tarafından

Kornişon yapacaksan kesinlikle kurdan ya da bicakla delme ve sicak su ile kur ben gecen sene oyle yaptim kutur kutur olmuştu ahh ahh:D

(25,181 puan) tarafından
Tarif versene kız :D
tarafından
1 lt kavanoz için vereyim
1 yemek kaşığı iri tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yarım su bardağı sirke
Sicak sula doldur üstünü ama kaynar olacak
Sirke elma sirkesi olursa daha guzel olur
Isterseniz icine havucta atin sahane oluyor
Aralara da sarimsak koyun
(25,181 puan) tarafından
Tamam canım ne kadar bekletcem
(449 puan) tarafından
Bendw beklim burda
tarafından
En az iki hafta beklemesi lazım
0 oy
tarafından
Ben bir ltlik kavanoza yapıyorum. 

Salatalıkları diz aralara sarımsak at. Her kavanoza 1.5 yemek kaşığı salamura tuz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu , 1 su bardağı sirke, gerisi kaynar su olacak şekilde doldur. Çıtır çıtır ye :)) 
(25,181 puan) tarafından
Salamura tuz ne demek kız normal billur tuz olur mu :D tamam bundan 1 kavanoz yapayım güzel olursa devam ederim:))
tarafından
Normal tuzla turşu kurulmaz erir, iri kaya tuzu oluyor ya ondan al a101 ,şokta fln var. Bana da ark verdi tarifi yıllardır böyle yapıyorum,bozulmadı erimedi çok şükür,birkaç güne hemen oluyor ve çıtır çıtır tadı da çok güzel off ağzım sulandı valla. Seneye kadar dursun dersen tuzu 2 kaşık at .
(1,753 puan) tarafından
Kaya tuzu sanırım beyaz kalın
tarafından
Yesss baby :)
(1,753 puan) tarafından
Ayşenur hanım salatalıkları dik dik mi koyuyoruz kavanoza yatay mı bir de tuz miktarı ne kadar lütfen puf puf noktalarını da söyler misiniz
(25,181 puan) tarafından
Hee o tuzdam var biraz bende ama seneye falan kalmasın ya ben yapıp yiyim işte bu kış :D ne kadar bekletcem
tarafından
Rengi dönünce dayanamayipp açıyoruz biz hemen :D geçen sene Eylül sonu Ekim başında kurduk , Aralık sonu bitti :D en az 20 kiloydu :D
(25,181 puan) tarafından
Hahaha tamam cnm sağol
tarafından
Kız öyle deme Emine ben turşu suyunu da çok severim. Eskişehir'de meşhur turşucu var önünde kuyruga girerdi insanlar turşu suyu için :D
(25,181 puan) tarafından
Kız Ayşenur gel hele şöyle sen turşucu gibi duruyon :D mor lahana yaptın mı hiç ondan da istiyorum
(1,753 puan) tarafından
Kız cıddı sordum Allah seni ben de yapacam :)))
(25,181 puan) tarafından
Kız Ayşenur normal salatalıktan olur dimi bu tarif bi arkadaş normal salatayı yuvarlak dilimleyip yapmıştı çok hoşuma gitmişti
tarafından
Kız ne farkeder ben dik koyuyirum ama gecnde gördüm biri doğrayıp koymuş mesela ama hemen yumuşar bence.
Mor lahanayı ince ince dogra , normal tuz dök üzerine ovala . Sonra kavanoza iyice sıkıştır kendi suyunu da koy . Her kavanoza 1.5 kaşık tuz ve 1 tk limon tuzu ekle , bir çay bardağı sirke bir çay bardağı su olacak şekilde doldur. Pespembe çok severim salatalarda fln. Bunu da netten gördüm bazıları sadce bir bardak sirkeyle yapiyor o zamn eriyor gibi oluyor sevmedim. Böyle daha çıtır çıtır.
Bakalım bugün pazara gidersem bende kornişon alcam canımı istettiniz ya :(
(25,181 puan) tarafından
1 bucuk kaşık tuz iri kaya tuzu mu. Su sıcak mı sogukmu koyulcak amma sordum be:D
tarafından
Selo normal salatalık hemen yumuşar ya arada çok canım isteyince öyle de yapıyorum ama hemen bitiririz diyorsan yap. Kornişon sert ya daha çıtır ve dayanikli oluyor. Ama bir kavanoz dene seversen yaparsın.
tarafından
Mor lahanaya normal tuz koyuyorum,su soğuk olacak. Turşu suları hep hazır sudan olur ama bilgin olsun yoksa eriyor niyeyse. Ya da suyu kaynat sogut öyle yap lahanayı. Kavanozu açınca dolaba koy dışarda bozuluyor. Lahana zaten hep dolapta duruyor benim.
(25,181 puan) tarafından
Şimdi birer kavanoz yapcam bi arkadaş yapmıştı çok güzeldi ya sertti bana verdi bi kavanoz bayıldım yuvarlak doğramıştı. Pazara çıkınca alcam kornişon şuan alamam
(25,181 puan) tarafından
Tamam sağol cnm inşallah olur:)
(1,753 puan) tarafından
Ay bende acılı turşulu ezme tarıfı arıyorum çıkar mı senden :)
tarafından
Hadi ins güzel olur afiyetle yersiniz
tarafından
Ahaha yok kız o kadar da değil , geçen sene pancar turşusu yapmıştım denemek için o da enfesti ama tarifi kaybettim :( ben tursucuyum ya çok seviyorum da. Karışık turşuyu yapamadım hemen eridi :( ona tuzunu eritip ayarlamak gerekiyor onu da ben beceremedim
(25,181 puan) tarafından
Kız bu Ayşenurdan herşey çıkar ahahaha:D
0 oy
(1,450 puan) tarafından
YouTube dan bakın ben yaptım salatalık turşusu kıtır kıtır oldu sıcak su ila kaya tozuyla yapmıştım
(25,181 puan) tarafından
Ordan da bakayım bi
0 oy
(1,064 puan) tarafından
Ne turşusu koyucaksın canım ona göre tarif verelim 
(1,064 puan) tarafından
Rica ederim canım allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah
(25,181 puan) tarafından
Sağol cnm benim amin ya bide fasulyeleri sıcakken mi koycam kavanoza
(1,064 puan) tarafından
İlk sıcağı çıkınca koy canım
(1,450 puan) tarafından
Merak ettim neden adın Selo de bana yalniş anlama meraktan:)
(25,181 puan) tarafından
Adım Selin herkes bana selo der arkadaşlarım falan hoşuma gidiyo bende burda da selo desinler diye öyle yaptım :D
0 oy
tarafından
Neden hala istediğim askıda selo
(25,181 puan) tarafından
Anaa unuttum la dur :D
tarafından
Sus la çakal:)
0 oy
(3,272 puan) tarafından


Her yıl bu tarifle yaparım. Cok guzel oluyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 247 göst.
27 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde &Nazenin & (651 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 335 göst.
0 oy
1 cevap 74 göst.
31 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Adalett (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 123 göst.
21 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,470,403 soru

24,085,454 cevap

331,443 kullanıcı

...