0 oy
411 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5,104 puan) tarafından
Hem başlıbaşına 2.çocuk için soruyorum, hem de aralarında anlaşma bakımından(aralarında 3-4 yaş var gibi düşünürsek)

1- Yenidoğan dönemi

2- Oturabildikleri sürünüp emekledikleri dönem

3- Yürümeye başlama dönemi

4- 2 yaş sendromu

5- Arkadaşlarıyla oyun kurmaya başladıkları, oyun arkadaşı aradıkları dönem.

En zorlusu hangisi oluyor?

18 Cevaplar

0 oy
(176 puan) tarafından
Kızım üç yaşında 6 aylık hamileyim şuracıkta bekleyim :))
(5,104 puan) tarafından
Ben de lazım olacak diye sordum bakalım:D
-Reklam-
0 oy
tarafından
en zoru ayaklanmaya başlayinca başliyor zaten koşturmaca
(5,104 puan) tarafından
İtiş kakış oluyordur illa di mi
tarafından
tabi ya kiskanclik birbirlerine zarar v3rme vs vs
0 oy
(16,781 puan) tarafından

6. Hepsi ...:D

(5,104 puan) tarafından
Anammmmm:)))))
0 oy
tarafından
Şuan emekleme dönemindeyim zor geçmiyor ama 2yaş sendromu zor gecer bence:)
(5,104 puan) tarafından
İyi bari en azından hemen başlamamış zorluklar:)
0 oy
(7,448 puan) tarafından
Oğlum bir yaşında bende 4 aylık hamileyim elbet zor olcak ama en çok ne zaman bakalım :)
(5,104 puan) tarafından
Allah sabrını verir inşallah:)
(7,448 puan) tarafından
Bakalım nasıl olcak zor olacak ama güzel olcak :)
0 oy
(2,111 puan) tarafından
Bahsettiğin dönemlere henüz gelmedim ama bence şimdiye kadar ki en zor dönem ikisinin aynı anda hasta olduğu zamanlardi :((((
0 oy
tarafından
Yürümeye başlama dönemi. Yurunce hiç durmuyor oda oda geziyor. Hep peşinden koşuyorsun kendine zarar gelecek şeyleri bilmiyor
0 oy
tarafından
Şuan benim için en zoru gebe olmak miğde bulantısından tut öfkeni kontrol edemiyorsun ilk çocuğun arada kaynıyor yatmak istiyorsun izin vermiyor aniden uyku bastırıyor 5 dk sadece uyucaksın ağlıyor şuan öyleyim anlıcan
0 oy
(1,466 puan) tarafından
2. Çocuk olması zor
0 oy
tarafından
4 yaş var aralarında oğlum 4 aylık şimdilik öpüp seviyor koruyor oğlum dur diyorum anne kardeşime kızma o bebek diyor .... Ablam en zoru konuşmaya başlayınca diyor babaya dil döküyor 1. Kıskanıyor diyor 
0 oy
(3,101 puan) tarafından

Ayaklanmaya emeklemeye baslarken.bizmde ablamiz 4 yas kardesi 1.emekliyor henuz ama ayaga kalkma calismalari yaoiyor.ablasi surekli kaldirmaya calisiyor.heran dusurwcek diye pesindeyiz

Hele hastaliklari 2si ayni anda oldugnda hortlagin cikiyor.ama bisekilde geciyor.ben nasil yapicam dedigin herseyi bir bakmissin yapip gecmissin
0 oy
(7,699 puan) tarafından
Kızım uykusuz bebek olduğu için zordu ama şuan yürüyor asla yerinde durmuyor üstelik oğlumla kavga etmeye başladılar. Kızım hangi oyuncağı alırsa abisi o beniiimmmm diye üstüne bağırıyor :/ 

Hatta dövüyor arada o yüzden 11 aylık bebek kavga etmeyi bile öğrendi. 

Aralarına girmek çok zor 
0 oy
tarafından
Kızım 25 oğlum 12 aylık. Bu ay çok rahatladim oğlum kucaktan indi yürümeye başladı beraber oynuyorlar kızım ogluma dayday yaptırıyor. En güzel dönem bu şu an bence.yenidogan dönemi çok zordu kızım kıskanmayı bilmediği halde. Şimdi felan emzirme onu diyor şimdi olsa kardeşi çok aglayacakmis zorlayacakmis
0 oy
tarafından
En zor dönem küçük büyük olana laf yetiştirmeye başlayınca büyükte küçüğe mehamet etmiyo o zaman baya karisiyoo isler adalet sağlamak en zoru  bi de bu ara manyadilar baya kıyafet kavgası oluyo  büyük bey dağınık biraz küçük cok titiz ev dolu kiyafet ama büyük olan küçük oglaninkileri giyip cikiyooo 
0 oy
(12,959 puan) tarafından
En zoru yeni doğan dönemi  hele ki gazlı uyku uyumayan bebek se diğeriyle ilgi baya azalıyor gündüz uyku hayal oluyor anne için 

En rahatı bebeğin rahatça oturduğu dönem önüne oyuncak tabak çanak leğen ver saatlerce oynar 

şöyle 2 yaşına geldiği dönem büyükle kavgalar başlıyor hiç bişeyini kardeşiyle paylaşmıyor ikisi de sürekli birbirlerini itip kakma vurma krize girme başlıyor 

Emekleme tutunup kalkma dönemi ayrı zaten sürekli peşinde olman lazım

Artı yönleri abisi veya ablası olduğu için sizin peşinizde çok dolaşmıyor kardeşi neredeyse oda oradadır muhtemelen canı sıkılmıyor bazen çok güzel vakit geçirdiler bazen birbirlerine girerler

Böyle işte benim çocuklar ;) 
0 oy
(2,362 puan) tarafından
İlk kızım 4 yaşında ikinci kızım 2 ye giriyor,  şuan 23 haftalığım,  ikisinde kendi kendine uyuyor şükür yemek yiyioar,  beraber oynuyorlar gün içinde çok keyifli zaman geçiriyorlar 
0 oy
(45 puan) tarafından
Eİlk cocugun kendi kendine oyalanması lazım ya da birinin oyalaması lazım çünkü bebek sürekli kucagında olacak ve kardeşiyle de henüz ilgilenmeyecek. Bence ilk 4 ay sebepsiz aglamaları olan dönem zor.ikimci çocuk daha çabuk konusup oyun oynuyor büyükten dolayı oyüzden ben büyüğü 4 yaş 4 ay küçüğü 2 yas suan bıraktım ikisi oynuyor tek 2 yaş cocugunu ise benim oyalamam gerekiyordu ablası öğretiyor şimdi.yani bence sonrası daha kolay ve eglenceli
0 oy
(9,678 puan) tarafından
Şuan 2 yaşında bana en zoru uykusuzluk o sendrom muydu bilemem ama halen pek düzeldi denemez oyüzden GECE UYKUSUZLUGU DIYRUM

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 238 göst.
31 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Evrim.34 (600 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 964 göst.
0 oy
20 cevap 818 göst.
20 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 205 göst.
11 Mart 2021 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu