0 oy
2,915 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar ben bekarken calisiyodum eşimle aynı iş yerinde tanıştık ben evlenmesen önce çalışmak istediğimi söyledim oda tamam dedi evlendim 2ay sonra hamile kaldım işten çıktım Aralık'ta kaynanam işten cikicak oğluma bakicak ben ise giricem şuan zor yetiriyoz heryerimiz borç sürekli kisiyorum alışveriş yapmıyorum markete bile çok çıkmıyorum hep idare ediyorum kredi ödüyoruz ev kira ben çalışmak zaten istiyorum evde bunaliyorum bekarken de hep çalışırdım sosyal bı hayatım vardı evlenince hiç çevrem kalmadı hep evdeyim evden dışarı çıkmıyorum bugün konusuyoduk eşim annesinin eski yerine girmemi istiyo garson olarak ben istemiyorum kaynanamda oraya girmemi istiyo ama ben biliyorum kaynanamın hep arkadaşları orada ben calisamam sürekli laf taşırlar konuşurlar rahat olamam üni mezunuyum o kadar okudum kendi mesleğimi yapmak istiyorum eşime de dedim sıralara baş vurucam sizin istediğiniz yere girmicem diye eşimde niye istemiyosun falan dedi bende hayatımda hiç garsonluk yapmadım beceremem ben kendimi biliyorum dedim oda konuşmaya başladı herkes annesinin karnında mi öğreniyor falan diye bende en son ben calismak zorunda değilim ama sen bana ve çocuğuma bakmak zorundasin dedim ben bunu dedim diye ne demek çalışmak zorunda değilsin ben sana bakmak zorunda değilim kim demiş falan dedi bende dinen bile sen hanımına çocuğuna bakmak zorundasin dedim bana diyo o zaman sende kapan o kadar dinle ilgili konusuyosun ya diyo işine gelince dinen söyle böyle diyosun diyo bu lafına çok kırıldım evlendim ilk hamileliğimde para yatıyordu üni okuyodum evliyken bursum geliyodu hepsini eşime verirdim eve harcasin diye bı kere bile kendime bişey almadım o zaman bile senin ne katkım çarkı falan diye laflar söyledi ben kendim çalışmak istiyorum oysa ama bu sana bakmak zorunda değilim demesi çalışmak zorundasin demesi çok kırıcı ben zorundamiyim çalışmak eşim bana bakmak zorunda değil mi ihtiyaclarimi karşılamak zorunda değil mi kendime iç çamaşıri alicam onu bile 3 aydır almıyorum kaynanam arada harçlık verir saklarım alayım diye eşim şıkısir ona veririm bu ayda öyle oldu sütyen alicaktim 100 TL sakladim lazım oldu verdim kumbaram vardı 200 TL biriktirmisim bozuk paralarla butunlestirdi ona verdim diyorum alicaktim ben alırım diyo ama almaya gelince param yok diyo bilmiyomusun diyo benden aldın diyorum ben kendi ihtiyaçlarımi alicaktim diyorum biriktirdigimle susuyo vericem geri diyo ama vermez asla çeyrek geldi oğluma hep verdim lazım diye yüzüğümu tektasimi bile yok pahasına sattım ama ben hiç destek olmuyomusum 

28 Cevaplar

0 oy
(671 puan) tarafından
Sözü kırıcı olmuş ama artık bende zorunda gibi görmüyorum kimse kimseye muhtaç olmamalı bence kadın çalışıp ayakları üstünde durmalı. Sen de zaten çalışmak istiyormuşsun kendi işini kendin seç. Söylediği söze de çok takılma artık çoğu erkek böyle düşünüyor hayatin gerçekleri bunlar.
tarafından
Canım eşimin asıl derdi ben çalışayım paramı ona vereyim istiyor bende vermem kendi istediğim yerde kendi ihtiyaçlarımi godereyim istiyorum minnet etmeyeyim sürekli suyum eksik diye soylemeyeyim istiyorum tabiki evin ortak giderlerine destek olucam ama tüm maaşımı eşime verip ondan kendi maaşımdan harçlık istemem asla o ben ona vereyim parayı hepsini ondan harçlık isteyeyim istiyor onun istediği yerde çalışayım istiyor
(671 puan) tarafından
Bu konularda taviz verme canım net olursan zamanla kabullenir. Biz anlaştık eşimle aylık 10 bin veririm gerisi benim dedim evin geçiminden eşim sorumlu ayrıca ev kredisini de ödeyecek 2 3 bin lira da benim şahsı giderlerim için. Kartımı hiç vermedim havale yaparim
-Reklam-
0 oy
(4,959 puan) tarafından
Olan paranı vermesene akillim erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksin der atalarımız 
0 oy
tarafından
Bacım şimdi en basta bu kere dönün eşin sana da çocuğuna da bakmak zorunda evet sen çalışmak zorunda değilsin dinen bu hak kadına verilmiş evinin işini bile yapmak zorunda değilsin istemezsen çocuğunu bile emzirmek zorunda değilsin sut anne bulmak zorunda erkek ama erkeğe verilen haklarda var ikinci nikah hakkı var mesela o yüzden dinin hakkına hukukuna çok girmemek lazım bu konuda ama söylese bişey var o kadar okumussun etmişsin kaç yıl curuttun kim bilir ne eşinin ne kaynananın bu konuda söz hakkı yok ki baştan çalışırım demişsin o kadar oku et git garsunluk yap kucumsemiyirum mesleğin varken bunu yapmak kul hakkıdır düşününce belki vasıfsız başka biri garsunluk yapabilecekler sen onun yerine yaparsan onun hakkına girmiş olmazmisin bu konularda çok ince düşünmek lazım ayrıca bu devirde kimse kusura bakmasın eşler birbirine destek olmak zorunda manevi gerekiyoda manevi maddi gerekiyorsa maddi valla bacım gücün varken imkanın varken elin ayağın tutuyoken çalış kocana destek ol tabiki yoksa bu zamanda hiç bi yere varilmiyo ha desenli ben calismicam çocuğuma bakcam onu da anlarım sen bence kocanla sakin sakin bi konuş ben o kadar okudum ettim anamın babamın hakkı var beni okutmak için uğraştılar eşek gibi ders çalıştım mezun oldum ben kendi işimi yapmak istiyorum bana destek ol de kaynanan bencede laf tasisinlar diye orda calismani istiyo kovanda garip iyi niyetli annem dusunuyo karımı diyo 
0 oy
tarafından
Kendimi gördüm sende bende elimde az bişey olsa veriyorum eşime parayı kaynanam da hep suç sende sende az değilsin verme iste getirsin bakmak zorunda der hep bı laf var siçan yaranir diye erkeklere öyle kadın lazm bizkm gibiler yaranamaz malesef 
0 oy
tarafından
Ben aha bugün eşime çalışmak istediğimi söyledim asla ben olduğum sürece çalışamazsın dedi
0 oy
tarafından
O sana bakmak zorunda değilse o zaman sende yemek pişirmeye evi toparlamaya temizlemeye bebegine bakmaya zorunlu değilsin. Beni eş olarak aldıysa eşek gibi bakmak zorunda, sıkışık oluruz çalışmam gerekir tabi ki eşime destek olurum, ama ben sana bakmak zorunda değilim lafı çok yanlış bence. Sende evde yemek yapma o zaman ilgilenme evle falan olur mu hiç öyle şey 
0 oy
(7,808 puan) tarafından
O kadar üzülüyorum ki bir kadının bir çocuğun bir evin sorumluluğunu almaktan aciz adamlarının evlenmesine .
0 oy
(53,867 puan) tarafından
calisacagim varsada calismam hele kaynanamın yerine hiv girmem gider baska ağır is yaparim inadima yinede oraya girmem

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 161 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde MehSinOz (239 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 326 göst.
0 oy
5 cevap 342 göst.
12 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde seda21k (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 787 göst.
27 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Baldananne (303 puan) tarafından soruldu