0 oy
161 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Gebelik kategorisinde sordum ama yanıy alamadım. Bebeğin plasentası aşağıda rahim ağzını kapatıyormuş. Gittiğim bi kaç doktor zamanla yukarı çıkar çıkmazsa da sezeryanla doğum olur dediler. Bugün de bi başkası  bayağı moral bozucu şeyler söyledi hayatı tehlike filan. Nedir bu plasenta previa ?gerçekten de anne ve bebek için hayatı değer taşıyor mu? Ne yapmalıyım yukarı çıkması için? :"( 21 haftalık hamileyim

6 Cevaplar

0 oy
(4,285 puan) tarafından
Ben perinataloji bölümünde takip oldum hep rapor yazarken plasenta previa diyorlardi bu konu hakkında bisey demediler sezeryan doğum yaptım ama bundan kaynaklı değildi benim hastalığım yüzünden mecbur sezeryan oldum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bebeği besleyen plesanta bebeğin eşi de diyolar ya hani. Haftan çok ileri değil kalbini karartma canım daha bebek kaç pozisyon alır senin haftan gelene kadar. Doktor sadece yapılması gereken prosedürü söylemiş takılma sen. Normal yasantına devam et 
0 oy
(481 puan) tarafından
Plesanta marjinalis vardi bende yani plesantamin bir kısmı kapalıydı yani bana boylr söylediler sizinki totalis yani tamamı kapalı kac haftalık gebesiniz 
tarafından
21 haftalık gebeyim. Sonra düzeldi mi sizin
(481 puan) tarafından
28 e kadar vakit veriyorlardı iyle hatırlıyorum düzelmiyorsa 28 den sonra da duzelmiyor bi de sizin ki hangisi eger tam rahim yolunu kapatıyorsa sanirim 28 dede duzelmeyebiliyor  korkmayın sadece normal doğum yapamayacaksiniz  37 hafta olunca da sezeryana alınırsın
0 oy
(1,015 puan) tarafından
Bnde doktor bir hastaya söylerken duydum ondada senin gbi durum varmış hayatı riskin olur dedi sezeryan dogum dedi.baska hastaneye yönlendirdi 
0 oy
(8,294 puan) tarafından
Ablamda bu sebeple sezaryen oldu . Normal doğum asla kabul etmiyorlar annenin hayatı tehlikeye girer diye ama sezaryende korkma bir sorun olmuyor . Haftan daha çok küçük umarım döner sağ salim kucağına alırsın yavrunu
tarafından
Aminn çok teşekkür ederim
0 oy
(12,067 puan) tarafından
Düzelmezse en kötü sezeryan olursun canım Allah sağlık sıhhat versin bebeğine 
tarafından
Amin sağolasın canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 117 göst.
15 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Duru2121 (431 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 141 göst.
0 oy
0 cevap 102 göst.
29 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nazeymen__ (15 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,753 soru

24,115,413 cevap

333,208 kullanıcı

...