0 oy
273 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (650 puan) tarafından
Kızlar ben nevşehirliyim ama k.maraş geliniyim ne kayınvalidemlerde ne de annemlerde yok bu bugun ilk defa yedim 

Çiğköfte kısır arası birşey yapmışlar adına da kıyma diyorlar dün eşimin akrabalarına gitmiştik k.maraşın ilçesinde oturuyor onlar yapmışlar tadı çok güzeldi ama kıyma adı farklı geldi bana sizde de var mı çiğköfte kısır arası bir ymeek tarifini bilmiyorum kızlar ama tadı çok güzeldi 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Alsaydınya tarifini kız 
(650 puan) tarafından
Utandım kız :)
-Reklam-
0 oy
(3,789 puan) tarafından
Bende maraş geliniyim☺️

Kıyma diyorlar ama bildiğin çiğ köfte kız işte kısırla alakası yok☺️

Afşinli benim eşim. 
(650 puan) tarafından
Çiğköfte gibi nar ekşili isotlu değildi ama kız bu arada dün bizde afşine gittik orda yedim :)
(163 puan) tarafından
Ben de afsinliyim
(3,789 puan) tarafından
Şöyle birleşip 3 5 kişi otururken hemen hadi kıyma yoğuralım derler başlarlar:))  kayınvalidem sürekli yapar. İsot, reyhan, biber salçası, maydanoz falan hep koyarlar dün yediğin acı olmasın diye atmadılarsa isotu belki☺️
Afşinin neresi kızlaar☺️
(650 puan) tarafından
Belki de kızlar bilmiyorum kalabalıktı nasıl yaptınız diye soramadm :)
(3,789 puan) tarafından
Afiyet olsun canımm yemişsin gitmiş beğendiysen ne güzel☺️
0 oy
tarafından
tarifini bilmem ama maraş kıyması olarak yedim. Kısırlık bulgurla yapılan bir yiyecek. Onun o lezzetini veren de tabiki kuru reyhan. 
(650 puan) tarafından
İçine ne koydular bilmiyorum ama tadını beğendim
0 oy
(3,149 puan) tarafından
Malzemesi neydi acaba mercimek köftesi olmasın kız :D
(650 puan) tarafından
Yok kız değildi :)
(3,149 puan) tarafından
Kisirla çiğ köfte arası deyince o geldi aklıma hemen :) ogrenirsen yaz bari merak ettim
0 oy
(163 puan) tarafından
Düğürcüge salca sogan tuz domates reyhan nane kekik bir suru baharat konup dugurcukler ufalana kadar yogururlur icine maydonoz dogranir yag kizartilip dokulur yenir hic bir sey pisirmiyorsn cok yapariz kiyma deriz 

Ve dugunlerde de olur hatta kiyma olur herkes toplanir davullu zurnali kiyma yogururlur dagitilir yenir diger gun de dugun olur 

Afsinliyim ben de ...
(163 puan) tarafından
Onun ozelligi dügurcuk ve dugurcuge ne sicak suyla yumusatirlar ne pisirirler dugurcugu malzemeleri ile yogura yogura yenilecek hale getirirler cok da guzel olur
(163 puan) tarafından
Dügurcuk deriz biz ince bulgur
(3,789 puan) tarafından
Benim kınamda erkek tarafı yoğurup getirip dağıtmışlardı hep☺️ yoğurana hediye verilirmiş hatta düğünde.  Bizimkiler de Afşinli.
(650 puan) tarafından
Afşinde mi oturuyosun
tarafından
Aaa ne değişik ilk kez duydum bizde simit deriz :)

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 715 göst.
6 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Şule Asgerova (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 970 göst.
4 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Arzumm (1,299 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 552 göst.
9 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Esma Han (603 puan) tarafından soruldu
0 oy
49 cevap 2,147 göst.
28 Nisan 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mevlanaa (4,852 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,459,046 soru

23,928,002 cevap

323,862 kullanıcı

...