0 oy
598 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Dun doktara gittik kızım gelişmiyordu doktor bağırsağında çölyak hastalığı olabilir şüphelendi dedi ama 10 gün sonra tam belli olacak çölyak hastası arpa buğday tarzi şeyler tüketmemsi lazım ne vericem ki acaba

12 Cevaplar

0 oy
(6,435 puan) tarafından
İnternetten araştır canım sağlık ocaklarında da asılı bizimkinde var mesela ne yiyebilir ne yasak diye doktorda emin olunca söyler zaten
tarafından
Senin çocuğunda da mi var
tarafından
Bizim sağlık ocağında var diyor yahu
(6,435 puan) tarafından
Yok sağlık ocaklarında asılı oluyor aklında soru işareti varsa sağlık doktorundan bilgi al cnm
-Reklam-
0 oy
(14,799 puan) tarafından
Mısır ekmeği alabilirsin canım şimdi mizir unundan yapılan ürün çok migros varsa bi oraya bakın belki oralarda vardır onlar için ürünler mısır ekmeğini de fırınlar çıkarıyor ama  sizin oralar da var mıdır bilemedim
tarafından
Yoktur ya netten almam lazım
(14,799 puan) tarafından
Bi bak bakalım canım nete şimdi eskisi gibi değil gulutensiz bi çok yiyecek var hazir eskiden benim yengem kendi yapardı ekmeğini Almanya'daki kardeşi yollardi yiyeceği şeyleri buralarda yoktu
0 oy
(6,077 puan) tarafından
Arkadaşımda çölyak vardı ekmeği mısır unundan kendi yapıyordu artık glutensiz simit bile var hiç tasalanma 
tarafından
Gerçekten mi dün söyledi bugün hep ağladım nedense
(6,077 puan) tarafından
Rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah değildir ama var yani glutensiz bisküvi bile
0 oy
(580 puan) tarafından
Glutensiz gıdalar ama zor Bi hastalık hayat boyu dikkat edicek beslenmesine marketlerde reyonlar var biraz pahalı ama Allah dermansız dert vermesin dikkat ederek gayet güzel yaşıyorlar kilo da alıyorlar sıkıntı yok yani bu arada geçmiş olsun 
tarafından
Çok sağol kilosu çok düşük alır mı
(580 puan) tarafından
Alır tabii ki netten araştırın bayağı alternatif yiyecekleri var benm arkadaşm öyleydi gayet fit Bi vücudu vardı hiç de zayıf değildi
0 oy
(554 puan) tarafından
Ya geçmiş olsun benim kızımda gelişimi çok düşük hatta raporlu mama kullandık bir ara çok doktora götürdüm kansızlık çıktı tek onunda ilacı var yemek yemiyor kızım iştahsız ama aşırı hareketli böyle post acinca siz korktum ne belirtiler vardı nasıl anladı doktor 
tarafından
Ya 1 yaşına girdi 1 aydir son bir aydır ateş ishal hic yemek yemiyordu
(554 puan) tarafından
Anladım canım biz de öyle şeyler yok sadece iştahsız yumurta çorba yiyor o kadar çok geçmiş olsun cok
0 oy
(2,111 puan) tarafından
Az önce baktım da genetik diyor çölyak hastalığını. Var mı sizin ailenizde?
(2,111 puan) tarafından
Belirtilerine baktın mı netten diyeceğim ama netede çok güven olmuyor.
tarafından
Boyu şuan 1 yaşında 77 cm 8 kiloydu ama dış Felan derken 7 kilo oldu belirtileri doktorda söyledi huzursuzluk İshal ateş kabızlık felan
(2,111 puan) tarafından
Gelişimde sadece kiloya bakmıyorlar boyada bakıyorlar maşallah boyu yaşına göre gayet iyi. Persentil tablosunda 1 yaş ortalama 74 cm diyor senin 77 cm.  Çölyak hastalığında sanırım boyda uzamıyor. Kilo vermesi dişten dolayı olabilir. Benim kızımda 1 yaşında 8 kilo. Yeni diş patlatıyor ve yemesi azaldı bir de sıcaklar bastırdı.
İnşAllah temiz çıkar testler, iyi düşün iyi olsun.
tarafından
İnşallah inşallah Allah razı olsun dua edin
(2,111 puan) tarafından
Dualarım minikle, Rabbim dermansız dert vermesin
0 oy
(4,959 puan) tarafından
Zaten insan sağlığı için gluten hiç iyi bişey değil, mısır unu nohut unu ve bir sürü alternatif var biz alışkanlık etmediğimiz için zor geliyo istegramda böyle bir sürü bilgi veren sayfalar da var 
0 oy
(2,087 puan) tarafından
Gulutensiz beslenme yani canım gulutensiz olan şeyler alabilirsin 
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Glutensiz beslenecek eğer çölyak hastası ise. Glutensiz ekmek glutensiz bisküviler vs vs bir nevi diyet listesi gibi
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Bir nevi gulitene  mı alerjısı var o zaman glıtensız tarifler yapcaksın yaparken canm.nohut unu yulaf unu bı sürğ un çeşidi var onalrdan alrsn artk.bu arada kac yasında nasl bı gelişim geriliği yasıyor
0 oy
(143 puan) tarafından
Canım doktor benim kızım dan da şüpelendi hiç bişey yemediği için ama çok şükür çölyak hastalığı çıkmadı kendisi iştahsızmış kızım hemen telaşlanma ayrıca Allah korusun varsa bile çölyak hastalığı ona göre yiyeceği bütün yiyecekler varmış araştırır öğrenirsin 
(143 puan) tarafından
Ben iştahsız diye ve zayıf diye götürdüm doktor da dedi evet gelişimi geri kalmış daha önce de başka doktora götürmüştüm kan idrar bütün tahliller yapıldı hepsi temiz çıkmıştı sonraki götürdüğüm doktor o tahliller temiz çıktıysa bir de çölyak hastalığı var mı ona bakalım dedi kan alındı 2 hafta sonra sonuç çıktı çok şükür neğatif çıktı kendisi iştahsızmış kızım kan ilacı vitaminler falan kullandık 3-4 ay falan sonra eşime karadut özü alırdım sabah akşam tok karna veriyorum Allahıma çok şükür iştahı açıldı biraz da olsa yemek yiyo sende dua et İnşaAllah temiz çıkar sizin sonuçlarınız da
tarafından
İnşallah canım benim başka ne belirtisi vardı
(143 puan) tarafından
Başka bişey yoktu canım sizde ne belirtiler vardı ki
tarafından
Ateş bir aydır ishal ara ara zayıftı yine de zayıfladı
(143 puan) tarafından
Anladım canım inşaAllah hiç bişey çıkmaz rabbim şifa versin bu aralar herkeste salgın var özellikle çocuklarda içini ferah tut belki o şekilde isal kusma olabilir
0 oy
(3,265 puan) tarafından
Pirinç mısır karabugday gibi ürünler verebilirsin keşke öyle bisey cikmasin ama çıkarsa da üzülme yani verebileceğin çokça ürün var

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 223 göst.
0 oy
3 cevap 103 göst.
14 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,929 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 198 göst.
2 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Elvinimm21 (1,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 490 göst.
9 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu