0 oy
171 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (697 puan) tarafından
Kızlar bebeğinize inek sütü veya bim A101 gibi marketlerdeki kutu sütlerden ne zaman vermeye başladınız verilmeli mi bir de tam yağlı mı yarım yağlı mı verilmeli süt sağlıklı diye biliyoruz ama kansızlık yapar diye de biliyorum beni aydınlatır mısınız güzel anneler 

5 Cevaplar

0 oy
(3,739 puan) tarafından
Ben 1 yaşında verdim yarım yağlı olarak 
(697 puan) tarafından
Kızım da iki gün sonra bir yaşına girecek canım. Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Bır kansızlık yapar ıkı cok işlemden geçiyor uc 1yas altı yasak benım fıkrım onları bıle vermem vermıyorum da cunkı bi çiftcilerin oldugu kesımde buyumek bana cok sey ogretti daha evımzden cıkmadsn o sutler bozulmasın diye ılaclanıyo toplayan sutçü syrı ılac koyuyo fabrıka ayrı ıslrme sokuyo derken sana gelene kadr sütte sütlük kalmıyo:)cok kullanmamanı onerırım kefir tüketir daha saglıklı
(697 puan) tarafından
Evde inekten sağılan sütü yarım süt yarım su şeklinde kullanabilir miyim canım peki . İnek şimdi hamile:))iki aya kadar sağılır kızım 14 aylık oluyor o zamana sağlıklı diye biraz da olsa alışsın istiyorum şimdiden
(2,704 puan) tarafından
Doğalsa olr canm neden olmasın bır bucuk yasında verılır onada ıhtıyacı var verırken pekmezde takvıye et şifa olsun
(697 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Ben bir yaşında verdim canım ama aşırı iştahsızlık yaptı ve kansızlık birden kestim cok vermek istiyorsan yarım yağlı içebilir
(697 puan) tarafından
Yok canım çok vermek istediğimden değil de sağlıklı diye büyüyünce içmezse şimdiden alışsın diye düşündüm
0 oy
(3,271 puan) tarafından
Doktorumuz süt icmezse zorlama onun bir faydasi yok onun yerine yoğurt kefir ayran ver demişti. Benimki hic sut içmedi. Bende verme gereği duymadım 
(697 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Bir yastan sonra veriliyor ama evde yoğurt ve kefir yapip versen çok daha sağlıklı canim benim kizim 27 aylik kefir mayalayip onu içiriyorum
(697 puan) tarafından
Mayalayınca kaç saat bekletiyosun canım bir de buz dolabında saklıyorsundur verirken  ısıtıyor musun hiç yapmadım ilk bebeğim:)
(7,470 puan) tarafından
Kefiri soruyorsun sanirim bir iki yapinca mayalandigini anliyorsun sicaktan fark edebiliyor ama 10 saat 12 saat duruyor ısıtmiyorum önce çikariyorum vermeden disarda ılıyor bide isim aceleyse sıcak su katiyorum bazen ilisin diye az birsey zaten yogun oluyor uyumadan once süt niyetine biberonla veriyorum cok daha faydali hazir paketler var onlardan alabilirsin ama asıl buyuyen maya var ondan bulursan çok daha iyi olur

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 118 göst.
27 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.
1 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde MehSinOz (239 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 203 göst.
17 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Kebelekk2 (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 65 göst.
26 Mart 2025 Diğer kategorisinde Gurmeanne (765 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,853 soru

24,078,086 cevap

331,046 kullanıcı

...