0 oy
1,087 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (830 puan) tarafından
Kızlar üçüncü doğumum olacak ve 36 haftalık hamileyim Bebek baş gelişi değil makat geliş Doktor dedi ki kendine güvenirsen Bana da güveniyorsan ilk doğumun olmadığı için normal doğum yaptırabilirim sezeryanı tercih etmiyorum dedi gece de gelebilirim dedi hiçbir ücret talep etmeden Sizce ne yapmalıyım makatdoğum tahmin ettiğimden daha fazlaymış

Doktorum doçent yani bilgili ve tecrübeli youtube da n baktım makat dogum yapan sayısı sandığımızdan fazla

34 Cevaplar

0 oy
tarafından
Boşver sezeryan ol geç ya hiç riske değmez bin pişman olursun
-Reklam-
0 oy
tarafından
Asla yapmam sen bilirsin 
0 oy
(485 puan) tarafından
Ben makat dogmusum eskiden hastane frlan gidilmezmis ebe evde dogurtmus annemi annem en son acidan bayılmış.. ikimizde ölmek üzereymisiz..ve ben doğumda beynime yeterince oksijen gitmediği icin epilepsi hastasi oldum omrum boyunca ilaç kullanmak zorundayım bidaha tartin oyle kendine güvenmekle olacak is degil bence doğum aninda ne gerçekleşir belli olmaz sizdeki tahribat ta sezeryan dogumdan daha fazla olabilir yani bilemezsiniz 
(1,421 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım kesinlikle haklısın bnm bebeğimde makat gelişi bnde diyorum 5. Doğumum olsa bile riske atmazdim zaten sezeryan bu yüzden var sezeryan olmanın en büyük nedenide makat geliş bebek
(485 puan) tarafından
Tabiki basta bebeği riske atmamak lazim belki hayatı boyunca ilac kullanacak kucucuk can garanti bi yöntem varken neden bu normal dogum bu kadar abartılıyor anlamiyorum sezeryan olsa nolcak bebegini riske atmaya değer mi kendini riske atmaya deger mi normal dogumda bile nasil zorlaniyoruz dikis vs atiliyor vajinada hasar oluyor eskisi gibi olmuyor makat gelisi düşünemiyorum
(1,421 puan) tarafından
Kesinlikle hak veriyorum inşallah bnde hemen toparlanirim böyle bu konularda biraz sinirleniyorum varya insanları korkutmak dan başka bir şey yapmiyo bazı insanlar
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Doğum sancıları başlayınca dönen bebek de var açılma gerekli santime ulaştığında döndürdülen bebelerde var beklemeni tavsiye ederim sık sık kontrole git he o sol yanına yat ara arada bebeği dürt ") belki o şekilde doğum pozisyonu alır 
0 oy
(2,111 puan) tarafından
Bence maceraya gerek yok
0 oy
(1,015 puan) tarafından
 Benımde kızım makat gelısıydı. Ilk dogum oldugu ıcın sezeryan oldum. Makatta gelıste 2 turlu canım. Once ayakları gelen var yada bebek tamamen bacaklarını yuzune gelecek sekılde 2 kat olmus olarak gelen var. Ikıncı dedıgım cok daha zor cunku acılma daha cok olması gerekıyo. Senınkı hangısı 
0 oy
(487 puan) tarafından
İlk gebeliğim makat gelisiydi normalde son anda bile dönebiliyor ama benimki 5.aydan itibaren hep majatti.son kontrolde dr um dönmez artık yeri iyice daralmış alalım ikimizde rahatlayın dedi güvenmeyin devlet Hastanesi'ne gittim alttan da muayene edildi ve asla dönmez sezeryan dediler ve i gün alındı bebeğim evet doğum anında döndürmeye calisiyorlarmis bu durumda ama garantisi yok dönmüyor deyip tekrar sezeryana alinabilirsin bence riske atmaya gerek yok 
0 oy
(2,362 puan) tarafından
Ay inanmıyorum ya keşke öyle bir doktora denk gelseydim m 7 cm açılmam vardı bebeğim 7 aylık ti ve makat gelişti son ana kadar baktılar be sezaryen e aldılar 2200 doğdu pirtlatsam cikicak ti ama doktor ameliyat a aldii
(830 puan) tarafından
Kilosu düşük olanları yapmıyorlar kriterleri varmış
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Ben varim canim ama ben doğurmadim annem beni makat gelişli doğurmuş cok zor olduğunu ve cahillik yapip sezeryan istemediğini bi daha oyle bi durumda kalirsa kesinllikle sezeryan isteyeceğini söylüyodu. Nefessizlikten mos mor cikmisim ben. Tabi ki simdi ki tıpla 2002 de ki tip bir olmaz ama sen bilirsin doktoruna güveniyosan kabul et
0 oy
(402 puan) tarafından
36. Hafta canım daha dönebiliri benim kızım son haftada dönmüştü. Birde doktorun makat geliş doğum bile yaptırabiliyorsa bebeğide döndürebilir diye düşünüyorum öncelik olarak. Youtubede hareketleri var bebeğin dönmesi için onları denemelisin bence. Bazı ebelerde döndürebiliyor diye biliyorum anne karnındaki bebeği.
0 oy
(2,466 puan) tarafından
Burda doktor cok önemli sincik başladığında bebegi doktor çevirim bebeğin yine ilk kafası çıkacak korkma diyosa güven yapilabiliyo ama doktor bebegi ters doğurtur ise allah korusun cocugun sakat kalma ihtimali var bebek havasız kalır kolları çıkabilir ilk önce bacaklar gelecek cok zor olur sezaryan dediğinde bir haftada iyilesiyosun  ben olsam doktor pirim kazanacak diye yavrumun canını ortaya koymam
0 oy
(163,331 puan) tarafından
Benim dr um oyle bi durumda eliyle karnina masaj yapariz demisti ama duzdu benimki
0 oy
(650 puan) tarafından
Daha 36 haftalıkmış dönebilir bence 

Sen sürekli bebeğin başının baskı yaptıgı kısımlara soğuk birşeyler koy buz felan gibi soğuğu sevmedikleri için kafasını kaçırıyorlar işe yarar belki sizde de doğum pozisyonunu alır 
0 oy
tarafından
Yaptirmadim yaptirma sezeryan oldum 3 benimde sezeryan olll ne gerek varmış yaaaa boyek bi maceraya canımı sıkılıyor dr acabaa 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 204 göst.
13 Mart 2021 Diğer kategorisinde Gurmeanne (764 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 5,038 göst.
25 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Serappp (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 742 göst.
30 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sirine_36 (206 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 691 göst.

Kategoriler

1,468,603 soru

24,061,016 cevap

330,147 kullanıcı

...