0 oy
232 göst.
Diğer kategorisinde (1,449 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kizlar benim kucukluğumden belli uçan her turlu hayvanaa karsi fobim var amcam güvercin besliyodu üstüme kuş atmişti şaka olsun diye. O kuşun kanadi gözumun içine girip gözümü cizmisti  1 ay bandajla dolaşmiştim. Yani travmadan sonra fobim oldu şimdi evde sinek görsem ağlamama ramak kaliyo hatta mutfakta ki sineği cikaramadiğim için eşim eve gelene kadar mutfağa giremediğimi bilirim,disarda kuşun bi tanesi uçarken bana yakin uctuğu için panik atak gecirip bayildiğimi bilirim yani anliyacağiniz fobiden de ilerde benim ki :( 

Şimdi de oğlumda olmaya başladi ve cok yuksek ihtimalle benden görduğü için boyle bi tavir sergiliyo. Eve sinek girmiş ki her yerde sineklik var ama işe yaramiyo sinek atletine konduğu için ciğlik ciğliğa ağliyo o atleti bana ustunden zorla cikarttirdi "anne koku" diyo yani anne korktum diyo dünde havuzdayken sinek şezlonga koydu diye ciğlik ciğliğa ağladi. Belli ki benden görmüş ve korkuyo.. 

16 aylik oğluma bu konuda ne yapabilirim yani nasil onu bu korkusundan vazgecirebilirim pedagoga götürsem 16 aylik cocuğa ne yapabilir hic bir fikrim yok. Yardimci olursaniz sevinirim

3 Cevaplar

0 oy
(1,449 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

mesela canim babam bana bu konuda çok kizar hatta bunalima gireceğime inanir asdsad 
-Reklam-
+1 oy
(952 puan) tarafından
Önce senin tedavi olman lazım daha küçük çocuk senin iyi tepkilerini görürse unutur
(1,449 puan) tarafından
Aşkim ben zaten 6 senedir panik atak tedavisi goruyorum bu geçici bi durum değil maalesef bide + olarak anksiyete var
(952 puan) tarafından
Yani en azından çocuğun için böyle tepkiler vermemelisin canım en azından sinek için verme yoksa çocuğun kötü etkilenir. Benden köpekten çok korkarım ama parka görünce tepkisiz kalmak zorundayım ve öyle yapıyorun
(1,449 puan) tarafından
Elimde olmadan veriyorum kendimi törpilemeye çalişssamda olmuyo maalesef :( beni benim gibi ileri seviyede fobisi olanlar anlar
(952 puan) tarafından
O zaman en azında oğlunu pedagoga götür o bi akıl verir
(1,449 puan) tarafından
O aklimda zaten ama hani pedagog 16 aylik bi cocuğa ne yapabilir diye dusunuyorum. Kendi psikiyatri doktoruma soruyim belki o yönlendirir bi pedagoga
+1 oy
tarafından
Ilk once kendin vazgec bence psikologtan yardkm al sonra cocuk
(1,449 puan) tarafından
Almadiğimi nerden biliyosun ?

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 626 göst.
28 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (2,167 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 168 göst.
22 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde mehal (821 puan) tarafından soruldu