0 oy
208 göst.
Diğer kategorisinde (281 puan) tarafından
Linclemeyin ilk önce canım arkadaşlarım

Tabiri gusül abdesti alıyoruz ama ben unutuyorum İnternete bakıyorum hepsi değişik değişik anlatıyor uymuyo birbirine doğrumu yaptım yanlismi yaptım bilmiyorum bide bizim tuvalet banyo lavabo bir nasıl yapıcam Allah rızası için anlatsanız simdiden kusura bakmayın 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Dus aldığınız yerde dusa kabin perde gibi ayıran bişey yok mu nasıl bir anlamadım
(281 puan) tarafından
Yok kuzum kiraciyim maalesef birleşik tuvalet banyo
tarafından
Duş aldığıın yere tavandan korniş tak perde ger canım kiracıysanda olsun. Gusul konusunda da şöyle,

Abdestten önce su geçirmicek mani olcak herseyi vücudundan arındır oje gibi hamur kalıntısı silikon yapıştırıcı gibi..

Sonra gusule niyet edip agzına 3 kere su ver ama bogazına kadar gargara yap
3 kere burnuna ama burun direğin sızlıcak abartılı olsun

Sonra basından 3 kere su dökün sağından 3 kere su dökğn solundan da 3 kere su dökün her yerini ovala namaz abdesti gibi abdest al kulaklarını içini dısını kıvrımları küpe deliğini falan iyice ovala. Göbek deliğini de iyice yıka. Afedersin ama sırtını kalçalarını kalça arasını iyice ovala avrey yerlerini yıka.. bu kadar en son ayakşarına su dök çık
tarafından
Canım normal namaz abdesti almasam olur mu demissin elbette olur guslun farzı agza burna su vermek ve bütün vucudu yıkamak zaten. Ama orda aldıgımız namaz abdesti sünnet. Yapilan bi ibadette sünnetler farzdaki eksiği tamamlar o yüzden çok gerekli değilse terk etmemek gerek (mesela su az olabilir yetsin diye namaz abdesti almazsın gibi).
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım ilk önce avret yerini yika sonra ağzına su ver (gargara yap) 

Burnuna su ver (genzine çek)

Sonra devam edip namaz abdesti al.(sünnet).

Sağ omzuna 3 defa sol omuza 3 defa sonra başından aşağı 3 defa su dök. Dökerken ovala vücudunu islakyer kalmasın.

Kulaklarin da ki delikleri küpe ile ıslat.

Göbek deliğini yıka. 

Bu kadar.
(281 puan) tarafından
Avret yerlerimizi yıkamadan önce niyet besmele çekip iceri giriyoruz demi sol ayağımızla
tarafından
Evet canım orayı atlamışım sjsjsjs
(281 puan) tarafından
Tamam canım sağol Allah razı olsun
(402 puan) tarafından
Gusül niyet etmenize gerek yok diye biliyorum. Bende ağzım alışmış yaparım hep ama şart değil. Banyoya girince avret yerlerini yıkayıp ağza burna 3 kez su çekiyoruz iğne deliği kadar boşluk kalmıcak şekilde yıkanıyoruz. Kulak deliklerimizi ve göbek deliğini unutmuyoruz
tarafından
Şart değil fakat sünnet. Onun için niyet etmek uygundur.
0 oy
(9,951 puan) tarafından
 ben bır kağıda yazdım bantladım su almasın dıye kağıdı abdest alceğım zaman alıp bakıyon koyom sonra
(281 puan) tarafından
Anladım canm bende yazayim
(9,951 puan) tarafından
aynen bantla kapla su almasın

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 88 göst.
0 oy
3 cevap 249 göst.
16 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (833 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 358 göst.
0 oy
3 cevap 245 göst.

Kategoriler

1,472,975 soru

24,118,530 cevap

333,343 kullanıcı

...