0 oy
1,626 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (457 puan) tarafından
Merhaba hanjmlar ilk bebegin ve kendi annemlerin ilk torunu besiğini aldılar ivir zvirini aldılar yani çeyrek falan yapmadılar durumları var alabilcek durumdalar  ben hiç problem falan yapmadım biseh olmaz dedim ama eşim çok konuşuyor iste ilk  torunlari hicbirsey yapmadılar vs falan yani yapmaları gerekiyormuydu yoksa benmi çok umursamazım bu konuda 

113 Cevaplar

0 oy
(2,016 puan) tarafından
Benim kayinvalidem besigini yatagini yeni dogan kiyafetlerini ve yarim takti annem yorgan nevresim yaptirdi guzel bi sandik alip bir cok kiyafetini aldi yarim takti. Genelde ilk bebeklere altin takilir birsey yapmasada 2.ciler gariban oluyor yine bohcasi yapiliyor imkan varsa altin aliniyor annem 2.ci bebeme altin takamadi sadece bohca hazirladi
(2,016 puan) tarafından
He buarada banada birseyler aldilar
-Reklam-
0 oy
tarafından

Ilk bebegime 3-5 parca kiyaft

Kunye alcaz dediler
Ama bisey almadilar
Kucugu de 2 yasini bitirdi henuz gormediler canm
4 yildr memlekete gitmym
O
0 oy
(103 puan) tarafından
Sorularinin birinde 16 aylık kızım var demişsin nasil ilk bebegin
(457 puan) tarafından
16 aylik kizim icin sormustum zaten suan 16 aylik ve ilk bebegim
(457 puan) tarafından
16 aylik olinca ilk bebek olmuyormu ? Ben gecmise yonelik sordum zaten :)
(457 puan) tarafından
Neden gecmise yönelik mesajlarjma bakma gereksinimi duyuyorsunuz anlamadım
(103 puan) tarafından
Bizde çocuk dogunca alınır herşey sizde farklı her halde o yüzden sordum
(457 puan) tarafından
Bizdede cocuk dogunca alinir ben zaten gecmiste yasanan bir olayi sordum fikir almak icin
0 oy
tarafından
İlk bebegimde tüm ihtiyaçları ve yarım altın taktilar diğerlerinde kıyafet vb şeyler aldılar eşim hiçbirinde istemedi ama onlar yaptı 

Eşim bu tür şeyleri sevmiyor insanları gereksiz zorunluluklara sürükleme gibi görüyor 
0 oy
(3,192 puan) tarafından
Kaynatam çeyrek taktı kaynanam altın künyesini yaptırdı. Babam yarım taktı beşiğini aldı doğdu doğalı bezi mamasını aldı almaya devam ediyor ayda belli bir miktar haslik veriyor. Annem bebek arabasini aldi ıvır zıvırini aldı. Yani durumu olan bence yapmalı. Hiç bişey takılmadan da ne bileyim durumu varken ayıp yani.
0 oy
(1,463 puan) tarafından
Annem beşiğini aldı sadece eşim onu bile istemedi neden zorla alınacak yapilick diye bir durum yok isteyen istediğini alır 
0 oy
(1,831 puan) tarafından
Kızın odasını aldı annem birde künye taktı 
0 oy
tarafından
Benim annem 2 bin TL para verdi beşik aldım say ne ihtiyacın varsa onu al dedi onun dışında 50 100 sürekli verdi ufak tefek şeyler aldım doğumda geldiğinde 2 takım kıyafet 2 zıbın çorap falan almış biz gittiğimizde de babam bu ceyrek taktı normal olan ne bilmiyorum bize yapılanı anlattım 
0 oy
(23,023 puan) tarafından
Valla bacım hiç bir şey yapmak zorunda değiller ki beşiği falan almışlar zaten aldıkları bir çeyrek parasını geçmiştir bir çeyrekte iki zıbınla da gelebilirdi ayrıca bunu eşin diyorsa eşinin ailesinin tam altın falan almış olması lazım kaldı ki eşin kendi alması gerekenleri bile almamış anneanne babaanne ne alaka benim iki tarafta taki yapmadı ama hesaba dursan benimkiler daha çok şey almıştır 
0 oy
(874 puan) tarafından
Annemler künye taktı ayrıca koca 3 poşet kıyafet almışlardı ki çok kızmıştım çok durumları olmamasına rağmen bu kadar şey almalarına 
0 oy
(746 puan) tarafından
Kse bebegime bisey takmak zorudma degil almak zorudnada degil.maddi durumlari iyi de osla bunu yaomak zorunda değiller.
(457 puan) tarafından
Tamam
0 oy
tarafından
Benim ailem ilk oglumda oglumun tüm kıyafetlerini, yatagını,ve hasta masraflarımı , oglum emmedi hiç mamasını, bezini, sütü aldı kısacası ilk oglumun tüm masrafları babam karşıladı çeyrekte takmadı zaten bukadar şey yapmış çeyrek takması abartı olurdu benşm için önemli değil eşim içinde
0 oy
(1,156 puan) tarafından
Benm annem banyo küveti elbiseleri hastane masrafları yürüteç oyuncakları künyesi kupesine varana denk herşeyi aldılar eşimin ailesi sadece bir çeyrek taktı onu da bir şekilde heri almış gibi birşey oldular
0 oy
(952 puan) tarafından

Valla ne eşimin ailesi ne benim ailem hiçbirşey yapmadı. Zaten pandemiden dolayı düğünsüz altınsız evlendik gitti. Takmıyorum hiç eşimde takmaz:)

Ayrıca almak zorunda da değiller
0 oy
tarafından
Bizimkilerin durumu pek yok yinede cumhuriyet taktilar yarim altin bir ikizi diger yarimi da bi ikize üstelik beşik ve bebek arabasinada yardım ettiler. Esimin aileside ayni şekilde altin aldılar. Bide bol bol hediye kiyafet filan aldılar bana ve ikizlere bence sizinkilerde yapmalıydı 
0 oy
(5,123 puan) tarafından
Anne çeyrek babam çeyrek taktı,  ayrı olarak bebek arabası beşik, ıvır zıvır bir sürü şey aldılar. Allah razı olsun 
0 oy
tarafından
Benim annem gil tam altın takti,

Kayinvalidemlerde çeyrek taktı birde çaycı almıştı. Çaycı ne alaka onu hala anlamış değilim
0 oy
(4,167 puan) tarafından
Mobilya takımını aldılar, dolaplı şifonyerli çekmeceli beşik.

Çeyrek bileklik ve kolye yaptırmışlar, onu taktılar.bebeğime isim yazılı altın bileklik taktılar. Bebeğimin nevresim, kıyafet, şampuan, havlu, küvet, banyo takımını komple almışlardı. 
0 oy
(4,959 puan) tarafından
Onlar için mi çocuk yaptık yapar yapmaz konusma diye sustururm BN olsam, herşeyi yaptılar ama herşeyi ama konuşmak isteyen bulur bişey 
0 oy
tarafından
Annem herseyeni getirdi şampuan a kadar pudra ben Hicbisey almadim 1 tane ceyrek besikte alicakti uzak diye alamadi burda almak istedi  izin vermedim cok uzagiz birbirimize küvet i badyasini da burdan aldi hatta kovayida ben istemedim ama benden habersiz almıştı herkes durumuna gore besik almak kalkti artik

İlgili sorular

0 oy
96 cevap 2,398 göst.
10 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Elisa bebek (934 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 100 göst.
2 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Prensimin annesi (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 737 göst.
16 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,147 göst.