0 oy
498 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
Eşinin ailesine alısamayan var mi benim gibi. Gelenekleri kafa yapisi hersey cok farklo. Bana iyi davranıyorlar ama ben isinamadim gitti. Çok yakiniz hep torununu gormek onlara yardim etmemi istiyorlar isleri güçleri is yaptirmak. Kızımı bile onlardan kiskaniyirum gitmesini istemiyorum. Ailem geliyor uzaktan evimize bile gelmiyorlar çağırmiyorlar. Eskiden cagirirlardi. Esimde oyle geri düşünceli. Ben kara kara düşünüyorum nasil gidecek boyle nasil alisacam ben onlara. Diken üstünde gibiyim boyle sinir hastasi oldum kendi kendime. Cok yakin oturuyoruz bide esimde babasiyla is yapiyor ailesinede cok duskun a desem aileme neden oyle dedin der ailemede çok uzağım kendimi çok yalniz hissediyorum onlar gidince sessizlige bürünüyorum kimseyle konusasim gelmiyor kimse kafa dengim degil esimin kardeside var ona tek ses çıkarmazlar. Evde o var esimi ekmege gönderirler 

7 Cevaplar

+3 oy
tarafından
İyi davrandıkları için isinamamissindir,bi de kötü davranmalarını iste,kaldıramıyorum iyi davranmanızı azıcık da kötü davranın de
(1,843 puan) tarafından
Artiladım
tarafından
Sağol baby :))

Ay bide şunu anlamıyorum kafa yapilarimiz uymuyo.... Gelenekleri farklı, yav bunu diye ler sanki kraliyet sarayında dadilarla büyüdü.hey Allah'ım ya valla deli oluyorum
(1,183 puan) tarafından
Ne alaka ya herkes herkese alışıp ısınmak zorunda mı bende ısınamadım. Konuşmaları zihniyetleri tavırları benim büyüdüğüm ailden çok farklı iyi davranıyorlar diye köle mi olacağız yadaa sevmek mi zorundayız. Dediğim şey saygısızlık değil dikkat çekerim isinamamak.
tarafından
İşte diyorumya iyi davrandıkları için böylesin, kötü davransalar bu kez de sen onlara yaranmak için elinden geleni yapacaksın.
İş yaptırmak istiyorlar diyorsun,annenin evine gittiğinde de sanki annen iş beklemiyor mu ? Yapmıyor musun temizlik,el el üstünde oturuyor musun ?
(8,251 puan) tarafından
909090 +++ şımarıklık valla iyi davransalar suç kötü davransar suç. En iyisi oğullarını kutukten silsinler bu gelinler anca öyle mutlu olurlar :D
tarafından
Valla bizler de anneyiz kız olsun erkek olsun kayınvalide adayıyız,herkes ektiğini biçer,zamanı gelince böylelerine de isinamayanlar olur,hele ki ileri ki çağın çocukları
(8,251 puan) tarafından
Ben de hep derim etme bulma dünyası. En basiti ben kuzenimin çocuğu çok absürt hareketleri var derdim simdi benim çocuğum yapıyor :D herkes buluyor bir şekilde
tarafından
:D ay benim ki nasıl olacak bakalım :D
(8,251 puan) tarafından
Allah o günleri görmeyi nasip etsin insallah :)
tarafından
Amin inşallah canım :) oğluşum bi an önce büyüsün istiyorum ama bi yandan da istemiyorum:D ağzını yüzünü yiyesim geliyo kurban olduğumun :)))
(1,183 puan) tarafından
Post sahibi ben değilim eşinin ailesine isinamayan başka biriyim ayrıca kötü davransalar niye peşlerinde gezeyim herkes evinde mutlu olsun. Kimseye yaranmak gibi bir derdim olmazdi
tarafından
Olurdu canım olurdu emin ol olurdu,görüyorum çevrede,kaynana gözünde değeri yok gelinin ama gelin yine her işini yapiyo valla,hatta bayramda kızdım hiç aklın var mı acaba,ben hayatta yapmam dedim,Allah bilsin diyo, e tamam Allah bilsin de kul da bilsin biraz dedim.
Bende her şey karşılıklı valla,bana iyi davranana ben de iyi davranırım asla isinmamazlik yapmam,kötü davraniyosa zaten ben daha da kötü olurum, ayarım yoktur benim.

Ama ne güzel iyi davraniyorlarmis niye kıymet bilinmiyor,oğullarıyla evlenmeyi biliyorlar ama...
Ağaç kovugundan cikmadiya bu kocalar,illa ki ana babası var,demek istediğim artık bırakın böyle düşünmeyi,akışına bırakın mutlu olmaya bakın
(1,183 puan) tarafından
Kimseye bir saygisizlik yaptığım yok zaten gelirler yerdirirm iciririm ilgilenirim ama isinamam benim kaynanamın benim banyo çöpünü karıştırıp adet misin diye sordu mesela benim annem daha bu zamana kadar ne zaman regl olurum bilmez. Gözümün önünde oğlumun pipisini öptü mesela benim annem altını değiştirirken odaya dahi gelmez. Dün kayınbaba çocuğu banyo yaptırırken banyo ya girdi bakmak için mesela benim babam yapmaz. Oğlum gece uyandı kaynana da kayınbaba da yatak odasına cullanip girdi benim ailem yapmaz kraliyet ailesinde buymedik ama böyle her şey meydanda yaşamadık ailemizde asla hakaret olmazdı bunlarda salaklar mallar havada uçuşuyor. Eşim bana 2 3 defa ***** dedi babama anlattım  o gün bugündür bana asla öyle konuşamaz. Yani isinamiyirsak vardır bu sıkıntı
tarafından
Ya bu konular ayrı konular,direkt olarak isinamiyorum dersen farklı anlaşılır elbet, ama posta baksana gelenekler ve kafa yapıları farklı yaziyo,ne sonuç çıkarayım ben bundan baska
(1,183 puan) tarafından
O kişiyi bilemem ne sorunu ne sıkıntısı var ama bak mesela şimdi ocağa et koyduk pissin diye oturmuş kanlı poşetleri yıkıyor acaba nasıl midesi alacak onları yapma dediğimde de herkes yapıyor diyor
(8,251 puan) tarafından
Senin durum farklı. Mesela biz de kayinvalidemle sorun yaşadım zamanında ama gittim yüzüne söyledim böyle böyle bu yaptıklarınız bana yanlış geliyor diye. Ama yaşadığım sorun yüzünden ne esimi karıştırdım annesine gondermezlik yaptim ne çocuğumu göstermezlik yaptım problem benim problemim dedim gittim konuştum ki haklı olduğum için de özür diledi. Yani aslında ben konusmasaydim küslük gorusmemezlik olacaktı ne gerek var yani herkes dört dörtlük anlasmiyor sonuçta artik esimizle aile olduysak idare edeceğiz
(1,183 puan) tarafından
Yani idare ediyoruz ama içimden gelerek değil mecbur olarak oluyor.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun zor bir durum ama takmamaya çalış kimseyi değiştiremezsin oldukları gibi kabul et yalnızca seni değiştirmelerine izin verme onlar da seni olduğun gibi kabul etmeli. bir de sürekli aynı şeyi sorunları düşünüp durma hasta olursun bir meşguliyet bul kendine sürekli evde durma mesela bı kursa bı faaliyete katil sosyalles
0 oy
(3,021 puan) tarafından
Olabilir ama birlikte vakit geçirdik ve muhabbet ettikçe isinirsin  sürekli ben istemiyorum bunları diye niyetin olursa önyargılı şekilde uzaklaştırsin. Sana zarar vermiyorlar da yuvani huzursuz etmiyorlarsa ne istiyosunki evlenirken görüp bilip evlenmediniz mi?  Benm de eşimin ailesi görüşleri bana uymuyordu çoğu ama iyi niyetli öyle yetişmiş büyümüş insanlar benm hayatima karismiyorlar bana da zararı yok. Bazı gelenekleri göz ardı et. Eşini bu saatten sora annesiz babasizmis gibi istemen yanlis. 
(3,021 puan) tarafından
Yine de istediğini yaptırmak için değil orta yolu bulmak için uğraş canim hangi evlilik dört dörtlükki. Eşinin anladığı dilde ifade et anlat kaç yıllık evlisin
tarafından
4 senedir
(3,021 puan) tarafından
Kavga etmek hiçbir çözüm getirmiyor bak kısmen bazı şeyler benmde hoşuma gitmiyor ama bunu eşimin anladigi şekilde ifade etmeye uğraştım 9 yıllık evliyim. Anlamak isteyen anlar kapasite biraz. Çok huzursuzluk yaşıyorsan eğer sen bilirsin. Ayrilicaksan konuş ayrilmicaksan pelesenk etme eşinle konuşmayı dene
tarafından
Biz bide cok farkliyiz o köy diye ölür bende esimle gezelim biseyler yapalım. Ne zaman dışarı çıksak cikmak istemez sohbet etmex fazla apartman bile ona gore luks koy istiyor
(3,021 puan) tarafından
Evlenirken bunlar konusulmaliydi evlendikten sora istekler zor. bunun için ayrilinmaz ama.
0 oy
(513 puan) tarafından
alisamamayi gectim nefret ediyorum. ben asla bu sekilde dusunmem kimse hakkinda ama bu safhaya getirdiler beni. Hele annesi oyle fena ki tum sulaleyi illallah ettirmis. herkes bana sabir diliyor Allahtan. kendi akrabalari bile bana aciyor bu kadini cektigim icin. ama sildim hayatimdan zaten kendi de beni engellemis ohh bir guzel ki anlatamam. esim desen ona karsi da kotu onun da yakindir suan zaten küs konusmuyor.kendi oglunu sevmeyen beni ve torununu sevmemis sasirmamak lazim. icinde zerre insan sevgisi yok. esimle bir yemege giderdik hemen sen onu yediriyon diye soylenirdi esime. ne demej yediriyon besliyon ya tabi besleyecek ben esiyim onun. cok degisik insanlar var kuzum sen de bosver iyiyse mesafeli ol ara sira git gel sen yavas yavas koy mesafeyi  isim var de bahaneler bul. 
0 oy
(6,077 puan) tarafından
Sende adım atmıyorsun annesini anne gibi görseydin arar anne ailem geldi hadi sizde gelinde büyük aile bi yemek yiyelim derdin mesela.. Bi düşün bakalım onlar yakın davranmaya çalıştıkça senin uzak olduğunu gördükleri için geri çekilmiş olma ihtimali var mı? 
tarafından
Yapmiyorum evet yapim geregi cok soguk biriyim ama oncede cagirmazdim onlae cagirirdi
(6,077 puan) tarafından
Eee çağırmışlar çağırmışlar bakmışlar senden adım yok onlarda vazgeçmişler
0 oy
(5,198 puan) tarafından
Ne kadar iyi olursa olsunlar baştan isinmayip sevmeyince sonradan olmuyor bende sevmiyorum genelde eşimin tarafini
0 oy
(8,251 puan) tarafından
%80 sıkıntı sende bence sevmemek için sevmiyorsun yani sadece eşinin ailesi olduğu için

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 534 göst.
30 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 862 göst.
29 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nisan89 (1,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 513 göst.
29 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde O bir anne... (1,193 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 359 göst.
3 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sima7 (4 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,242 soru

24,166,510 cevap

335,617 kullanıcı

...