0 oy
247 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Emeklemenin bir gelişim basamağı olmadığını biliyorum ama hareket çeşitliliğinin fazla olması açısından önemsiyorum. Fazla hareketli bir bebek değil. Tam anlamıyla dönebiliyor. Bu ay dayday yaptırmak için ayağa diktiğimizde yeni bacaklarının üzerine dimdik durabiliyor. Bu aya kadar asla basmak istemiyordu.Şimdi de sırt üstü yatarken  poposuna destek alarak ayaklarını ittirip sürünüyor evin içinde. Her yeri dolaşıyor ama kafası kıpkırmızı oluyor.Ama yüz üstü koyduğum zaman hareket edemiyor çırpınıyor. Otururken sürünme pozisyonuna gelemiyor. 9 buçuk aylık bu emekleme sayılır mı? Sizce hareketleri az mı gelişim pediatrisine götürmeye gerek var mı? 

9 Cevaplar

0 oy
(1,724 puan) tarafından
Benim ki de öyle daha zamanı var yeni yeni alışıyor 
tarafından
Senin bebeğin de mi dokuz aylık.
(1,724 puan) tarafından
Sekize girecek ama aynı bunları yapıyor
-Reklam-
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Basını tutabiliyor yere basıp bir kaç sn dengede durabiliyor ve ayağının tabanını tam bastığında ayak çukurcu belirliyorsa büyük ihtimal tembelliginden çok hareket etmiyordur ") misal ben 10 ay boyunca köşe yastığı gibi olduğum yerden kıpırdamamışım sonra bir gün olduğum yerden kalkıp yürümeye başlamışım ") her çocuğun gelişimi farklı 
tarafından
Elbette ki farklı. Ama dengede duramıyor tek başına koltuğa tutundurduğumda poposu dışarda belini eğerek duruyor bir beş altı saniye o kadar. Kafasını zaten dik tutabiliyor elhamdülillah
0 oy
tarafından
Kendi çabasıyla emekliyor iste canım sırt üstü kolay gelyor demekki benım kızım 6 aylıkken emeklemişti 9 aylıkken yürüdü 
(680 puan) tarafından
Maşallah , 6 aylıkken yeni yeni oturuyordu bizimki
0 oy
tarafından
Benim bebe 5 aylıkken kendi kendi emekledi şöyle ben yüz üstü koyuyordum bi baktım kendisini yerde sürükleye surukleye gitmiş hem gidiyor hem sinirleniyor ağzını falan yere sürdüğü için pek bırakmıyorum yerde şuan 6 aylık halen devam ediyor sjsjsjjs ben 4 aylıkken başlamışım emeklemeye bana çekmiş kızım
tarafından
Maşallah evet böyle durumlar genetiği de bağlı büyük oranla ama ben de babası da erken yürümüşüz
0 oy
(6,048 puan) tarafından
Evet emekleme sayılır mesela benim yeğenim poposunun üzerinde giderek emekledi hep seninkinin de tercihi o yönde. Benimki de önce sırt üstü gitti bir süre sonra yüz üstü devam etti
tarafından
Değil mi her bebeğin emeklemesi bile farklı:)
0 oy
(2,638 puan) tarafından
Yürüteç filan kullanıyor musunuz?
tarafından
Evet kullanıyorum canım
(2,638 puan) tarafından
İşte yanlış yapıyorsun yere bırak çocuğunu rahatça hareket etsin. Oğlum şuan 8.5 aylık koltukları tutunarak ayağa kalkıyor. Yüz üstü sürünerek her yere gidiyor. Eşikleri geçiyor. Senin yanlışın yürüteç kullanmak. Ben kullanmadım oğlumu hep yere bırakıyorum rahatça hareket ediyor. Doktorlar bile diyor yerde rahat hareket eden çocuklar daha erken gelişir diye.
0 oy
(7,808 puan) tarafından
Bazıları poposunun üstünde sürünür canım bebeğin tercih meselesi.
tarafından
Anladım teşekkür ederim ☺❤
0 oy
(4,100 puan) tarafından
Benmkide tek kolunun üstünde geziyordu snra yürüdü
tarafından
O daha zormuş:)
0 oy
(680 puan) tarafından
Eltimin kızı 1 yaşındayken önündeki oyuncağa bile uzanıyordu ağlayarak istiyordu ve 13 aylıkken  emekledi 15 aylık yürüyor şuan 
tarafından
Maşallah canım benim kızımda öyle bir problem yok üşengeç değil ama daha yeni yeni hareketlenmeye başladı işte

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 75 göst.
0 oy
7 cevap 113 göst.
+1 oy
7 cevap 216 göst.
18 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkkk (362 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 143 göst.

Kategoriler

1,473,477 soru