0 oy
755 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (12 puan) tarafından

Hanımlar merhaba 11 aylık evliyim 7 aylık da hamileyim çarşı merkezde kendimize ait dükkanımız var sabahları kayınpederim öğleden sonra eşim duruyor dükkanımızda bizde dükkana mesafeli Bi yerde oturuyoruz arabamız da var ama trafik falan olunca gecikme oluyor e bana da zor oluyor ya öğlen arabayla gidicem ya da öğleden sonra otobüs olmuş uğraşıyorum bide hamileyken daha zor yani

Neyse 

Kayınvalidemin alt katı boşalıcamış kiralık olarak oraya mı geçsek dedik normalde benim kayunvalidem kendi annem den daha anlayışlı daha hamarat daha cana yakındır bugüne kadar hiç karışmadı hep sen bilirsin dedi yani yaptığı çoğu şeyi de beğenirim düzeni olsun yemeği olsun kayınpederim de öyle oturduk mı saatlerce sanki arkadaş arkadaşa konuşuruz ve hani bebek olduktan sonra Kayınvalidemin gelip. Gitmesi daha zor olucak onun için normalde kendi annemle aynı mahalledeyim ama onun Bi yararını görmem ben çünkü kardeşim var okula gidip geliyor bide çalışıyor daha aksine kardeşime ben bakıyorum evliliğimizin ilk pazarında kendi annem kardeşimi evimize yolladı düşünün yani :)

Yani sizce zor olur mu evler ve kapılar ayrı olucak karşılıklı bile değil altlo üstlü ve eltim falan yok mesela sadece kaynanam ve ben olıcaz hiç misafiri olmaz zaten benim de gelenim gidenim olmaz ikimizde sevmeyiz öyle şeyleri o konuda sıkıntı yok yani bilemiyorum normalde her konu da arkadaş gibiyiz ve çocuğumu çok rahat emanet ederim ona gözüm hiç arkada kalmaz kayınpederimi de çok severim babam gibi benim için yani ama yine de insan acaba mı diyor :)

22 Cevaplar

+1 oy
(17,141 puan) tarafından
Ben olsam hiç düşünmeden taşinirim fakat mesafeyi yinede korurum. Yani taşindik diye yeme içme işini birleştirmeyin. Ayri evde olduğunuzun farkinda olursaniz sorun yaşamazsiniz. 
(12 puan) tarafından
Hayır hayırr.. Kayınpederim evden çıkmaz zaten kaynanam da asla sormadan gelmez normalde bile çıkıp gelmez ki bana ama 30 haftalık hamileyim ve ilk çocuğum zorlanırsam bana çok yardımcı olur kaynanam onların da ilk torunu göz bebeği gibi bakarlar şimdi den öyle her şeylerini aldılar. Yeme içme konusunda da ben zaten kendi evimde güzel bişi yapıyım hami börek falan mesela mutlaka onlara da koyarım keza kaynanam da öyle etli falan bişi yapsın hemen çağırır bizi zaten dükkan onların evine yakın iki günde bir biz onlarsa yemekteyiz hatta kalıyoruz bile :)
(17,141 puan) tarafından
Kayinvaliden ve kayinpederin bu kadar iyi insanlarsa bence hiç vakit kaybetme. Hem çocuğunun da böyle insanlarin yaninda büyümesi büyük avantaj olur senin için.
(12 puan) tarafından
Evet hem dinine bağlı insanlar ahlaklı yani babamın onu çok iyi eğiteceğine eminim kaynanam benden daha iyi bakar çocuğuma 1 kız 2 oğlan büyütmüş hepside aslanlar gibi iyi insanlar yani eşim de öyle sağ olsun :) bide yani eşim annesiyle benim aramdaki mesafeyi çok iyi koruyor yani bana annem den daha güzel yemek yapıyorsun diyor hep :) bana düşkün ama annesine de saygısını koruyor ki ben onların arasının iyi olmasını isterim hep bu sefer tatsızlık çıkar yani kıskanmam hiç
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Hiç durma git bence 

Annenin yaptığında çok ayıp ne demek ilk pazarınızda kardeşini sana yollamak 
(12 puan) tarafından
Evet öyle yapmıştı hala öyle sağ olsun eşim kardeşime kıyamıyor da sesi çıkmıyor
Birde şekerim çıktı benim diyet yapıyprum hazır diyete alışmışken devam edip spora falan gitmek istiyorum e çocuğu anneme bırakamam kaynanam gelicek mecbur ama şimdi hemen yukarı çıkar bırakıveririm diye düşündüm :)
+1 oy
(388 puan) tarafından
Ben ne iyiler gördüm. Asla gitmem. 
(388 puan) tarafından
Valla yanyana olmak iyi değil. Kendi annemizle bile sıkıntı yaşıyoruz. Herşeyi düsünmek lazım.
(453 puan) tarafından
Katılıyorum Kaynanalar bence iki yüzlü
(12 puan) tarafından
Hahaha olabilir ama bende oğlan annesi olucam öyle de dememek lazım :)
(388 puan) tarafından
Hepsi genellenemez tabiiki de. Ama yanyana olmaz.
(12 puan) tarafından
Ya evet bende Bi düşündüm yani düşünmedim değil ama yani dükkana yakınlığı ve çarşı merkezde olması benim için çok iyi olucak yani gerçekten çarşının göbeği olucak tam bide işte iş yerimize çok yakın 5 dk
0 oy
(2,564 puan) tarafından
Canım kayınvaliden iyi biriymiş anlayışlıymış bende altlı üstlü oturuyorum çok faydası var çocuğumu bırakıp işlerimi halledebiliyorum bişey oldu mu hemen koşup geliyor bence düşün sen bunu 
(12 puan) tarafından
Aynen bana da öyle yapar sağ olsun zaten ağırlaştığımda inşallah normal doğum olursa yanımda kalıcaktı 40 ım çıkana kadar da bırakmam dedi çünkü ilk bebeğim bilmiyorum yani hiçbir şey
Ben kaynanamlan her alışbeirşimi yaparım her şeyimi söylerim tabi karı koca arası özel var mutlaka ama bütün lohusa alışverişimi ben onunla yaptım mesela bebeğe birsürü şey aldı ördü hep arabaya atladık mı ikimiz her yere gezeriz mesela oturur yanıma o benim bende şoför koltuğuna :) herkese över beni hiç eksiğim isöylemez varsa bile demez
(2,564 puan) tarafından
Ohhh ne güzel canım arkadaş gibi olmuşsunuz bence çok iyi olur
(12 puan) tarafından
Ay ne bilim işte insan yine de Bi düşünüyor :)
0 oy
(1,333 puan) tarafından
İki ev de kiraysa gitme bence kendi evleri olsa git derdim de
(12 puan) tarafından
Yok kira olucak
0 oy
tarafından
En en en ıyı kayınvalıde ogluyla kotu olana kadardır, herhangı bır sorununuzda sana cephe alır, ust katta dıyorsun gel burda ye burda cay ıcın baslar, cocuk dogar bız alalım sevelım bu gece burda dursun, sevmeye geldık dıye 10 kere gelırler, hıcbırsey de dıyemezsın o zaman, esınle bır sorunun olur ıster ıstemez yuzunuz dusuk olsa sorarlar ederler, kavga edersınzı sesınız duyulur ay asla yanı
(12 puan) tarafından
Valla zaten iki günde bir ben dükkana gidince gel burda ye diyor bende seve seve gidiyorum çünkü güzel yemek yapar zaten oraya sık sık kendi isteğimizle gidiyoruz sanki çocuğu da alsalar benim için rahat olur kafamı dinlerim
tarafından
Her zaman oyle olmaz kı bır alırlar ıkı alırlar bazen sen ıstemdıgınde de alırlar o zaman vermem dıyemezsın, ya da senın ozel gunun olur ust kattalar cagırmadan gecemezsın ay ben yapamam yanı
(12 puan) tarafından
Ahahah doğrudur ay işte bende kararsız kaldım da size sorim dedim yani
(14,196 puan) tarafından
Bu yoruma katılmıyorum benim kaynanam kayinpederim de üst katta oturuyorlar mesela eşimle aram kötü olunca ne oldu iyi misiniz derler daha da sormazlar hiç tartismamiza şahit olmadılar ama olsalar eminim eşimi de beni de tutmaz orta yol bulmaya çalışırlar. Oğlumu günde 2 3 kez sevmeye geliyorlar bazen de akşam biz çıkıyoruz bunda da sorun yok. Kayinpederim beni kendi kızları kadar sever sayar oturup sohbet muhabbet ederiz hatta ona takılırım bile. Borcumuz vardı market alışverişi yapmayın borçlar bitene kadar dediler orda yiyip ictik yeri geldi yemeğe yardım edemedim yeri geldi bulaşığı yikayamadim hiç bir gün bir laf etmedi kaynanm hatta yaptığım zaman bile sen otur dinlen kuzey seni zaten çok yoruyor der ama ben yine yaparım. Sonra borç bitti ben kaynanam söyledim artık evde yapacağım sende kendinize göre pişir dedim tamam dedi. Herkesin sınırları bellidir kimse birbirine saygısızlık etmez 3 senedir burdayım memnunum her kaynana kayinpeder bir değil gerçekten. He tabiki bende insanım onlarda insan hatalarımız elbette oluyor ama ben onların büyük olduklarını anne baba olduklarını unutmuyorum onlarda benim gelinleri olduğumu ve küçük olduğumu unutmuyorlar
(14,196 puan) tarafından
Destan yazmışım:D
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Bence dediğin gibiyse taşın zararı olmaz faydası olur. Kötü niyetli biri olsa bu zamana kadar yüzünü gösterirdi bence
(12 puan) tarafından
Aynen demi bende öyle düşünüyorum hep saydı duydu bize bugüne kadar nişanluyken de hiçbir şeyime karışmadı hep sen ne istiyorsan o olsun dedi bana benden önce iyiliğimi düşünür yani hep
0 oy
(507 puan) tarafından
Ablacım sen kafayımı yedin bırak aynı binayı kaçabiliyorsan başka şehire kaç imkanım olsa bi saniye durmam bu seferde diyeceksin yok kaynanam çocuğuma öyle yapıyor ben terbiye veriyorum çocuğum şımarıyor öyle oluyor böyle oluyor yok çocuğuma istemedigim şeyler o yediriyor giydiriyor 
0 oy
(8,715 puan) tarafından
Canım benim kaynanam üstümde eltim alt katimda oturuyor. Birbirimize yardımımız çok oluyor ne onlar benim evime, hayatıma karışır ne de ben onlarınkine. Çünkü baştan taviz vermedim mesafemi korudum. Çok yüz göz olmadığın sürece sıkıntı yasamazsın. 
0 oy
(7,135 puan) tarafından
Bebek dogunca sana yardımı da olur rahat edersin yanlız başına cocuk bakmak da cok zor ben işten güçten önce cocuk bakma işni düşündüm ben olsam giderdim 
0 oy
(8,311 puan) tarafından
Aynı şehiri bile tercih etmem.
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Denemeden bilemezsin suizanda bulunmamak lazım yapan uzaktaykende yapıyor yapacağını o yüzden karar tamamen senin ama ben olsam gider miydim aynı binaya bilemiyorum kayinvalidemle görünürde bir sorunum yok ama otoriter olmaya çok meraklı bir kadın yakın olsak herhalde her şeyime müdahele etmek isterdi 
0 oy
(14,196 puan) tarafından
Kaynanam kayinpederim de anlattığın gibi biz evlendigimizden beri aynı binada oturuyoruz ufak tefek sorunlar haricî birşey yaşamadık karşılıklı insan olduktan sonra gerçekten geçim oluyor. Çoğu zaman oğlumu alır dışarıda gezdirirler mesela bende dinlenirim rahatça işimi yaparım 
(12 puan) tarafından
Aynen demi bizimkiler de yapar öyle eminim yani şimdi den daha doğmadan seviyolar ilk torun bide
(14,196 puan) tarafından
Ben halimden memnunum kötüsü de iyisi de kendini belli ediyor zaten ki sende çözmüssun kendini bilmez insanlar olsalar uzaktan da yapacaklarını yaparlar her kaynana kayinpeder kötü değil
(12 puan) tarafından
Bence de bende öyle düşünüyorum ben en başından beri yani nişanlıyken bile mesafemi korudum tamam iyiyiz ama benim evimin düzenini falan hep eşimle yaptık Biz ne yatak odama karışır ne başka bişi ben ne istersem onu alır çocuğa alırken bile bana sormadan asla almaz hep beni götürür sen seç diye sonuçta onlar da anne baba yani ben kendi babamı 4 sene oldu kaybedeli kayınpederim kendi babam dan daha çok babalık yaptı bana yatak odama kadar aldı her şeyimi aldı düğünde babam olmadığı için ben yaparım her şeyini dedi evlendikten sonra da kendi babamla konuşmadığım kadar konuşurum ben onunla fikrimi söylerim hep ve saygı duyar o da
(14,196 puan) tarafından
Ay sanki beni anlattın. Benimde babam var ama görüşmeyiz düğünüme falan gelmedi kayinpederim babalık yapıyor bana. Babamdan görmediğim şeyleri kayinpederim de görüyorum ve çok şaşırıyorum. Sağolsunlar Allah razı olsun ikisinden de
(12 puan) tarafından
Aynen bende öyle düşünüyorum sağ olsunlar hiç yanlışları olmadı maddi manevi hem evimizin hem çocuğun her şeyinü üstlendiler yani benim annem den anneannemlerden daha çok şey yaptılar bana
0 oy
(1,302 puan) tarafından
Herzman uzaklık iydir cnm 
0 oy
(3,265 puan) tarafından
Benim abimde yengemle ayni bloktalar annem karışmaz gayet iyiler herkes haddini evini bildikten sonra hiç sorun olmaz 
0 oy
(23,529 puan) tarafından
Çocuktan sonra bir huyları suları değişiyor ayrıca yakin olmaya ihtiyacın yok bence sen kendin bakabilirsin o da arada gelip gider sürekli dip dibe olunca iyiler bile kötü oluyor benden demesi 
0 oy
(364 puan) tarafından
Daha yeni evlisin bilemezsin huyunu suyunu tam olarak. Tabi ki iyi kayinvalideler de var ama canım cicim ayi derler ya şuan öyle hala.Ben olsam ki daha geçen eşim söyledi annesigilin üst katı satilikmis evi satalım siteye taşınalım çocuk için de iyi olur yeni bina dedi bütün şartları daha iyi olmasına rağmen sırf çok yakın olmamak için kabul etmedim başta iyi olursunuz ama yarın birgun sürekli gelip gitme olur illaki geleni gideni olur hemen gel der yada gelen sana da gelir tmm gelsin gitsin ama insan hasta olur yorgun olur evi dağınık olur canı istemez vs. vs... Bu sefer gitmesen surat asılır ne gerek var altılı üstlü olmaya 2 sokak ötede olsun özlenerek gidelim ki kıymetli olsun şimdi hamilesin yarın birgun faydası olur diye düşünüyorsun ama bu sefer de çok karışıyor diye kizacaksin herkes kendi evinde olsun mutlu olsun benim evime geleni gideni ne görsün ne duysun severim kayinvalidemide mi ama herkes duracağı yeri bilmeli ki ilerde aramız bozulmasın mesafe mesafe mesafe 
0 oy
tarafından
Altlı üstlü oturan biri olarak yazıyorum. Düşünüldüğü gibi olmuyor malesef ne kadar iyi olursan ol bir yerde olay patlar. 22 aylık evliyim arkama bile bakmadan kaçmak istiyorum. Bu cevabı unutma kardeşim olur da taşınırsan söylediklerimi hatırlarsın. 

İlk başta kapıya bırakılan faturaların görülür. Nasihat olarak idareli kullan suyu gazı der. İhtiyaç halinde kullanirsin nasıl rahatsan da öyle yaparsın ama bir yerden sonra adın müsrif kadın olarak anılır 

Şu an iyidir çünkü aranızda bir mesafe var. Ailem demişti altlı üstlü oturma ev üstüne gitme gibi olur kabul etme diye ama ben yok dedim sonuçta kapılar ayrı benim kurallarım dedim ama hiç öyle olmadı. Dustayken acamadigim kapilar problem oldu. 

Lütfen yanılma benim yaptığım hataya asla düşme. 
(12 puan) tarafından
Vallahi ne bileyim doğrudur yani sizde haklısınız ama ben zaten tutumlu bir insanım müsriflik yapmam faturalarımızı kayınpederim ödüyor zaten bizim çocuk olacak diye rahatlayın diye o devraldı :)
tarafından
Taşınırsan umarım pişmanlık yaşamazsın. Şöyle iyi böyle iyi diyorsun ya. Bunlar hep uzak oturmanın sonuçları. Ne kadar iyi olursa olsun yakınlık problem yaratır. Hakkında hayırlısı olsun.
(12 puan) tarafından
Bakalım nasip :)
0 oy
(1,067 puan) tarafından
Valla ben 8 yıl kaynanamla ay i binada oturdum oda hiç karismzdi Allah için gittiye geldiye akşam olunca herkes bişey yapar toplanirdik. Ama rahmetli oldu.valla çokta iyi oluyor çocuk olunca acil bı yere çıkman gerekiyor gözün kapali birskiyosun evladını. Bir işin oluyor tutuyor ucundan. İyilik anlaşma her zaman iki taraflıdır. Güveniyorsan bence büyükten zarar gelmez insana 
(12 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum ama burda yazılanlar gözümü korkuttu açıkçası :=)
(1,067 puan) tarafından
Karar senin canım. Kiracisin madem baktın olmuyor dükkanıniza yakın bir yer bulup çıkar gidersin. Denemekten zarar cikmaz
(12 puan) tarafından
İşte piyasa o kadar kötü ki maalesef güzel ve uygun hemde dükkana yakın ev bulmak çok zor şu an tam merkezde dükkana 5 dk ve evin içi geniş güzel uygun da bir ev bulduk eşim de çok yoruluyor git gel akşam yemeklerimiz falan hep geçe kalıyor yani ama işte her şey çok güzel sadece kaynanamın altının Bi yanı oluyor ev o yüzden tereddütlüyüm:)
(1,067 puan) tarafından
Valla canım aslında herşey eşinde bitiyor. Ve siz anladığım kadarıyla dengeyi kurmussunuz bence sıkıntı olacağını sanmam. Karakter meselesi bu konular. Bazı tipler var çocukları babanneden deden kıskanıyor paylaşmak istemiyor resmen. Tabi bazı kaynanalarda çok normal değil anlatılanlara bakınca burda. Eşin ailesiyle arandaki dengeyi güzel sağlıyorsa siz karlı çıkarsınız bu durumdan.
(12 puan) tarafından
Aynen bana da öyle geliyor bide gerçekten iş yerine uzak olmamız çok zor bizim için benden ziyade eşime zor oluyor kapatması 9 u buluyor e bu adam ne ara eve gelip ne ara yiyip içip dinlenicek bide çocuk olunca daha çabuk eve gelmek isticek arabamız var ama park yeri sorunumuz oluyor e dolmuş ve otobüsle de yürüyor inip de ona da yazık günah bende eğer yakına taşınırsak bir iki saat yanına uğrarım sonra evime gelir işime gücüme bakarım yani ama onun yanına Bi gittim mi akşama kadar gelemiyprum mecbur beraber dönüyoruz e öyle olunca yemek falan olmuyor mecbur kaynanama kalıyoruz aynı hesap yani :)))
(1,067 puan) tarafından
:) amcamın gelini var çalışıyor aynı binadalar senin hesap kız ise gidiyor geliyor öğle yemeğini bile yengem hazırlıyor prenses gibi yaşıyor valla gelin Allah ağız tadı versin gerisi boş
0 oy
(19 puan) tarafından
Ben aynı hatayı yaptım. Sen daha yenisin bende İlk bir yıl onu iyi biliyordum şimdi aynı apartmandayiz. Çok çok pişmanım. Bence öyle bir hata yapmayın. Olabildiğince uzak durun derim
(12 puan) tarafından
Bakalım kısmet :))

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 1,623 göst.
24 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tuubba (125 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 115 göst.
0 oy
33 cevap 1,576 göst.
28 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sedaa. (118 puan) tarafından soruldu
0 oy