0 oy
2,158 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar merhaba. Dertleşmek istiyorum çünkü o kadar kırıldım ki anlatamam. Karnımda taş oldu bugün üzüntüden. 38 haftalık hamileyim çünkü. Olayın başından anlatacağım belki uzun olur okuyanlar hakkını helal etsin. Anlatacak kimsem yok çünkü. Dün eşimle doktora gittik rutin kontrole. Bize ilişki yasaktı normalde 9 ay hiç yaşamadık kistim patlayabilir diye doktor yasakladı. Dünde son haftalar ilişki artık olabilir dedi açılma rahat olsun diye. Bu baktım hiç yanaşmıyor etmiyor bir sorun olduğunu anladım. Ben buna bunun tribini yaptım biraz çünkü ben yanaştım istemedi. Akşam yürüyüşe çıktık. Annemlerde bizde onlar gelmedi evde oturdular. Başladı benle kavga etmeye. Sizinkiler bir yere gelmiyor misafirim sonuçta dışardan geldiler ben gezdirmek istiyorum falan diye. Daha öncede kaç kere dedim benim ailem sevmiyor ama gerçekten sevmiyor kızlar gezmeyi etmeyi. Birde geldikleri şehir yabancı değil babam emekli olana kadar burada ankarada durdu. Ben hayatımı kurunca emekli olup memlekete yerleştiler. Kaç sene burada durdular ama göreceklerini gördüler gezmeyide sevmiyor adamlar birde boşuna para harcamayalım istiyorlar ne gerek var her şeyi evde yapalım diyor annem ki gerçekten dışardakinden bin kat güzel yapıyor. Dedim bak onlar misafir değil bak ne güzel ev işlerini yapıyor annem yemeğimizi yapıyor ben dinleniyorum kim için yapıyor ikimizin çocuğu için dedim. Hem bak sizinkilerde sevmiyor gezmeyi bir buçuk yıllık evliyiz kayınvalidemlerde bize yakınlar. Gezmeyi sevmeyen insanı sizinkilerden anlaman lazım nereye gittik hep birlikte bu zamana dek dedim.bu arada gerçekten aşırı sakin konuşuyorum sesimi yükseltmiyorum. Başladı sen zaten ailene hiç laf dedirtmiyorsun beni sattın şuan. Onlardan tarafasın. Zaten evde ben odaya girince yüzün asılıyor ben girince hepiniz susuyorsunuz. Ben yokken gülüş çırış oturuyorsunuz diyor. Ki vallahi yalan annem dört gündür onun istediği yemekleri yapıyor annesinin yapmadığı bi baklava türünü yaptı geldi onun için. Sürekli oğlum oğlum diye etrafında dönüyorlar ki onun ailesi bana bir kere kızım demediler gideriz sürekli oğlum sana şunu yaptım sana bunu yaptım der benim tabağımada az yemek koyar hep farkederim ben. Ailesine karşı bir kere saygısızlık yapmadım. Orunla küs olsam bile yanlarında hep iyi davrandım şimdi durmuş sizinkilerin yanında beni adam yerine koymuyorsun diyor. Sonra karnındaki çocuk sende çocuksun diyor. Olgun değilsin dedi. Diğer evlilikler gibi dayak mı istiyorsun baban burada diye kabadayılanıyorsun dedi. Bunları dinlerken şok oldum başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Benle tanıştın bir sürü yer gezdin falan diyor. Halbuki bende memurum o da. Aynı maaşı alıyoruz. Ben niye daha çok yer gezdim çünkü 22 yaşındaydım onunla tanıştığımda daha yeni yeni gezmeye başladım o hayatımın o dönemine geldi. Söyledikleri çok ağır hele sende mi dayak istiyorsun falan demesi. Daha ona bir kere saygısızlık yapmadım ben hep pervaneydim etrafında. Şimdi bende onun ilgisi alakası kadar oldum bana demediğini bırakmadı. Sen kabadayısın diyor bana.evde kimse kalmayınca seninle hiç konuşmayacağım ilgilenmeyeceğim bana böyle yaptığına pişman edeceğim başını duvarlara vuracaksın diyor. Çok kötü oldum. Evde ailem var. Geldi yattı bir şey demeden konuşmadan. Birde keşke hamile olmasaydın dedi. Kızlar çok üzüldüm çok kırıldım. Ben ona muhtaç değilim ailemde hep yanımdalar sağolsunlar ki olmasalar bile çalışıyorum memurum. Bu soğukluk böyle devam ederse belki boşanmaya bile gider. Ben o zaman kendi ayaklarım üstünde dururum. Bu psikolojik şiddet değilde ne arkadaşlar illa dövmesi mi lazım

37 Cevaplar

0 oy
(4,658 puan) tarafından
Tek takıldığım nokta dayak mı istiyorsun demesi.konuşması baştan aşağı fiyasko tabi dee. Bi sıkıntısı var belli
tarafından
Evet diğer evlilikler gibi mi olsun sende mi dayak istiyorsun diyor. Sıkıntı olacak bir şey yok her şey yolunda çok şükür. Sağlık sıhhat. Durumumuzda iyi şükür araba istiyor sadece her şey pahalı ikimizde çalışsakta şuan alamıyoruz kredide çok çıkmıyor kredimiz olmamasına rağmen. Ona çok takılıyor ama ben diyorum gerek yok hallediyoruz diye rahatlatlaya çalışıyorum. Ama bu bile bu lafları etmesi için bir sebep değil
-Reklam-
0 oy
tarafından
Aileni kiskanmis senden. Onlarla iyi vakit gecirmeni falan kiskanmis. Ailen digum icin mi geldi cnm. Bence ne kendi ailen ne esinin ailesi uzun durmamali. Kavgalar oyle basliyor
tarafından
Ama ilk defa bu kadar uzun geldiler. Bir buçuk senede bu üçüncü gelişleri diğer ikisinde üç gün durup gittiler. Sadece bunda bu kadar duracaklar toplamda bir ay falan. Bu da bu kadar batmamalı sevmesede. Bir daha ne zaman dursunlar bu kadar
tarafından
Sen kaynanangil 1 ay dursun istermiydin.
tarafından
Hamilelik döneminde gelseler böyle zamanda tabii isterim. Zaten ben geri ücretsiz izne ayrılmadan işe başlayacağım beş ay sonra. Kayınvalidem bakacak. Bizde kalacaklar. Bazen biz gideceğiz. Napalım hayat şartları artık tek maaşta zor ben bunları düşünüyorum gözüme gelmiyor bunları düşününce böyle şeyler
tarafından
Valla ayni evde yasamak cok zor cnm. Ise baslayinca hergun cocugu alip birakirsin muhtemelen.
tarafından
Bakalım ona o zaman duruma göre karar verilir. Ama birazda işte olayların gidişatına göre davranmak lazım. Onunda haklı olduğu taraflar vardır tabii ki. Ama o hep o perdeden bakıyor
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Cok kirici bi konusma ama oyle hemen ayriligi konusacak dusunecek kadarda kötü degil erkekler boyle hepsi inan ayni surekli ailemizi onlardan cok sevdigimizi dusunuyolar yani uzatma tekrar konus onun seni alttan almasi lazim hormonlarin tavan bide dogumdan snra daha degisik olur yani uzatmayin bnce 
tarafından
İnşallah dogumdan sonrada böyle olmaz. Canım uzatmıyorum ki halen benden ilgi bekliyor özür bekliyor. Bu kadar olayın üstüne ilgilenmedi bile tekrardan. Ben daha napayım. Ayrılık en son çare. Ama dediği gibi dayak vs olursa düşünmem ayrılırım bir kere yapan bir daha yapar
0 oy
(24,346 puan) tarafından
Bir defaya mahsus bir şeyse yut görmezden gel erkekler evlilikte çok bocalıyorlar çok uzun zamandır evli misiniz bilmiyorum ama özellik yeni evliliklerde öyle benimde doğumda annem geldiğinde benimkinin huyu suyu değişti kendi ailesi de burdaydi normalda yemeseler ağzına tıkar benim anneme soğuk davrandı baya soğudum o ara ama daha sonra geçici bir durum olduğunu fark ettim sonra başka birileri geldiğinde de gayet makul misafirperver idi bence nankörlükten değilse ki eşini sen daha iyi tanırsın bunun esas sebebini bulmak lazım 
(24,346 puan) tarafından
Benim kayinvalidem hep oğlunun sevdiği yemekleri yapar hep ona ısrar eder benim o yemeği yiyip yiyemediğim önemli değil bu ramazanda bize gittik annem eşime ısrar etti tekrar koyayım falan diye en son dayanamadim anneme sen bana ısrar et bana özen kayinvalidem hep ona yapıyor zaten :)) yani bu lafları kolay sindiremezsin ama dediğim gibi bir tarafın ailesi işin içine girdimi diğer taraf bocaliyor ve şunu fark ettim aile aşırı iyi de olsa sorun kötü de olsa sorun ailen çok özeniyor ya eşine ona rahat batmışta olabilir
tarafından
Aynı kız valla benim annemde öyle. Sevdiği tatlıyı yemeği yapar durur. Kötü davransa belki bu kadar olmazdı hep iyilikten maraz doğuyor derler ya ondan oluyor sanırım
(24,346 puan) tarafından
Annen biraz çeksin üstünden elini benim kayınvalide bize geldi aynı hamileyim her şeyi eline aldı ona bir şey diyemiyordum hep eşime patlıyordum kaç ay geçti üstünden yeni yeni eski düzenimize dönüyoruz öyle bir tavrı varki kendi evinde kendi ailesi ile yaşıyor bende yanlarına gelin gelmişim eşim benden bir şey istesin bulup getirmeye çalışır falan bize yerleşecekler evin idaresini eline alacak diye ben de çok huzursuz olmuştum eşin de annenlerin bu her işinize koşturmasından huzursuz olup panik yapmış olabilir. Senin annen öyledir diye demiyorum ama benim kayinvalidem benden tepki gormeseydi yerleşirdi ki buna rağmen dört ay kaldı
tarafından
Canım haklısın ama bizimkilerin gideceği tarih bile belli. Üç hafta sonra gidecekler. Ama şundan eminim kendi ailesi böyle yapsa hoşuna gider asla bana laf söylettirmez. Bence eşimin yalnız kalıp biraz düşünmesi lazım. Babalığı beni. Baktı bir şey degişmiyor sevmiyor yolumuzu çizeriz bir şekilde
(24,346 puan) tarafından
Tabiki canım kimse kimsenin nazını niyazını çekmek zorunda değil inşallah düzelir ama duzelmezse de ona minnetin yok ya çok sevindim yuva kurmuşsun çocuk yapmışsın sen yuvanı ayakta tutmak için elinden gereken her şeyi yap kendinden karakterinden ödün vermeden tabi olmazsa da kendi bilir hakkında hayırlısı canım
0 oy
(3,265 puan) tarafından
Biraz bunalmış gözüküyor hatasını umarım anlayacaktır çok üstüne gitme yüz göz olmayın pek
tarafından
İnşallah anlar canım bir şey demiyorum sadece dediklerini unutmayacağımı söyledim ve başka bir şey yapmadım uyudu zaten o da
(3,265 puan) tarafından
Şeytan sevindirmeyin bacım alttan alma ama araya soğukluk girmesine de izin verme. Evlilikte gurur olmaz. Sakin bi anında neden bana öyle davrandın hiç biri doğru değil diye sor. Biraz da duygusal konuş. Özür dileyecektir anladığım gibi biri ise.
tarafından
İnşallah anlar canım anlasa geçer soğukluğum anlamaz devam etmez inşallah
(3,265 puan) tarafından
Erkeklere direk konuşmadan anlamazlar..Yani ben susayım o anlasın dersen yanılırsın direk açık açık konuş neye kırıldın ne yaparsa düzelirsin açık açık söylemek en doğrusu
tarafından
Haklısın canım asla anlayışlı değiller zaten. Eminim şimdi kalkar bir şey yokmuş gibi devam eder
0 oy
(163 puan) tarafından
Ailenin kalmasından rahatsiz oluyor canim bence istemiyor senden çıkarıyor 
tarafından
Canım valla bir buçuk senelik evliyiz toplamda bu üçüncü gelişleri hepsindede üç gün kalıp gittiler. Bunda ilk defa bu kadan uzun duracaklar doğumama iki hafta var belki erken gelir. Doğumdan sonrada iki hafta durup gidecekler. İstememeside ayıp ama bizim için bebeğimiz için geldiler. Annem sağolsun işimi yemeğimi yapıyor ben baya ağırlaştım yapamıyorum artık çok bu haftaya kadarda çalıştım hep. Biz normalde kayınvalidemlere gidiyoruz hafta iki üç gün hep. Ora gidince o hemen eşofmanlarını giyer yatar kalkar ben işten geldiğim halimle otururum yatıp kalkamam bir kere şikayet etmedim
(163 puan) tarafından
Baba olma sorumluluğu stres filanda olabilir sanki onlar doğuruyor erkek milleti işte aman takma canim sen hayırlısıyla al bebişini kucağına
tarafından
Olabilir canım haklısın
0 oy
(333 puan) tarafından
Ben nce biraz sabret. Erkekler baba olmaya kolay adapte olamıyor. Sanırım çok büyük bir sorumluluk ve altında eziliyorlar. Zamanla alışacaktır. Streslidir. Benim eşim benden daha stresliydi doğumdan önce ve doğumumda.

Hemen de boşanma diye düşünme. Hamilesin, bebişi düşün annesi :) çok az kalmış onu kucağına alınca dünyanın merkezi o olacak :) 
tarafından
Tabii ki canım bebek daha önemli şuan. Ama keşke hamile olmasaydın falan demeseydi. Annemler dönerken bende dönsem biraz diyorum o da yalnız kalıp düşünse belki anlar bazı şeyleri
0 oy
(473 puan) tarafından
Psikolojik şiddet tam olarak bu bence de.Dayakla tehdit etmek nedir ? Üzülmeyin , önce çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alın , ondan önemli bir şey yok.Baktiniz eşiniz bu şekilde devam ediyor , yolunuzu cizersiniz.Kimseye muhtaç değilsiniz , aileniz arkanızda.Bunlar çok önemli şeyler.Sadecd bebeğinizi düşünün , kendinizi üzmeyin derim.
tarafından
Halen başım ağrıyor kafamde dönüp duruyor canım. Dövse bu lafları etmese belki bu kadar etkilenmezdim. Bu lafları ettiğine göre onundan benden soğudu düşünüyorum. Annem gel bizle dönerken biraz durursun diyor. Onlarla gitsem biraz dursam acaba o da düşünüp yalnız kalıp kendine gelir mi
(473 puan) tarafından
Canım yeni gördüm kusura bakma , bence onunla bu konuyu konuşmadan gitme çünkü bu defa da ailenin seni gaza getirdigini düşünebilir , kırgınlığıni ifade et öyle git.
0 oy
(7,036 puan) tarafından
Ailen iyi davrandığı için adamın g kalkmış vala bak cnm çocuk olduktan sonra aman konuşmasında olur zaten anne tamamen çocuğa odaklı evlat eşten önce gelir boşver cnm hiç üzme kendini 
tarafından
Canım valla çok ağırdı söyledikleri. Halen başım ağrıyor kafamda dönüp duruyor. Annemlerle bende gideyim biraz bir ay falan o da biraz düşünsün mü acaba diyorum annem zaten gel bizle diyor
(7,036 puan) tarafından
Ben olsam giderdim vala  git bebek dünyaya gelince Allah'ın izniyle ailen sana destek olur kırkı falan çıkınca evine gelirsin  düşüneceğin tek şey evladın olsun boşver  giderse de onunla üzgün gibi çok o vicdan yapsın sen deil
0 oy
(3,021 puan) tarafından
Çok kırıcı konuşmuş bu konuştuklarını hele bı yap beni bulamazsın diye yapıştır cevabı. Sanırım evliliğiniz de yeni hamilelik duygusal fiziksel bağ ayriligi eşinde sinir harbi yapmış aslında.. evlilikte bazen kırıcı kelimeler duyuyoruz ama sonradan oturup konuştuğumuzda bu sözüne çok kırıldım incindim diye karşı taraf haklısın diyip özür dilerse sünger çekiliyor bı şekilde.. ama konusulmassa unutulmuyor. Çok yersiz ve saçma çıkış olmuş 
tarafından
Evet konuşmazsam hep aklımda dönüp duracak ama konuşsamda nasıl unutayım ben o sözleri hemen. İlk defa bu kadar ağır konuştu. Hamile olmasaydın ve dayak olayı çok ağırdı. Gerçekten tekrardan böyle bir şey olursa beni bulamaz
0 oy
tarafından
Gereğinden fazla değer soytarıyı kral eder çok yüz vermişsiniz sende ailende 
tarafından
Hep ilgiliydi benim ailem neden şimdi patladı anlamadım canım
0 oy
(1,736 puan) tarafından
Bi arkadaşım var o da bu durumda ama şiddet var malesef. Çıkan kavgalarda hep aile yüzünden, kızın ailesi çok iyi çok ilgili damadı hep hoş tutuyor, damat ailesinden hiç öyle bişey görmediği için ters bi psikolojiye girip kavga çıkarıyor. Aslında derdi larısıyla değil kendi ailesiyle içinde birikenlerle. İkinizde sakinleştiğiniz zaman güzelce konuş, hemen boşanma falan şeyleri düşünme. Konuştuğunda ne kadar kırıldığını, tekrarı olduğunda sonuçlarının farklı olacağını da söyle. 
tarafından
Evet canım aynı şey olursa farklı olacağını söyleyeceğim
0 oy
(14,147 puan) tarafından
Esin heralde bazi şeyler için bahaneler bulmuş  amacı neyse artık bilemedim
tarafından
Bilmiyorum canım amacı ne ama çok ayıp etti bunları duyacak bir şey yapmadım
(14,147 puan) tarafından
Sakin bir zamanda konuş anlat bakalim
0 oy
(415 puan) tarafından
Benim eşimde hamileliğimin son zamanlarında böyle bi psikolojiye girmişti hatta bana karnındaki cocuğa güvenme demişti o kadar zoruma gitmişti ki bende soğumuştum ama doğumdan sonra herşey düzeldi diyebilirim sanki dopum stresine o girmişti de dopum yapınca rahatladı 
0 oy
(1,767 puan) tarafından
Millet ailen geliyo der buda gezdiriyim diıo kusura bakma ailen çok gotunu kaldırmış benimkilerde aynı aman oğlum oğlum bu böyle giderse çoçuk olunca daha çok değişir benmki değişti mesela kızıma çok düşkün ailene aöyle çok üstüne düşmesin 
0 oy
tarafından
Aynı şeyleri yaşadım bence bir süre aileni evlerine gönder tkr basiniza takılın gelip gitme olmasın sizde gitmeyin sizinkilerde ilgi göstermesin zamanla değişir ama sabırlı olmak lazım.  Şimdi kendisi dio gelsinler ama ben istemiorum... ailemi ezdirmiorum acikcasi... malesf kendi ailesinde görmediği şeyi sizinkilerde gördüğü için kiskanior onun adına uzulebilirsn... o senin cocuk olunca cocugunuza ilgi gostermeni bile kisknacaktir sen hep ilgiyi ona vermelisin huzurlu bir evlilik istiosan... narsist bir kocan var canım... göstermelik aileni ikinci plana atacaksin 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 189 göst.
0 oy
3 cevap 344 göst.
0 oy
1 cevap 316 göst.
+1 oy
7 cevap 636 göst.
12 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Misafir.123 (57 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,251 soru