0 oy
160 göst.
Diğer kategorisinde (118 puan) tarafından
bisey söylemek istiyorum 1 yıllık vize alan kişi hollandada 1 yıl dolduktan sonra 3 yıl uzattiktan sonra tekrar uzatabiliyormu

4 Cevaplar

0 oy
(3,739 puan) tarafından
Post yukarı 
-Reklam-
0 oy
(17,223 puan) tarafından
Vize değil oturum iznidir o. Şartlar uygunsa uzatabilir. Hatta süresiz oturum hakki bile alabilir. 
0 oy
(260 puan) tarafından
Sartlari yerine getirirse uzatabilir
0 oy
(2 puan) tarafından

<!--StartFragment-->

Ben de benzer süreçlerden geçmiştim ama Amerika tarafında. Vize ve oturum işleri gerçekten insanın kafasını karıştırıyor. Hollanda’da da, Amerika’da da genelde süreler dolunca uzatma imkânı oluyor ama her şey başvuru sahibinin durumuna, çalışma/yaşam şartlarına bağlı. Yani otomatik olarak herkes için geçerli tek bir kural yok.

Biz Amerika’ya ilk gittiğimizde aynı şekilde “1 yıl sonra ne olacak, uzatabilecek miyiz, kalıcı oturum için ne yapmamız lazım” gibi çok soru işaretimiz vardı. O süreçte Amerika’da Doğum Ailesi ile tanıştık. Normalde sadece doğum süreçlerinde destek veriyorlar diye düşünüyorduk ama aslında oturum, vatandaşlık ve vize konularında da çok detaylı bilgi veriyorlar. Sayelerinde hangi yolların gerçekten yasal ve güvenilir olduğunu öğrendik, gereksiz risklere girmemiş olduk.

Size de tavsiyem, mutlaka işin uzmanından bilgi alın. Hollanda için de prosedür farklı olabilir ama Amerika’daki deneyimimiz bize şunu öğretti: Ne kadar erken doğru bilgi alırsanız, ileride o kadar rahat ediyorsunuz.

<!--EndFragment-->

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 291 göst.
0 oy
0 cevap 129 göst.
10 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde CEYLAN BILGI (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 213 göst.
8 Mart 2022 Diğer kategorisinde Enise diken (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 209 göst.
7 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Xxyyzz (220 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,237 soru

24,122,162 cevap

333,537 kullanıcı

...