0 oy
221 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (61 puan) tarafından
Sezeryan sonrası normal doğum yapan var mı acaba? Riski çok mu fazla? Mesela kaç sene sonra yapılabiliyor? Biraz bilgi verir misiniz tecrübeli bayanlar?

5 Cevaplar

0 oy
(881 puan) tarafından
Bizim.bi yakınımız yaptı 10 sene sonrası 3 sezeryandan sonra 4.'ye doğum yaptı normale alındı riski varmıydı bilmiyorum.ama.tahminim vardır 
(61 puan) tarafından
3 sezeryan sonrası mı vay canına çok iyiiii
-Reklam-
0 oy
(1,379 puan) tarafından
1 yıl önce yaptım . Riskleri vardı ama çok şükür kendi sancımla sorunsuz doğurdum 
(61 puan) tarafından
Aaa öyle mi harika ya arada kaç yıl vardı peki ya biraz ayrıntılı bilgi verir misiniz süreç hakkında ve pişman mısınız en önemlisi
(1,379 puan) tarafından
4 yıl ara ile yaptım. Çok şükür pişmanlığım yok. Hamilelik süresince çok hareket halinde idim . Yürüyüş sguat çömelme ve kolay doğum hareketlerini yaptım sürekli
0 oy
(8,218 puan) tarafından
Annem var ben sezeryan doğmuşum kardeşim normal 4 yaş var aramızda 
(61 puan) tarafından
Ay çok güzel ya ben de istiyorum gerçekten ama Malatya'da yapan var mı bilmiyorum
(8,218 puan) tarafından
Bilmiyorum ki biz İstanbul doğumluyuz. Bu ay biz de Malatyaya tasincaz Allahin izniyle tayinimiz çıktı
(61 puan) tarafından
Aaa öyle mi hayırlısı olsun inşallah
0 oy
(1,767 puan) tarafından
Şurda bekleyeyim
0 oy
tarafından
Ben varım. Büyük oğlumla küçük oğlumun arasında tam 18 ay var ve elhamdülillah normal doğum yaptım. 
(61 puan) tarafından
Ay maşallah ya çok güzel peki ayrıntılı bilgi verir misiniz biraz anlatır mısınız size zahmet olmazsa nasıldı nasıl başladı süreç riski sancısı vs pişmanlık oldu mu gibi
tarafından
İlk doğumumun da normal olmasını çok istemiştim nasip olmadı. Çok üzülmüştüm. İkinciye hamile kalınca ümitsizdim aslında çünkü en az 2 yıl olmalı arası diyorlardı. Benimse 1 buçuk yıl olacaktı ama birkaç doktoru aradım sonra bir doktor olabilir dedi ümitlendim. Çok hareketliydim zaten hamileliğim boyunca. Kontrollerime falan gittim. Doğuma yakın ücreti konuştuk anlaştık falan. Çünkü ssvd ücreti pahalı biraz. Sonra sancılarımı bekliyordum ama ilk oğlum bitürlü gelmemişti bu da öyle olur mu acaba diye biraz korkuyordum açıkçası. Çok hevesliydim normal doğuma. Zor olacağını biliyordum ama fıtratımıza bu uygun ve Rabbim bu şekilde yaratmış doğal olan bu dedim. Yoksa sezaryen bana göre çok kolaydı. Neyse.. 39+6da sanırım tam vaktinde geldi elhamdülillah. O gün o kadar yorulmuştum ki anlatamam. Gün boyu dışarıdaydık. Sonra az sancım olıyordu hafif. Acile gittim 3 cm açıklık var doğum başlamış dedi. O acilde yanıma gelen her hemşireye doktora sordum doktoruma gidip yatışımı yapayım mı diye. En son beklemeye karar verdim. Eve geldiğimizde o kadar yorgunluğun üzerine bir de oğlumu banyo yaptırdım. Koştur koştur yemek hazırladım iftara. O gece başladı sancılarım. Uyuyorum. Kasıklarımdan bir ağrı giriyor. Uyku sersemliğiyle bu ne ki diyorum. Çünkü benim karnım sertleşiyor taş gibi sonra hafifliyor falan onu sancı sanmıştım meğer o yalancı sancıymış. Sonra birden ayıldım. Lan dedim bu doğum sancısı. Kasıklardan giriyor. Hemen kalktım dakika tutmaya başladım. 15 dkda bir geliyordu eşimi kaldırdım şaşırdı biraz beklemiyordu. Sonra ciddi olduğumu gördü hemen hazırlandık çantaları alıp hastaneye gittik. Gittiğimde açıklığıma baktılar hemen çok hızlı ilerliyordu elhamdülillah. Ama gittikçe şiddeti artıyordu. Sık sık kontrol ediyorlar falan. Dayanabiliyorum. En son kontrol etti 7 cm olmuş dedi ve bi iğne vurucam açılmanı hızlandırıcak. Biraz sonra büyük tuvalet hissi gelecek beni çağır dedi. İğneyi vurduktan sonra çok şiddetlendi sancılar ve uzadı. Bağırıyorum bitmiyor bu sancı durmuyor :)) artık yerimde duramıyordum en son ama tuvalet hissi falan da yok. Neyse doktor geldi muayene etti çatala götürdü. Sancı gelince ıkın diyor bana ben bağırarak ıkınıyorum ama ne bileyim :) bağırma gücünü ıkınmaya ver nefesini tut dedi. Ben o sürecin biraz uzun olduğunu sanıyordum ama doğru ıkınabilirsen aslında birkaç ıkınmaya doğuyor. Daha ne kadar ıkınıcam diyorum. Sonra doktor az kaldı saçlarını görüyorum bile dedi. O an bütün cesaretimi topladım tüm gücümle ıkındım. Bırakıyordum ki bırakma bırakma geldi dedi doktor son kez ıkındım ve elhamdülillah sesini duydum. Doğdu bebeğim ve 3850 gramdı maşallah. 4 kilo nerdeyse. Bu kadar kilolu olduğunu bilseydim cesaret edebilir miydim bilmiyorum ama elhamdülillah iyiki normal olmuş. Sonra dikiş atarken en az doğum kadar acı vericiydi. Bi daha doğurmayacağım diyordum. Ama şimdi elhamdülillah diyorum olur da Rabbim yine nasip ederse yine normal isterim inşallah :)
(61 puan) tarafından
Ya inanır mısınız bilmem ama gözlerim doldu okurken o kadar etkilendim ki. Rabbim bana da nasip etsin inşallah. Benim tek korkum şu ki ben kilolu biriyim acaba bu engel olur mu
tarafından
Rabbim hayırlı ise sana da nasip etsin çok istiyorsun sen de benim gibi anlaşılan. Kilonun neden engel olacağını düşünüyorsun?
(61 puan) tarafından
Evet çok istiyorum. Ya bilmiyorum ki doktorum ilk doğumumda demişti ki hem bebek iri (4 kg) hem de sen kilolusun normal doğum yapamazsın demişti aklımda hep öyle yer etmiş.
tarafından
Başka doktorlara da sor bir tane doktora bağımlı kalma. Neden olduğunu sor yani ben anlayamadım kilo neden engel olsunki..
tarafından
Doğurduktan sonra varya zafer kazanmış gibi hissediyorsun kendini. Ben doğurdum başardım Rabbimin izniyle diyorsun çok güzel bir duygu :)
(61 puan) tarafından
Çok güzel ya Allah bana da nasip etsin inşallah çok teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,472,705 soru

24,114,534 cevap

333,175 kullanıcı

...