0 oy
470 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (986 puan) tarafından
Kızlar  önce tsh değerim çok düştü sonra düzeldi ardından çok yüksek çıktı düzelir mi sizce doktor ömür boyu ilaç kullanabilirsin dedi . Bu değerlerle hamile kalma bebeğinin beyin gelişimini çok etkiler dedi . Zaten gebelik düşünmüyorum da korktum biraz normal mi başına gelen var mı?

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
İlacla kontrol altında tutuluyor canım 
(986 puan) tarafından
Peki teşekkür ediyorum
-Reklam-
0 oy
(898 puan) tarafından
Troid hastasıyım ilaç kullanıyorum ikinci hamileliğim sıkıntı yok 
(986 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum tsh değeriniz yüksek mi çıktı yoksa düşük mü?
(898 puan) tarafından
Yüksek çıktı hipotroidi
0 oy
(19 puan) tarafından

Tiroid hamileliğe engel olabilir, kontrol altına alınır ise engel kalmıyor. Hamileyim ve troit ilacı kullanıyorum. Bebeğe bi zararı yok diye biliyorum bi çok gebe var troit ilacı kullanırken ya da hamilelikten sonra kullanan,kontrol altında olursa bebiş de bizden troit hormonu lazım olduğu için sıkıntı olmuyor başka bi doktora daha danış. Bu doktor biraz değişik sanki.. 

(986 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Birçok insan zaten tiroid ile hamile kalıyor doktorlar hep en kötüsünü söyler sıkma canını ilaç kullanırsın kontrol altına alınır
(986 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum
0 oy
(24,247 puan) tarafından
Benimki referans aralığının üstünde ilaç kullanıyorum hamileliğimde öğrendim ilacı düzenli kullanırsan sıkıntı olmaz 
(986 puan) tarafından
Anladım sonradan düzeldi mi peki
(24,247 puan) tarafından
Şu an hala kullanıyorum büyük ihtimallede ömür boyu kullanacağım ailemizde de çok var guatrı olan
0 oy
tarafından
Benimki hamilelik döneminde de öyleydi. Hap kullandım bir sıkıntı olmadi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 59 göst.
+1 oy
12 cevap 400 göst.
23 Ocak 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,614 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 186 göst.
11 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Naz0000000000 (32 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,526 soru

24,156,236 cevap

335,118 kullanıcı

...