0 oy
670 göst.
Diğer kategorisinde (12,026 puan) tarafından
Ben bundan 4 sene evvel bir evladımı kaybettim karnımda. Daha 4.5 aylıktı. Ama kalbi atıyordu, elleri ayakları vardı. Hamileliğim dısarıdan belli oluyordu. Rabbim ömrü o kadar mıs. Asla asi gelmiyorum. Ama içimde yara 4 yıldır. Hele ki kaybettigim tarih yaklastıkca kötü oluyorum. Şimdi kaybettigim güne 3 hafta var. Bu gunlerde pek neşem yok. Ne bir yere gidesim var, ne bir şeye gülesim. Bu sabah pek keyifsiz kalktım. Noldu diye sordu annem.yaklastu ya iyi degilim pek dedim. Sende ne olacak sanki dogdu da öldü. Altı üstü düşük yaptın diyor. Catır catır sancıyla normal dogum yaptım. 4 saat doguramadım. Bilip duruyor. Düşük diyip bu kadar basite almasına cok kırıldım. Ben mi yanlışım bu kadar basitte ben mi cok abartıyorum. İnsan karnında ölen yavrusuna üzülmez mi? Yoksa insanlar nasıl bu kadar vicdansız oldu 

24 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benimde 5. Aya girerken suniyle doğum yaptım☹️ aynı tepkiyi banada veriyorlar ☹️
(12,026 puan) tarafından
Bende aynı suniyle dogum yaptım canım. Ne diyim ki insanlarda evlat sevgisi  yok
-Reklam-
0 oy
(8,655 puan) tarafından
Bende 17 haftalık bebeğime kürtaj oldum, sancı çektim çok zordu normal doğum gibi düşürdüm hem onun zorluğu hemde evladımı kaybetmiş olmam benimkide eyluldeydi yaklaşıyor günü yaşamayan bilmez boşver anneni. 
(12,026 puan) tarafından
Ne dıyım kı. Bacım gene de vıcdan bence
0 oy
(848 puan) tarafından
Malesef canım insanlar bu kadar vicdansız birde anne olacak anlamıyorum yemin ederim bende bu insanları anlamıyorum yavrusunu kaybetmiş bir anne ya doğmuş yada doğmamış ne fark eder Allah sana sabır versin ablacım rabbim kucağını boş koymasın
(12,026 puan) tarafından
Sagol canım. Allah bir daha yasatmasın. Arkadan bir evladım daha oldu sagsalim allah onların acısını yasatmasın
0 oy
tarafından
düzenlendi

Üzülmez olur mu ya o bir candı. Ama kimse senin gibi hissetmez veya seni anlayamaz aynı durumu yaşamadığı sürece. Çünkü onlar değil sen onu hissediyordun, o şimdi meleklerle beraber :) 

(12,026 puan) tarafından
Yansokakata bir kedi ölsü görüp üzülüyorsun vu birde bir bebek. Anlamıyorum
tarafından
Herkesin vicdani bir değil. Mesela doğurup sokağa atan da biyolojik olsada anne oluyor. Başka birinin çocuğunu sahiplenip ona bakan da anne oluyor. Allah herkese vicdan ve merhamet versin gerçekten dünyanın çivisi çıktı
(12,026 puan) tarafından
Evet birde dogurup bırakanlar var.
tarafından
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi canim
0 oy
tarafından
Ahhh canım anlıyorum seni bende 9 haftalık karnimda kalbi durdu kürtaj oldum ve o sancılar doğum sancısı gibiydi ne demek doğdu da öldü o da bir candı bende aynı durumdayım he  çok şükür bir yavrum daha oldu şuan 15 aylik yanımda çok şükür ama ne olursa olsun o da evlatti Rabbım merhamet vicdan versin inşallah 
(12,026 puan) tarafından
Aynen canım insanın ömründen ömür gidiyor.hele ben sütüm gelince cok aglamıştım.
tarafından
Bende canım vallahi ertesi gün iki göğsümden de nasıl süt geldi anlamadım hatta oturdum çok ağladım ilk hamileliğimdi bilmiyordum insan ister istemez üzülüyor elinde olmadan
0 oy
(3,952 puan) tarafından

4. 5 ay küçük degil minicik de olsa o bi evlat ki hissetmeye başlamış oluyor insan annen düşüncesi yanlis.. rabbim öteki dünyada şefaatçi eylesin insallah <3

Yani bekli benim.dusuncem de birilerine yanlis gelebilir ama ilk daha 3 4 haftalikken olan düşükler normal geliyor bana basima gelmedi belkide ondan mi bilmiyorum ama henüz bisey hissetmeden düşünce normalmiş üzülünmezmis gibi geliyor ama bunu belkide yasadigim icin oyle geliyordur bilemem

(12,026 puan) tarafından
İnşallah canım. Rabbim öbür tarafta görmeyi nasip etsin
0 oy
tarafından

Bazı kadınlar bu konuda gaddar olabiliyor ( Aklım vicdanım bunu asla kabul etmiyor. ) 

Bebeğini düşürdükten sonra , aman yenisini yaparız diyeni bile okudu bu gözler. Hele ki eski kadınlar bu durumlarla daha çok karşılaştığı için normal bir durum gibi karşılıyorlar. 

Rabbim sana acını unuttursun ve bir daha yaşatmasın. Fakat başıma gelse aynı senin gibi belki daha fazlası bile olabilirdim. Rabbim sana yardım etsin 

(12,026 puan) tarafından
Amin canım. Elbet ilk gunler gibi degil. Fakat unutulmıyor eskiler bile istiye düşşün diye ugrasırmış belki de ondan
0 oy
tarafından
Sesini yukselt deki anne ben doğum yaptım düşük değil o bir canlı nasıl böyle merhametsiz konuşmuş ya . Nasıl bir tesellidir bu .
(12,026 puan) tarafından
Bilmiyorum hadi cocugu olmayanı bir nebze anlıyabiliyorum evlat sevgisi tatmamış. Ama eski kadınlar bu konuda cok vicdansız
0 oy
(2,126 puan) tarafından
Canım vicdansizliktan ziyade empati yapamama bence. Benim de kayıplarım oldu, çok iyi anlıyorum. Senin bebeğin kadar büyük değillerdi ama yine de üzülürüm hala. Yaşamayan bilemiyor sanırım. Yine de biri üzgünse acısını küçümsemek değil sadece yanında olmak gerekir. Bazen burada da okuyoruz bize göre çok küçük bir şey ama o kişi buna çok üzülüyor, herkes farklı şekilde etkileniyor
(12,026 puan) tarafından
Bilmiyorum canım. Kaybımdan once de bir evladım vardı. Belki de evlat tadını bildigim için bu kadar yıkıldım
(2,126 puan) tarafından
Bence varlığını bilmek yeter. Ben ilk kez hamile olduğumu öğrendiğimde o kadar sevindim, hayaller kurdum, eşime bir mektup yazmıştım hamile olduğumu söylemek için bebeğimin ağzından. O hamileliğim sadece üç hafta sürdü. Yani kese bile oluşmadı. İnsanlara garip geliyor ama ben o bebeğim için kalp kırıklığı yaşıyorum. Ondan sonra kayıplarım oldu, simdi bir evladım var cok şükür ama o ilkti ve sanki var olan bir bebekti. Yani anlatmak çok güç. Belki hormonal, belki duygusal bir durum bilmiyorum ama öyle küçümsenecek bir şey değil
(12,026 puan) tarafından
Ne olursa olsun annelik cok buyuk bir duygu. Birde ben ona erken hazırlık yapmaya baslamıştım. Esyaları kaldı. Kardesim topladı hepsini.
(2,126 puan) tarafından
Doğmuş olsa, büyüdükten sonra vefat etse alışkanlık olur ama iki şekilde de evlat kaybıdır o yüzden çok haklısınız
(12,026 puan) tarafından
Tabi ki bir olamaz tövbe haşa ama evlat her yerde evlat.
0 oy
(23,259 puan) tarafından
Sizin için evlat kaybı pek önemli olmayabilir ama ben kaybettiğim evladımın yaşını tutuyorum de başın sagolsun canım eskiler çok çocuk doğurup bunların bir kısmını kaybettiği için pek önemsemiyor galiba ya da hiç yaşamadığı için bilmiyor konuşuyor öyle dinleme duyma sen kimseyi 
(12,026 puan) tarafından
Eskilerde o problem var ne yazıkkı. Cocgu bir eziyet görüyorlar
0 oy
(5,327 puan) tarafından
Kendi içinizde bu acıyla yüzleşmelisiniz ve o tarih geldiğünde sizin yapabileceğiniz birşeyin olmdığını  ve onun vaktinin buraya kadar olduğunu  tekrarlayıp artık o tarihin sixde acı bir anı olarak kalmasına izin vermemlisinz  bugün o tarihte olsa idiniz şuan ki aklınızla ne yaprdınız 
(12,026 puan) tarafından
Eskisi gibi degil elbet. Sükür ki anancımdan dolayı allahtan gelip ona donecegimizi kabul etmek cok rahatlattı beni. Hele ki kavusacagımı bilmek cok daha rahatlattı.
(5,327 puan) tarafından
Yani rahatladıysan ne mutlu sana  toparlanmak en güzel şeydir
0 oy
(1,168 puan) tarafından
ben bir evladimi  kurtaj yapdim.. 6 haftalikdi.   her kese  gore  kucucuk kan parcasi. hic bir seymis  ama bana  gore  evladimiydi.  bende  senin gibi cok kotuyum bazi geceler uyuyamiyprum agliyorum. her kizima  bakdigimda  simdi  kalsaydi   4 aylikdi  diyprum acaba erkemi kizmiydi kime benziyordu nasil bir seydi diye  aklimda bin bir soru var.  kalsaydida ben gorseydim diyorum.  ama  her kese  cok basit geliyor.  acimasizlar anlamiyorlar. her kese cok basit geliyor illa dogdukdan sora  bir sey olsa  o zaman kiymetli oluyor yoksa karinda  insanlara sacma  buluyor
(12,026 puan) tarafından
Karnındaki can degilmiş gibi davranıyorlar.
0 oy
(4,088 puan) tarafından
Ya biz bu zamanı şöyle böyle diye çok eleştiriyoruz ama bence eski zaman daha kötüydü bence insanlar daha vicdansızdı bana katılmayanlar olacak mutlaka ama ben hep böyle düşündüm en basiti çocukların hiç değeri yoktu ki doğurup salıyorlardı bi marifet gibiydi çocuk doğurabilme doğuramayan ya da erkek çocuğu olmayanı eziyorlardı eşlerin hiç değeri yoktu bakmayın pislikte çoktu ama insanlar susuyorlardı utanıp şimdi en azından konuşuyorlar medya da var burdan 20 saatlik mesafe olan yerde ne var ne yok öğrenebiliyoruz eskiden namusuz dedikleri kadınları öldürüp dağa gömerlermiş kimsenizde haberi olmaz köy içinde konu kapatılır gidermiş çocuklar da öyle doğurup tarla da çalışmak marifet gibi anlatıyorlar ama öyle değil o bebekler aç susuz ağlar dururlarmış zavallı kadınlar dağ bayır işi yetiştirecek diye geçmiş hep hüzün 
(12,026 puan) tarafından
Aynen oyle. Ananem anlatırdı. Cocuk uyusun tarlada calıssınlar diye hashas verirlermiş. Bildigin uyuşturucu. O cocık sonra neden aklı selim degil diye dusun. Daha el kadar bebege uyusturucu veriliyor. Eskiler hep diyor biz tarlaya giderdik. Giderdin de o cocuk pis bezinin içinde ac gunesin altında arı mo sokar yılan mı sokar belli degil. Bende senin gibi düşünüyorum bacım
0 oy
tarafından
Allah rahmet eylesin canım . Ruhuna Yasin Fatiha oku rahatlarsın
(12,026 puan) tarafından
Sagol canım cok tesekkurler
0 oy
tarafından
Bende 2 aylikken düşük yaptım kalbini dinlemek çok bagladi beni benim acimida kucumsediler bı yavru kediye ağlayan insanım ben canımdan can gitmiş benim 
(12,026 puan) tarafından
Tabi ki insan yavru kediye aglıyor üzülüyor. Bu duygusal omak degil ki insan olmak. Peygamber efendimiz hz Muhammed sav kuşu ölen cocuga başsaglıgına gidermiş. İnsanlarda arık vicdan yok merhamet yok
tarafından
Aynen öyle canım banada doğup olseydi ne olacaktı dediler ben gibi olsaydın ne olacaktı öyle ağır geliyoduki bu laflar herkesin acısı kendidine büyük herkeste acısını farklı yaşar
0 oy
(7,448 puan) tarafından
Allah vicdan versin ya ben ayına bakmam ha 3-4 haftalık ha 4 aylık bir can büyüyor içinde tutunmaya çalışıyor sana ve sen heycanlanıyorsun ve sonucunda kaydediyordun bu çok büyük bir acı Allah kimseye yaşatmasın ben yaşamadım bunu çok şükür ama Allah düşmanıma bile vermesin..sana sabırlar diliyorum unutursun ya alışırsın diyemiyorum çünkü unutulmaz ilk heyecan ilk mutluluk ve ilk hüsran ilk acı.. annene gelince tepki göster anlamıyorsa bile sussun senin canından can gitti bunu anlamak İçin anne olmaya gerekte yok insan olmak yeterli..
(12,026 puan) tarafından
Kesinlikle öyle bacım. Birde bilmiyorum bir evladım vardı. Belki de evlat tadını bildigim için cok uzuldum.
(7,448 puan) tarafından
Hayır hayır bilmesende üzülürsün ki sonuçta içinde bir kalp atıyor bir mucize büyüyor Allahım sabır versin sana cennette bekliyor seni meleklerle oynuyordur sen çok iyi bir annesin
(12,026 puan) tarafından
Sukur rabbim bir tane daha nasip etti.
(7,448 puan) tarafından
Çok şükür
0 oy
tarafından
Allah sabır versin üzülmeyin sizi cennete bekliyo
(12,026 puan) tarafından
Cok tesekkurler canım
0 oy
tarafından
Benım beklemedıgım ıstemedıgım bır gebelık olmasına ragmen hamıle oldugum duydugum an bag kurmustum cocugumla evlat kaybetmenın karnında dısarda farkı yok hıssedıyosun bag kuruyorsun
tarafından
Çok dogurdukları ve kayıpları cok oldugu ıcın normal karsılıyolar babanem mesela 11 cocuk dogurmus bır o kadar da dusurdum dıyodu bırgun tuvalette comelınce dustu gıttı dıye anlatıyo hıc etkılenmemıs dusun
(12,026 puan) tarafından
Annemde ben evlenirlen hamileydi. Ögrendik. Yası da 42 ydi. Aldırcam dedi. Yapma bak vebali büyük dedim. Bakamam dedi. Ben bakarım dedim. Sonra düştü bebek. Cok sonra ogrwndim ki ilac içimiş dussun diye. Sonra da bosandılar babamla neler oldu. Ben hep bundan bilirim.
(7,448 puan) tarafından
Yok artık ya kusura bakma ama annende vicdan yokmuş ne demek ilaç içmek düşsün diye!
(12,026 puan) tarafından
Eskiler  oyle bacım. Bak sor bircogunda boyle bir hikaye vardır
(7,448 puan) tarafından
Çok yazık ya
0 oy
(3,265 puan) tarafından
Bunu niyeyse yaşamayan annende olsa anlamiyor 
(12,026 puan) tarafından
Evet canım anlamıyor
0 oy
(4,420 puan) tarafından
Insan hiç üzülmez olur mu ben gebeligimi öğrendim 1 hafta 10 gün geçti pat şiddetli bir kanama ile düşürdüm küçük kızımla oğlumun arasındaydı ben bile aklıma geldikçe üzülüyorum belki de canlanmamıştı bile ama ana yüreği yanmaz mı hiç kaldı ki sen icin de hissetmişsin senin acın daha büyük ama ben artık acımı icimde yaşamayı öğrendim kimseye belli etmemeyi kendi kendime üzülüp kendi kendimi iyi etmeyi öğrendim bu yüzden kim ne derse desin canımı yakamaz artık 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 154 göst.
23 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,629 göst.
0 oy
4 cevap 434 göst.
29 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,457 göst.

Kategoriler

1,468,472 soru

24,058,836 cevap

330,043 kullanıcı

...