0 oy
1,591 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Eskiden yani benim zamanımda çeyiz çok çok çok önemliydi. Hatta çeyizi olmayan kızlar acayip kınanırdı. Ne danteller ördük annemle çeyizime :) masa örtüleri, vitrin takımları, fiskos örtüleri, ara dantelleri. Düğünden önce çeyiz serilirdi millet akın akın çeyiz görmeye gelirdi :D

Sonra çeyize gereksiz gözüyle bakıldı. 

Ama şimdi bakıyorum millet hem gereksiz diyor. hemde biri evledindiği zaman laf yapılıyor. Hiç çeyizi yoktu diye :D

Bunları geçtim gelin evi programında gelinler birbirinin çeyizini beğenmiyor. Senin ki az benim ki daha çok falan filan sjsjsjjs 

Şimdi soruyorum çeyiz gerekli mi gereksiz mi :D

Gece gece canım sıkıldı sohbet olsun <3

51 Cevaplar

0 oy
(51 puan) tarafından
Gereksiz cnm bana gelenlerin hepsini geri dağıttım napcam ben onları lazım olanları bıraktım seccade falan kalanını dağıttım hep
tarafından
Benim birsürü çeyizi var hala durur dantellerim ilk zamanlar kullandım ama şimdi bazanın altında hepsi :)
(51 puan) tarafından
Ben getirmedim cnm çeyiz falan yerim yok zaten anca yük
-Reklam-
0 oy
(916 puan) tarafından
Benim asla dantelli bir peçetem dahi yok hiç sevmem evime sokmam ;)))
tarafından
Eskiden sevmesende sokmak zorundaydın :)
0 oy
(1,861 puan) tarafından
Yani bence gerekli değil ama her kız annesinden hediye olarak saklamak adını en değerli örtüleri yada danteli yada lifleri falan almalı bence kendi adına yani erkek evide nah alsın 
tarafından
Hahaha kız sen varya çok fenasın :)
(1,861 puan) tarafından
Ben böyle değildim yaşarken oldum
0 oy
(8,162 puan) tarafından

Ben seviyorum ya <3

tarafından
Bazılarını bende seviyorum kuzum ama mesela ara dantellerim var yatağa serilen onları hiç kullanmadım
0 oy
(3,549 puan) tarafından
Benim bi valiz tek vardı yazma seccade örtü falan bide iki yatak yorgan yastık o kadar çalışıp maaşımdan veriyordum adam akıllı bi çeyz yapmadı annem Allahtan gurbette geldimde eşimle skntı olmadı
(3,549 puan) tarafından
Kardeşim bi kuruşunu vermedi onla aynıydı insanda şans olmaynca
tarafından
Kaderlerimiz aynı bacım bana yapılan haksızlıkları halaa sindiremiyorum dün gece aklıma geldi 1 saat ağladım valla
(3,549 puan) tarafından
İnsanın zoruna gidio annede öle yapıosa biraz birikmişm vardı vermemi istiodu evlenme arifesinde tavır aldı bana
tarafından
Kız aynıyız yemin ederim benim annemde aynısını yaptı çok üzücü bir durum kimseden bir şey beklemedim ama bu şekilde davranmaları ne biliyin insan evladına yapar mı benimde çocuğum var erkek elimden gelenin fazlasını yaparım ben onlar için . İnsan dışlanmış hissediyor kendini maddi de gözüm yok ama insan manevi olarak yanında olması gerekiyor anne sonuçta anne
(3,549 puan) tarafından
Zaten çeyzmi ben aldm hiç bişi yapmadılar bana takılan bileziği bile ben aldım ama iki abim evlendi ev verdiler döşediler altnlarını aldılar hala abimlerin gözü kalanlarda yarın bi bugün onlar bakmazsa kim bakcak kızlar bakcak
0 oy
(23,799 puan) tarafından
Havlularim hep hazır havlu hazır dantelliyi bile kullanmıyorum iyi ki normal dantelli istememişim azıcık bir yazma yapıldı patik lif ve örgü yelekler daha çoğunlukta dantel bir tane fiskos denilen masa ortusunden var hiç olmasa da olurmuş kullanılmayan her şey gereksiz 
tarafından
Peki ne yapılmalı
(23,799 puan) tarafından
Ben çeyiz diye evimin eşyalarını dizdim kullanacağım yatak örtüsüdür perdedir nevresimdir bu tarz şeyler aldım dantel örtü kullanmıyorum. Olanlar da boşu boşuna bazamda gardıropta yer kaplıyor
tarafından
Cabım bu dediklerin bizim zamanımızda da  yapılıyordu bunların yanısıra danteller oyalar da yapılıyordu demek ki sadece dntelleri yapmamak lazım :)
(23,799 puan) tarafından
Bu devirde büyük çoğunluk kullanmıyor sadece bulunsun diye yapılıyor sonra o dantel çeyiz çeyiz dolaşıyor bizdeki o masa örtüsü üç kızın ceyizinde yer aldı muhtemelen daha hiç kullanılmadan bir kaç çeyiz daha dolaşır hem boşa masraf hem boşa verilmiş emek ha çok sevdiğim annemin el emeği olan hatıra diye sakladığım iki üç parça var gerisi gereksiz yük
0 oy
(888 puan) tarafından
Gelin evi programı ve benzer programlari asla izlemiyorum gösteriş budalası ergen tavırlı tip tip şahıslar. Kimsenin kimseyi eleştirmeye hakki yok . Çeyiz yaptıkta ne oldu bazanin altında sararıp çürümekle meşgul 
tarafından
Aynen canım
0 oy
(54,014 puan) tarafından
ara dantelleri carsaflar gereksiz yatak odasinda ve mutfakta ben seviyorum kullaniyorum ☺️
tarafından
İkboşşş o kadar çok ki bazanın altında duruyo  öylece şimdi biz eloşla aylişe çeyiz yapcaz mı sjsjsj
(54,014 puan) tarafından
gecen gun onun muhabbeti oldu küçükken annem cok ördü bir tanıdığımız piko ypiyo ben sararim demis anneme yapmadi halaminkieride yapmamış gittik gecen gun aldik halamla ☺️ dedim ben elaya yapmam hepsi baza altinda duruyo bide ben doğumdada yatak yapmadım ara danteli cok genis yazik gozlerine
0 oy
tarafından
Gereksiz bence bizim tarafta çeyiz aramazlar ama eşimin tarafı önem veriyordu o yüzden yaptim biraz ama sonra hepsini geri dağıttım evde kalabaliktan başka biseye yaramıyor valla...
tarafından
Dağıtacak yer bulabilmişsin sen :)
tarafından
Kiz soyu kalabalık eşimin 13 kardeşler hepsine bohça gibi yaptum 3 er 5 er tane koydum bitti sjsjjsj
tarafından
Hey maşallah :)
tarafından
Baci sende muhtarlığa falan ver durumu olmayan genç kızlara çeyiz olarak versinler hem sevap olur sana hemde evinden kalabalık gider☺
tarafından
Güzel fikir:)
0 oy
(8,212 puan) tarafından
Bence geleneklerimizi sürdürmek adına gerekli
tarafından
Evet bak bazen bunuda düşünüyorum ne güzel olurdu çeyiz serilince gidip bakması gereksiz diye diye bütün adetlerimizi unuttuk
(8,212 puan) tarafından
Yani ne zamandır kültürümüzde olan şeyler annem bana yaptı kullanmadığım şeyler var ama arada çıkarır bakarım hoşuma gider onları saklamak o kokuları bile çok güzel
0 oy
tarafından
Gösteriş meraklıları o gelın evındekıler bence aşırı gereksız bısey 5 yıllık evlıyım sadece 3 lif kaldı o kadar az yapın dememe ragmen yıne de yapılmıştı habıre dagıttım kurtuldum 
tarafından
Ben dağıtacak yerde bulamıyorum :)
tarafından
Arkadasım evlenıyordu valla kocaman bohça yaptım :D
0 oy
(2,855 puan) tarafından
Gereksiz bence dantel falan kullanılmıyor bunların yerine çeyiz adı altında dört dörtlük mutfak eşyaları alınmalı bence 
tarafından
Onlar zaten alınıyor canım dntel olarak sordum
0 oy
tarafından
Herhangi bir işlevi olmayan şeyler gereksiz bence anneden kıza hatıra birkaç parça dışında istiflemenin bı mantığı yok :) 
tarafından
Neyse benim kızıma vereceğim bir sürü hatıra var bazanın altında :)
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Bnm ceyizim tamamen yararlı şeylerle doluydu. Elektrikli süpürge , Kazanlı ütü, yatak odasının herşeyi , nevresimler havlular, banyo gereçleri, tüm mutfak eşyaları, günlük takımlar misafir takımları, granit tencereler. Aklına gelebilecek herşey vardı ceyizimde. Artık yemeni su bu yapılmıyor cnm. Bunlar var
tarafından
Ne güzel canım
tarafından
Benimde öyle  2 yıl önce  60 70 bin lira çeyizim için harcadı ailem.  Yatak odası takımı bütün mutfağa dair herşey süpürge ütü. 1 oda dolusu çeyizim vardı ama dantel el örgüsü şeyler çok azdı çünkü istemedim
0 oy
(14,147 puan) tarafından
Ya benim annemde cok yapti yemin ederim 3 4 kisinin dugunu olur dantelleri geri verdim kullansin dye yazik el emegi kiyamysunda ama kullanlmyo hepsi o havlular baza altlarinda duruyo nasil islemeli oyali kullanlmyolar yani fazlasi gereksiz bence☺kapali dglm msela bir dunya tulbent var desem yeridir suan evde ins nasip olir da tabi bir suru patik lif yani her sey cok fazla fazlasi greksiz bence
tarafından
Benimde çoktu hala duruyor çoğu
(14,147 puan) tarafından
Benimde bi dolu var vallahi duuryorlar oylece
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Gereksiz aslında hiç dantelim yok benim mesela 9 yıllık evliyim dantelli çarşaf takımım 5 takım benim mesela ben de onları çok gereksiz buluyorum. Boşuna emek boşuna masraf. 
tarafından
Aslı anam neler neler ördü bana bi görsen yazık paraıda olmazdı ne zorluklarla aldı o dantellerin iplerini hemde çapa marka çok meşhurdu hahahah
0 oy
(361 puan) tarafından
Gelenek olarak guzel netice de bi annenin kizina evini kurmasina yardim ettigi guzel ve küçük seyler el emegi hem de ama herseyde oldugu gibi fazlası zarar ve kullanilmayacak kadar sacma seylerde konulmamasi lazim bence çeyize kararinca kullanilcak el emegi havlu tülbent patik guzel şeyler 
tarafından
Aynen bende böyle düşünüyorum canım
0 oy
tarafından
Allah onlara akıl versin.İssizlik zor neye saracaklarinj sasiriyorlar
tarafından
Bence o gelinlerin o kadar çeyizi yok topluyorlar çünkü şimdilerde kimse o kadar çeyiz yapmıyor
0 oy
(1,736 puan) tarafından
Yani bazanın altında saklayacağım şeyler için, niye o kadar emek ve para harcatayım ki. Ne kullanılacaksa çeyiz için onu yaptırdım
tarafından
Ne güzel canım dediğim gibi benim zamanımda kızların çeyizi çok değerliydi
0 oy
(1,257 puan) tarafından
Cook gereksiz bence 

Ne begenilirse kullanılacaksa onun alınması daha iyi ama sırf çeyiz olsun diye alınanlar Çokkk fazlaa gereksiz 
tarafından
Aynen canım

İlgili sorular

+2 oy
15 cevap 309 göst.
3 Mart 2025 Diğer kategorisinde Damliskooo (1,204 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 216 göst.
30 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 149 göst.
0 oy