Herkese merhabalar, benim gibi olan var mı merak ediyorum varsa nasıl düzeldi neler yaptınız?
Gebelikte bir insanın cildinin yapısı değişir mi ya benim cilt yapım değişti resmen. Bir de sesim değişti.
Normalde kuru bir cilt yapısına sahibim. T bölgem hafif yağlı. Hayatım boyunca sivilce problemi yaşamadım. Adet olmaya yakın belki bir tane çıkar bir iki güne geçerdi. Ama hamileliğimin 2. Ayından itibaren yüzüm çok değişti. Yanaklarıma kadar siyah nokta ve sivilce çıktı. Alnimda, burnum ve çenemde sivilceler çıktı. Doğum sonrası geçer dedim ama sivilceler daha da arttı. Kuru ciltte nasıl bu kadar sivilce ve siyah nokta olur anlamıyorum. Doğum yapalım 70 gün oldu hâlâ geçmedi.
Bir de sesim kalınlaştı. Resmen ergenliğe giren erkek çocukları gibi çıkıyor sesim. Hamileliğimin 24. Haftasından beri inanılmaz mide yanması yaşadım. Ve bu ses tellerine zarar verebiliyormuş. Kırkım çıkınca belki düzelir dedim ama düzelmedi. Doktora gitmeyi düşünüyorum ama doktor kalıcı bu düzelmez der diye korkuyorum valla