0 oy
1,772 göst.
Diğer kategorisinde (736 puan) tarafından
Kizlar merhaba taze fasulyem hep sert kalıyor cok uzun süre pisiriyorum herseyine tamamiyle uyarak yapıyorum ama yumuşamiyor fasulyeler internette karbonat yazıyor ama evde suan yok baska ne yapabilirim yjmusamasi icin

10 Cevaplar

0 oy
(7,827 puan) tarafından
Düdüklüde pişir 
(736 puan) tarafından
Düdüklüden korkuyorum yanina bile yaklasamam malesef tesekkur ederim yinede
-Reklam-
0 oy
(22,055 puan) tarafından
Hic su eklemeden herseyi cigden koy kısık ateşte pişir 
(736 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim oyle yapicam
0 oy
(393 puan) tarafından
Fasulyeler kart çünkü bizim pazarda da öyle çıt diye kirilcak fasulye ama nerdeee
(736 puan) tarafından
Evet fasulyeler gercekten cok kart hic guzelini bulamıyoruz ya
(393 puan) tarafından
Genede tarif vereyim kuzu. Fasulyeyi ortadan ikiye kırdıktan sonra ortadan ikiye böl uzunlamasına. Önce zeytinyağında soğanı kavur,üstüne fasulyeyi at Orta ateşte 5 10 dakika kavur rengi değişsin iyice. En son domates at bolca ( salça girmez fasulyeye) domateslerde bi tık erisin kısık ateşe al. Tuz,birazcık şeker koy bi tutam. Susuz pişir. Missss
0 oy
tarafından
Kırdıktan sonra ortadan ikiye kes canım ben öyle yaparım
(736 puan) tarafından
Nasil.yani canim yanlardanmı
tarafından
Yok canım ortadan ikiye
0 oy
(9,232 puan) tarafından
Tencerede pişirirken ben tahta kasıkla eziyor gibi bastırıyorum 
(736 puan) tarafından
Deniycem cok tesekkur ederim mantikli
(9,232 puan) tarafından
Nasıl yapıyorsun sogan salca koyduktan sonra fasulyeyı koy kavur... 2 dk  sonra su ekle eze eze pişir artık patataes koyuyorsanda koy sonra
0 oy
(1,013 puan) tarafından
Biraz haşla sonra pişir 
(736 puan) tarafından
Cok tesekkur ederimm
0 oy
(3,269 puan) tarafından
Canim önce domatesiyke kısık ateşte kavur baya ama sonra su döküp yine kısık ateşte oisir biraz oissin kapat altını ateşin güzelce . Sofra bezine sar yemeği bir saat falan demlensin ben çözümü böyle buldim yoksa benimde hep sert olurdu
(736 puan) tarafından
Cok sagol canim herkes oype.soylemis ben kavuruyordum ama fazla kavurmadan hemen suyunu döküyordum
0 oy
(3,192 puan) tarafından
Soğanı kavuruyorum üstüne domatesi koyuyorum üstüne fasulyeleri koyuyorum güzelce kisik ateşte iyice ölüyor fasulyeler gidip gelip karıştırıyorum ama yarım saatten fazla yani. Sonra fasulyeler iyice ölünce suyunu koyuyorum pişene kadar kaynıyor tadına bakıyorum yumuşamış mi diye yani. Sertken kapatmiyorum yemeği. Suyunu koyduktan sonra kaynama süreci de 40-60 dakka sürüyor. 
(736 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim canim boyle yapmayi deneyeceğim benim bugün 1 bucuk saatte zor pisti
(3,192 puan) tarafından
Kuzu fasulye de kart oluyor. Yani düdüklü olmayınca ortalama 1 - 1 buçuk saat zaten pişme süresi
0 oy
tarafından
Taze fasulyeleri önce biraz kaynat yumuşacık oluyor direk salcayla kavurunca sertleşiyor 
(736 puan) tarafından
Evet ya ben direk salcayla kavuruyordum cok tesekkur ederim
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Su koymadan önce yarım saat kisikta hep kavuruyorum arada karıştırarak  sonra su koyuorum yarım saaten fazlada o şekil pisiyo lokum gibi oluyo
(736 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim deneyeceğim

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 245 göst.
18 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 386 göst.
9 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde sweetlady (890 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 546 göst.
13 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde ceylancan (1,716 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 198 göst.
16 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Gamzeakarsu (1,082 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,464,708 soru

24,006,078 cevap

327,574 kullanıcı

...