0 oy
882 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (887 puan) tarafından

image

Arkadaslar bebegime yapmak cin bu tarhanadan aldim olur mu tarifta salcayla falan pisirin yaziyor nasil nasil yapmam lazim bebegim alti aylik

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Tam bilmiyorum ama e bebekte falan bebek tarhanası satılıyor 
(887 puan) tarafından
Bu olmaz mi diyosun cnm yani
tarafından
Ben bilemiyorum canım yanlış bilgi vermek istemem diğer arkadaşlar fikir verir sana
(468 puan) tarafından
e bebekteki Tarhanin içeriğine baktım normal tarhana ile aynı bebek tarhanası olması için içinde havuç ve ıspanak olması lazım. içinde neler var bakabilirmisin
tarafından
Canım ben daha almadım ama almayı düşünüyorum  almaya gidince bakarım ama
(887 puan) tarafından
Tmm cnm bakinca burayada yazar misin bn bugun denemiycm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bunların içinde domateste oluyo ya nasıl olur bilemedim
(851 puan) tarafından
Kontrollü yedirildigi sürece birşey olacağını pek sanmıyorum canım ben en başta az veriyorum bakıyorum alerji yapacakmı diye yapmazsa artirarak devam ediyorum :)
tarafından
Ne alaka elit görünmekle olan bişey bu farlındaysanız bende tattırılabileceğini söyledim. Keyfiniz bilir çocuk sizin kimse kimseye karışamaz duyduğum gördüğüm bu benim
(843 puan) tarafından
Haklısın elif ebrar doktorun dediği bu şekilde doktor elit olun yedirmeyin demiyor...
tarafından
Her şeyi zamanında verin diyor önlem için sonradan ah vah etmemek için. Bi bebeğe iyi gelen diğer bebeğe ağır gelebiliyor mamalar bile öyle. Ben önve hafif başlayı öyle devam edeceğim. 8-9 aylık olunca yavaş yavaş kendi yediklerimden de tattıracağım alerjisi olursa devam etmicem kendi düşüncem bu şekil
(851 puan) tarafından
Elif Ebrar ben sana demedim canım o kelimeyi üzerine alışmışsın genelleme yaptım ben bebek irmigi felan yazıp ne kadar paraya satıyorlar bana düpedüz sahtekarlık olarak geliyor herşeye ince bakmak doğru değil bunu demek istedim tabi ki bende alerji yapıp yapmayacağına bakıp öyle veriyorum zaten
0 oy
(851 puan) tarafından
İlla bebege özel olması gerekmiyor bence bende köyden yapılmış tarhana yapacam ilk kez denicem görümcem de veriyor salçalı yapıp çok fazla katma salcasini o şekil ver canım bende salçalı yapacam çok fazla katmamak şartıyla çünkü salcam çok tuzlu kendimize yaptığımız yemek sularından da veriyorum ben alışsın herşeye ablam hep öyle yapardı maşallah şimdi hiç yemek secmezler gelinimiz çok pinpiriklı davrandı 2 çocuğuna da hiç birşey yemiyorlar çok didikleme taraftarı değilim 
(887 puan) tarafından
Bende ayni fikirdeyim ve her yedigimden cigneyemiycegi bsy se bile diline deydiriyorum bu tarhanayi bende hic yemedim bizim tarhanamiz su yohurttan yarmayla yapilandan onuda mercimekler pisiyoruz mercimek gaz yapar diye bundan aldm alirkende bebek tarhanasi var mi dedim hep bunu aliyorlar dedi
(468 puan) tarafından
önüne bebek yazıyorlar iki katına satıyorlar
(851 puan) tarafından
Aynen öyle canım
(468 puan) tarafından
pişirirken havuç ıspanak katın içine alın size bebek tarhanası. bide bebek irmiği var o daha v
komik bir durum
0 oy
(12,763 puan) tarafından
Bi şey olmaz olur bu yemek kaşığı vs suda ıslat az zeytinyag yakma san ısıt üstüne dik karıştır ver illa bebek tarhana  vs olması gerek yok daha iyi diyolar da sen bilirsin ben kendi yaptığım tarha veriyorum  sonra şehriye vs ekliyorum ama sen sade yap 
(887 puan) tarafından
İslat derken cnm psirme yapmiyim mi
(12,763 puan) tarafından
Yap yap da önde bu tabaka koy islansin  çabuk pişer kıvamı anlarsjn
0 oy
tarafından
Olur tatlım olur ama sen salça eklemeden yap. Ben normal komşumun yaptığı tarhanadan yapıyorum bebeğime, bebek tarhanası vs şeylere gülüyorum ben. Bu kadarda entel dantel şeylere gerek yok bence :) afiyet olsun minnoşa. 
(887 puan) tarafından
Bnde oyle dusunuyorum ama ortada bu kadar laf konusulunca acaba da demiyor degilim bizim kndi tarhanamiz su mercimekle pisirilen yuvarlak yuvarlak olandan onuda mercimek gaz yapar diyo doktor o yuzden verdirmiyor napcm sasirdim burda bircok arkads bebegime tarhana yapip veriyorum dediydi .onlar hamgi tarhanayla nasil yapiyolar acaba ? Bn normal de bu kadar inceleyen bi insan degilim ama ilk cocouk oluncabide bn en kucuk cocugum onceden bi bebek nasl buyutulur hic sahit olmadim acemininde acemisiyim oyle diyim
tarafından
Bende öyleydim ilk bebeğimde kardeş yok kuzen vs hiç görmedim bebek 21 yaşında da anne oldum :) pimpirikli bir şekilde büyüttüm aman boğulur aman yutamaz vs diye. Şimdi daha texrübeli ama yemek konusuna daha takıntılıydım başta sonra düşününce annelerimiz bize özel tarhana mı yapmış çorbalar mı pişirmiş yoook.. He hala özel ayrı çorba pişiriyorum bebeğime ama benim yediğim tarhanadan pişiriyorum yağı farklı ve salçasız. Sizin ki farklıymış tarhananız evet ama bu aldığın bizimkilerden herhalde verebilirsin. Araştırman incelemen güzel bende araştırırım ama tarhana mevzusuna takılma derim nacizane :)
(887 puan) tarafından
Aynen cnm bu bizim kalip gibi olan tarhanadan hasladim yogurtla verdim bi guzel yedi cok sukur bu fotosunu attigimida yarin deniycm bakalim
tarafından
Afiyet şifa olsun kuzucuğa, sağlıkla büyüsünler inşaallah.
0 oy
tarafından
bence önce tarhananın içindeki besinler tek tek denenmeli ve alerjisi olup olmadığına bakıldıktan sonra pişirilmeli. ki 6 ay için tarhana bana çok erken geldi. sade yoğurt çorbası falan daha iyi olur sankim..
0 oy
tarafından
ben tarhanami kendim yaptım ama genelde hafif salçayla kavurup suyunu ekliyorum bazen çok az domates rendeleyip yapıyorum normalde alerji olabilir diye 1yasa kadr bekleyin denir ondan az koyuyorum 
(887 puan) tarafından
Ama yediriyorsun sidmi dimi bebis kc aylik
tarafından
beğenmedi basta ama az da olsa yiyor canım 6ayi doldu
(887 puan) tarafından
Tmm cnm cok sagol
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Ben kendi yaptığım kapya biber salçası ile yapıyorum bazende salçası salça şart değil bebek tarhanası falanda değil kendi döktüğüm tarhana birşey olmadı şükür  tel sehriye ve 7 aylık olunca da kiyma ekleyebilirsin 
0 oy
tarafından
annemin yaptigi ev tarhanası yapip verdim hep
(887 puan) tarafından
Boyle toz tarhana mi oda
tarafından
evet canim normal tarhana iste marketten mi aldin ne bileyim bizde ev tarhanası ile buyumusuz baktin yedirince alerji yapti yedirmezsin bi daha ama cokta ince dusunmemek lazim bence
(887 puan) tarafından
Haklisin canim sagol

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 455 göst.
4 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sifam (814 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 124 göst.
0 oy
0 cevap 46 göst.
11 Temmuz 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Eylul & Erva (3,153 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 155 göst.
11 Ocak 2025 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,741 soru

24,115,338 cevap

333,203 kullanıcı

...