0 oy
329 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Eltimin ki 26 aylık bizimki 18 aylık kız ikiside. Eltimin kızının  panda oyuncağı vardı benimkide dikkatini çekti bakmak istedi hemen çekiştirmeye başladı. Öyle aldığıyla gitti pandasını kızımıda kayınvalidem aldı  bağrına bastı kuzum diye kızımda başladı ağlamaya üzüldü bende anneciğim bizimki evde dedim. Ama içim gitti şimdi karşıdakine çocuk 2 yaş sendromu da var haliyle bişey yapamadım kızımdada üzüldüm çok böyle bir durumda ne yaparsınız. Kızım benim maşallah uludur o biraz daha arsız yani ne bileyim çocuğumu biraz daha mı açmalıyım sessiz biraz daha mı gözünü açmalıyım kızımın sessiz olmasında ayrı üzüldüm. 

8 Cevaplar

+2 oy
(966 puan) tarafından
Sizinki sessiz o arsız.bu yaşta bu yakıştırmalar yaparsanız 10 yaşında da 20 yaşında da aynı zihniyette olur.daha ikisi bebek.kuzenler elbette paylaşmayı öğrenecek.
tarafından
Bunu ben söylemiyorum annesi  babası babaannesi halası hepsi söylüyor yani ben 2 yaş sendromu yaşıyor diyorum normal çocuk bu diyorum şuan onu düşünmeyerek yani nasıl anlatacağım bile dediğim için yazdım şuan ilk defa yaşandı o yüzden üzülerek yazdığım için üstünde durmadım.
(966 puan) tarafından
Değişir sıkma canını.ayni durumu bizde yaşadık bugün.bn kızımı aldım komşunun kızı bindi kızımın pandasina bır süre.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Çocuklar her bir oyuncakla ayrı bir bağ kurar ilk önce cocuğa sormak lazım paylaşmak istermisin diye eğer hayır derse zorlanmamalı bazı cocuklarda bu kurduğu bagı başka cocuklarında kurmasını ister ve paylaşır bunun 2 yaş sendromu veya hırçınlıkla alakası yoktur bu tamamiyle kurduğu bağla alakalıdır kuzum 
tarafından
Evet bu daha mantıklı geldi teşekkür ederim bunu hiç düşünmemiştim
tarafından
Çocuk gelişim ve anne baba eğitim psikoloji kitapları okuya okuya çözdüm bu işleri canım :) anne baba beni biraz dinleyin kitabında yazıyordu bu makale
tarafından
Ay hemen alıp okuyacağım bende okudumda o 2 yaşına gelene kadar gelişim aşamalarıydı oda çok faydalı çok teşekkürler =)
tarafından
Bkm kitapta indirim var haberin olsun bagırıp çağırmadan cocuk eğitimi. Çocuk gelişim 1. Anne baba beni biraz dinleyin. Ergen piskolojisi ve iletirşim. Kardeşim geliyor en başta önericeğim kitaplar bu şuan hepside indirimde kuzum bi bak eğer seninde okuyup önerceğin varsa söle bakim bende :)
+1 oy
(518 puan) tarafından
Benim oglum paylasmak istemediginde asla zorlamam vermek istemiyor derim

Oglum baskasinin oyincagini almak istediğinde karsisindaki vermezse de olmZ.oglum o senin degil derim izin iste derum bence olmasi gereken bu

Karsisindaki agliyor diye malesef oglumu aglatip karsi tarafi mutlu edemem. Onlar cocukta olsa bir bireyler senin evinim esyasini sevdigin bir kiyFeti herhangi birseyi annenin komşuna vermesi gibi birsey hu canim
0 oy
(4,959 puan) tarafından
Valla ben o onun bizimki evde verirse oynarsiniz diyorum gurur yapiyo sonra versede almiyo bizimki 18 aylık ahhahajah her çocuğun karakteri farklıdır zamanla herşey olur bırak ağlasın versin vermesin kendi öğrensin biseyleri
0 oy
tarafından
Öncelikle arsız demen hiç hoş olmamış bazı çocuklar paylaşmayı sevmez vermek zorunda değil vermedi diye kızmaya kimsenin hakkı yok senin kızında zamanla alışır daha küçükmüş 
tarafından
Ben kızmadım lütfen tekrar okuyun kızımın böyle bişey yaşamasına üzüldüm sadece bunu annesi söylediği için yazdım bizim ki biraz arsız kusura bakmayın dedi
0 oy
tarafından
Öğretmek lazım benim yigenim beş yaşında oğlum bir yaşında oyuncağını çekti aldı oğlumun elinden ablam da gördü hemen oyuncağı aldı kapıya koydu paylaşmazsan atarım dedi getirdi verdi kuzum gidene kadar oynadı o oyuncakla 
0 oy
(54,174 puan) tarafından
oynamadiklari oyuncak kiymetli oluyo ☺️ buyudukce hakkini savunur oda ikiside ufak
0 oy
(7,608 puan) tarafından
Buna ben müsade etmiyorum oğlumda 20 aylık bir yere gittigimizde her gördüğü değişik oyuncağı eline alıyor eve getirmek istiyo ama bi şekilde oğlumu ikna edip almaması gerektiğini söylüyorum kendini yerlere atiyo ağlıyor ama yinede izin vermem alışmamasi için 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 127 göst.
0 oy
5 cevap 411 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 480 göst.
17 Eylül 2022 Diğer kategorisinde yunleyayca (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 405 göst.
3 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Azra ebecik (313 puan) tarafından soruldu