0 oy
809 göst.
Diğer kategorisinde (1,155 puan) tarafından
Kızlar çok para harcıyorum gereksiz bir şekilde hemde. kendimi tutamıyorum. elim çok açık biridir insanlarlada yerim. ama artık paramı biriktirmek istiyorum mal sahibi olmak istiyorum arabam var sadece evim olsun istiyorum bu huyumdan nasıl vazgeçerim. kendinizde uyguladığınız bi yöntem varmı?

30 Cevaplar

0 oy
tarafından
Biz eşimle beraber biriktiriyoruz evin masrafları faturalar mutfakvşderini benzin parasını bez mama parasını  ayırıp diğer olan parayı olduğu gibi altına dönüştürüyoruz. Paranı zaruri ihtiyaçlarına harcayıp geri kalanı ayırıp altın ya da dövize çevir iyi birikim yaparsın
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kolay açılamayan kumbara al cnm çok acil bir ihtiyscın yoksa at içine..irade koruyabilirsen birikir..ben her ay gram almaya çalışırım.ama benim için daha kolay eşim geç geliyor yemek çeşidi çok yapmam 2 çocuk ve kendime göre yaparım..kupon yada indirim olan yerlerden alışveriş yaparım..bir de eşim haftalık alır parasını mesela bana mutfak için 500 verse 300 harcarım 200 kenara koyarım..kafamda alacaklar bellidir 
0 oy
(2,672 puan) tarafından
Eşin memur sa biriktirmek zor olur diye düşünüyorum bend eYl2senelik evliyim köşede hiç paramız yok mesela aksine borca grimisiz
0 oy
(192 puan) tarafından
Biz borsada değerlendiriyoruz 
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Kumbara tutuyorum oğluma gelen paralar harçlıkları ona atıyorum bizde haftadan haftaya 200 atıyoruz ayda 1 tane altın alıyorum 
0 oy
(160 puan) tarafından
Aylık harcamalarımızı hesaplayıp kalan parayı ben bir kenara atıyorum eşimde kalınca harcanıyor çünkü o şekil biriktirip gram altın aliyoruz onun dışında kumbaramız var bir süre atıyoruz onu açınca aynı şekil onu da altına dönüştürüyoruz tabi her ay altın mümkün olmuyor para ne zaman tamam olursa çünkü bu devirde hayat çok pahalı geçinmek dahi çok zor 
0 oy
(535 puan) tarafından
Ben kendime harcamıyorum dışarıya bile ayda iki defa anca çıkarız ama birikmiyor
0 oy
tarafından

Eşimle ortak hesabımız var orada biriktiruyoruz biseyler 

Bir kumbaram var doldurup doldurup yiyoruz kızımla:D

0 oy
(1,017 puan) tarafından
Bu zamanda 3 5 lirayla malesef olcak şey değil ev fiyatları olmuş tavan milyonlar konuşuyor resmen 
0 oy
tarafından
Valla eşim bana veriyor para bir daha sormuyor ihtiyac icj  veriyor bende orayı unutuyorum verdiğini ufak tefek gene alıyorum eksik olduğunda.. biraz zaman geçiyor sonra eksikler var diyorum söyle böyle o onu unutuyor geçen 1000 biriktirdim lazım oldu şimdi geri verecek paramı üzerine 150 daha koydum annsjsjdjd

İlgili sorular

+2 oy
52 cevap 1,644 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 617 göst.
25 Nisan 2022 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (3,512 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,218 göst.
17 Aralık 2020 Diğer kategorisinde ❤Mehincik❤ (6,679 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 75 göst.
1 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Ht (2,758 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,180 soru

24,165,602 cevap

335,580 kullanıcı

...