0 oy
248 göst.
Diğer kategorisinde (137 puan) tarafından
Oglum mayis 2016 doğumlu eylul ayında 1. Sinifa baslamasi gerekiyor ama ben 1 yıl daha ertelemek istiyorum cunku cok cekingen aglayan kendini savunamayan bi cocuk ezilir diye korkuyorum ne yapmalıyım nasil ertelenir yoksa mecbur gitmek zorunda.mi 

8 Cevaplar

0 oy
(3,727 puan) tarafından
Erteleme canım çoğu çocuk öyle vaktinde gönder açılır belki ortam iyi gelir
-Reklam-
0 oy
(2,781 puan) tarafından
Bence erteleme. Annem de abimde öyle yapmış, abim bu yaşına geldi hala der anneme 1 yılımı çaldın diye :) 
0 oy
tarafından
Erteleme alışması lazım çocuk okulda sosyallesip  açılır 
0 oy
tarafından
Aynı soruyu bende sormuştum ama karar verdim gönderecem çünkü zaten boyu yaşıtlarından uzun 1 sene se geç kalsa daha çok uzar bu sefer de arkadaşları boyuyla dalga gecse çocuk daha çok içine kapanır 

Benim kızım da 29 ağustos 2016li 
tarafından
Evet mecburi zaten bende saçma sapan bi kuşkuya düşmüştüm ezilir mi diye
15 eylül öncesi doğan çocukları zorunlu alıyorlar
(1,929 puan) tarafından
Benim çocuğum ağustos doğumlu ve elhamdülillah gayet başarılı. Bence erteleme büyükler daha zorlanıyor
tarafından
Kesin gönderecem inşallah benim kızda çalışkan hemen kavrıyor ama biraz çekingen işte
(1,929 puan) tarafından
Hiç tedirgin olmayın Allah yardım ediyor. Ben kendi çocuğum için o kadar huzursuzum ki elhamdülillah gayet iyi. İyi bir hoca denk gelirse  hele içiniz çok rahat edecek
tarafından
Hadi inşallah ya
0 oy
(1,929 puan) tarafından
72 aya kadar mecburi. Gidip rapor alın ramdan öyle erteyebilirsiniz. 
0 oy
(975 puan) tarafından
Canm benm kardesimde cok duygusal sessiz cekingen bi cocuk ama alisiyolar en azindan birde arkadaslari oldukca sosyallesir .
0 oy
(485 puan) tarafından
Neden ertelemek istiyorsunuz, daha çok içine kapanıp daha da çekingen olsun diye mi? Bu sene ezilmese seneye ezilecek şayet mantık buysa...
(137 puan) tarafından
Okul ortamindan korkuyorum maalesef cunku okul da cocuklar birbirine bıçak falan cekiyolarmis hatta yegenimde yasadik yani kucuk diye tehdit edip harcliklarini aliyormus onun yüzünden cocuk 1 sene pskolojik tedavo gordu o yüzden tedirginim aciksa bende isterim çocuğum okula erken baslasin ama ortalik bu şekil
(485 puan) tarafından
Seneye de böyle olacak. Üstelik çocuğunuz evde bir sene daha geçirmiş, korunaklı düzene daha da alışmış ve kendi içine daha da kapanmış olacak... Tek avantajı bedensel olarak gelişmesi olur ama çocuk bunu kullanacak yapıda değilse o da ise yaramaz zaten.
0 oy
tarafından
Aksine daha erken gondermeliydin ki çocukların içine karışip biraz açılması gerekiyordu geç göndersem çocuğun o aglakligi cekingenligini aşamaz .. ama okuluna göndermedim mi 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 80 göst.
15 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Sekerparemm (753 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 198 göst.
9 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,132 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 78 göst.
1 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Mucizelerim (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 517 göst.