0 oy
356 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (746 puan) tarafından
Kuzenimin gorumcesin kızında sma dan supheniyomus ikisinin çocukları arasında 15 gün var kuzenimin oğlu oldu sonradan ama Altay emin masalahi var kilosu boyu açısından kafa beden refleksi açısından çok çok ileride Serra (gorumcesin kızının adı) çocuk kafasını tutamiyormus dik tutmaya çalışırken çocuk iki büklüm oluyormuş tekrardan gelişimi çok çok yavaş ilerliyomus kuzenimde kızmış gorumcesine sen bu çocuğu bu zamana kadar niye doktora goturmedin belki bı çaresi vardır diye çocuk 5 ayının içinde ayaklarına bastırmaya çalışıyorlarmış hemen bacaklarını kiriyomus hiç basmiyomus kafasını tutamiyormus çok üzüldüm ya vallaha inşallah boykr bişey yoktur ama boyu milim milim uzuyo kiloyu da gram şeklinde aliyomus başına böyle gelen varmı gerçekten sma olabilir mi Serra 

5 Cevaplar

+1 oy
(1,830 puan) tarafından
Kafayı tutamamasi sma demek değil. Binbir çeşit hastalık var. Belki plastik bebek belki daha zorlu bir hastalık. Hangi akla bu güne kadar evde bekletmis çocuğu ya. Şöyle insanlar anne olmasın abi 
(1,030 puan) tarafından
Ben altını havalandiriyorum poposunu yıkıyorum sürekli pişik olunca pamukla siliyorum yada belli başlı kremleri günde 2 kere kullanıyorum birde yediğine dikkat ediyorum onlarda pişik yapıyor canım belliki senin bebiste benimki gibi hassas olabilir . Benim oglumunda kilo bakımından geriydi gelişimi hep zayıftı ama boyu normaldi şükür şimdi elimden geleni yaptım ne sütüm yarası ne mama ama ek gıda da aldı :)
tarafından
Ben mama veriyorum canim 1 ay boyumca anne sutunden hic kg almamisti smdi hem mama hem anne sutu gidiyorum olsun boyu iyi surekli uzuyo masallah bende mustellanin pisik kremini kullaniyorum her bez degistirmede kullaniyorum dogrumu yapiyorum genelde cogu kisi 1 yada 2 kex sruyormus gundr
(1,030 puan) tarafından
Kaç aylık canım ona göre yenidoğanda her zaman sürülür 4-5 aylık veya büyükse 3 kere yeterli olur mustelayi bende kullanıyorum pişik önleyici olarak ama bazen daha kötüsü olabiliyor onun için çok etkili bir krem var sabah akşam sürülüyor 1 günde geçiriyor o aile hekiminden almıştım
(746 puan) tarafından
Vallaha ben bilmiyorum pek de bu konu için bişey demek istemiyorum ama yazik yani vallahi yazık kuzejim anlatunca çok üzüldüm
tarafından
Benimde ay sonu kkntrolum var hemsireye soylerim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sma genetik bir hastalık şimdiye kadar neden goturmemis ki çocuk kafasını tutamiyorsa. 

Benim oğlanin bir ayağı hafif içe basıyor diye gezmedigim doktor kalmadı ya biz çok evhamliyiz ya insanlar rahat. Ki farketmiş yani . 

İnşallah değildir ama bir an önce götürsünler herşey olabilir ya 
(746 puan) tarafından
Gezmeye gelince afedersin k.pek gibi gezerler çocuk 5 ayına kadar kafayı tutamiyor bı doktora götürmüyor asilarinda olsun söyleseydi
tarafından
Yazık çocuğa ya. Arkadaşımın kızı sma hastası Allah'ım kimseye vermesin gozumun önünde yani bilmiyorum inşallah değildir ama insan goturur ya beş ay yani bu kafa tutamayıp kaslari çalışmıyorsa :/ inşallah geç olmaz birşeyler için
tarafından
Hanife düzeldi mi ayağı.kızimında dışa dönük gibi geldi bana 3 defa gotürdum doktor bisey yok diyor duzelir dedi. Sizde duzelme oldumu
tarafından
Kuzum benim oğlanın sol ayağı hafif ice basıyor bide bacağı yamuuk gibi geliodu götürdüm film çektiler dizden aşağıdaki kemik varya o kalın çıktı diğer sağ bacağına göre . Ya kilodan ya d vitamini eksikliğinden dedi. D vitamini olctuler normal çıktı kilodan olur dedi. Kilosu da normalin üstünde ama görsen hiç kilolu demezsin boyu da uzun. Bu d vitamin damlasını kullan geçer dedi bir ara düzeldi gibi oldu bu ara gene aynı. Şimdi gene goturcem doktora randevu aldım ama ayağı içe basıyor genelde arada düz basio
tarafından
Anladim canim gecmis olsun ❤❤
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Ayaklarını 5 aylıkken basmaması normalde kafasını tutmaması hiç normal değil 
(746 puan) tarafından
Bence basmamasi da normal değil çünkü benim oğlum 5 aylıktan itibaren yürütece koydum ara ara o zamanlar bile geri geri gidiyordu
(1,030 puan) tarafından
Benim oğlumda erken bastı ama yeğenim 6-7 aylıkken basmiyordu maşallah benim oğlumda önce yürüdü şimdi
0 oy
(770 puan) tarafından
Ağzınızdan yel alsın doktor fln tehşiş koymadan nasıl ağzınıza alıyorsunuz sma lı bebekler nefes bile yardımla alıyor ayaklarını tutamıyor olması bunumu gerektirir belki kas hastasıdır benim bir arkadaşım vardı kiz ayaklarını hissediyor geziyor ama kas hastası olduğu için bacaklarının üstüne basamıyordu 
(746 puan) tarafından
Allah herkesin bebeğine şifa versin ama ben duyduğumu söylemek istediğim belkide onu ki başlangıç belkide baskA türlü bı hastalığı var dediğin gibi bilemiyorum
0 oy
(2,672 puan) tarafından
Ayağıni basmamasi nromal benim oglanda öyleydi ama kafasını dik tutabilmek gerejiyor söyleyin götürüp göstersinler ya Allah korusun birseg varsada tedavi olur ya çok uzuldum
(746 puan) tarafından
Çocuk kafasını tutamiyormus hemde titretiyomuz başını
(2,672 puan) tarafından
Ayy ölürüm ya geç olmadan gotrusunler İnşallah birşey yoktur

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 529 göst.
5 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Acelyaalparslan (394 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,308 soru

24,056,466 cevap

329,932 kullanıcı

...