0 oy
834 göst.
Diğer kategorisinde (1,639 puan) tarafından
Kızlar 3 aylık bebeğim var 2 senelik evliyim yan komşum var ama hiç Bi muhabbetimiz olmadı 3 tane çocuğu var birisi hasta engelli yani asla anlayışsız değilim ama bebeğim çok korkan bir bebek en ufak sese çığlık çığlığa ağlıyo hele uyurken ses olunca mos mor olana kadar ağlıyo komşumun hasta çocuğu da sürekli bağırma halinde engelli dediysem sadece bedensel yürüyor falan ama tam bilmediğim Bi engeli var sürekli duvarları yumrukluyo ve bebeğim aşırı derecede ağlıyo ne uyku uyuyo ne sakin duruyo ilerde bebeğimde büyük rahatsızlıklar olursa diye düşünüyorum çünkü dediğim gibi aşırı Bi ağlama ve sıçramayla uyanıyo onlar evde olmayınca seste olmuyo ve oğlum çok rahat uyuyo  komşumu nazikçe nasıl uyarabilirim

LÜTFEN LİNÇ ETMEYİN ENGELLİ DİYE BEBEĞİMİ O HALDE GÖRÜNCE ÇOK KÖTÜ OLUYORUM 

31 Cevaplar

0 oy
(14,957 puan) tarafından
Seninki ağlıyor diye kötü oluyorsun o kadın ister mi evladı o durumda olsun sizi rahatsız etsin. Eminim o da rahatsız olduğunun farkindadir. Bazen insanın elinden birşey gelmez bu da öyle birşey biraz daha anlayış. 
(1,639 puan) tarafından
Evet anlıyorum ama bebeğimin halini görünce dayanamıyorum
-Reklam-
0 oy
(4,727 puan) tarafından

O kadın uyarılmaz kadın istermi çocuğunun öyle yapmasını kusura bakma...

Benim de teyzem aynı durumda yürüme engeli yok ama bağırıyor sürekli kendini duvarları yumrukluyor onlara hiç bir şekilde engel olamazsınız ki ne güzel dilden ne kötü dilden ne dayaktan anlarlar onlarda onların ailesi de bu durumda olmak istemez normal bir birey olsa zaten kendi annesi uyarır çocuğunu 
0 oy
(2,111 puan) tarafından
Bebişin odasını değiştirsen, var mı öyle imkanın?
0 oy
(650 puan) tarafından
Engelliyse anneninde yapacağı bir şey yok maalesef onun odası neredeyse ordan uzak bir odada uyut bebeğini
0 oy
(1,686 puan) tarafından
Malesef haksizsin cnm. Linç edecekler de çıkar ki haklılar... Bizim de apartmanda var engelli bir çocuk. Senin gibi düşünmek yerine her gördüğümde dua ediyorum Allah'ım sağlık ver diye. Gürültüden sesten çocuğa hiçbir şey olmaz merak etme. Sakin da uyarma o annede bir yara daha açma..
0 oy
(183 puan) tarafından
O çocuk senin çocuğun olsa ne yapardın onu bir düşün. İlla ki uyarasın varsa ondan sonra uyar. Anladığım kadarıyla senin çocuğun çok şükür sağlıklı, sen çocuğun ağlama krizine girdiğinde nasıl sakinleştirebilirsin onu öğren. Öğren dediğim, denemediğim ya da bilmediğim bir yol olması ihtimaline karşılık okuyup araştır, her şeyi dene. Ama lütfen o anneyi bu anlamda uyarıp incitme. Emin ol o senden daha rahatsız+ çaresiz çünkü muhtemelen çocuğuna ne yağması gerektiğine dair bir eğitimi de yok bilgisi de yok ya da yetersiz. Normal çocukları sakinleştirmek bile bazen çok zorken, özel çocukları sakinleştirmek ciddi bir eğitim ve sabır gerektiriyor. Kendi anne babalarının tahammül edemediği bu çocukları okullar bile kabul etmiyor. O yüzden lütfen o anneyi bu anlamda incitme. 
0 oy
tarafından
Sen 3 aylık bebeğini kontrol edebiliyor musun?

Belkide o engelli çocuğun aklı 3 aylık bebek kadar .

Sen nasıl bebeğinin ağlamasına engel olamiyorsan onun anneside duvarlara vurmasına engel olamaz. Kadın keyfinden duvarlara vur cocugum demiyordu herhalde.

Neyi uyaracaksinki ?

Yarın birgün kendi çocuğunun aynı durumda olmsyacagini nerden biliyorsun
0 oy
(1,024 puan) tarafından
Bebeklerinizi bu kadar sessiz ortama alıştırırsanız uyumaz o anne ne yapsın bizim ev sahibinin yeğeni sabah 6 da başlar koşmaya arada bi kat var ama slttan sesi gelir yine teyzem yıllardır uğraşıyo yavrum çok cana yakın ama yanlış tedaviden yaşı 20 akıl yasi 5 falan o yüzden bi zahmet müzik aç uyuturken yada ben dua dinleyerek uyutuyorum kızımı öyle yap sürekli sessiz ortama alıştırırsan uyumazki hiçmi dışarda olmayacak bu çocuk 
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Bence sen çocuğunu sese alıştır senin için daha iyi olur daha çok küçük dışarıya çıkardığında yada bir misafirliğe gittiğinde aynı yüksek ses olsa misafirlikteki insanları mi susturcaksin yada dışardaki.  TV aç  sürekli açık sesli olsun öyle uyut o ses ortamda alışır yoksa büyürse sen sıkıntı çekersin tık sesi ile uyanır diğer konu da engelli çocuk ve engelli çocuk annesi olmak çok zor bence senin anlayış ile karşılaman lazım senin çocuğun öyle olsa sana öyle bir uyarı gelse ne hissedersin benim üst komşunun 2 küçük çocuğu var geceye kadar gürültü yapıyor yine gidip birşey demiyorum çocuk bu ne kadar yapma desen de yapıyor hiçbir anne çocuğunun duvara vurmasını istemez 
(1,639 puan) tarafından
Ben zaten hiç bişey demiyorum ki 2 yıldır burdayım ama bebek olunca çok farklı oluyo üstelik engelli çocuk yanına diğer çocukları da bağırıyo engelli olanı anladım diyeyim diğerleri neden onun gibi yapıp bağırıyo bari onlar sussun
0 oy
(33 puan) tarafından
Bence empati yapıp öyle karar verin. Kadının yerinde siz olsa idiniz ve komşunuz size engelli çocuğun benim bebeğimi rahatsız ediyor psikolojisi için endişe ediyorum dese idi siz ne yapardınız ne hissederdiniz elinizden ne gelebilirdi?bence ne yapmanız gerektiğiini o zaman daha iyi anlardınız.

Ha ben sizin yerinizde olsam başka çözüm yolları bulmaya çalışırdım mesela odalar dip dibe ise bebeğimin odasını değiştirirdim yada evde tv vs açarak yüksek sese alıştırmayı denerdim kendi çocuğumun psikolojisi içinse gerekirse bi psikologdan destek alırdım. Çünkü kadıncağızın elinden gelen bişey olacağını zannetmiyorum engelli bir çocuğun ses çıkarmaması için ne yapılabilir ki? 
0 oy
tarafından
uyarsaniz da bir sey yapabilecegini sanmiyorum. ben de ozel egitim ogretmeniyim. bahsettiginiz cocuk muhtemelen otizm ve onlarin takintilari oluyor, ara ara kriz geciriyorlar, saldirgan davtanislari olabiliyor. tasinma imkaniniz var mi? 
(1,639 puan) tarafından
Ev kendimizin canım ama tek engelli çocuk değil bağıran anne baba diğer çocuklar hep Bi bağırarak konuşma havasında kadın telefonda konuşur ben dip odadan duyarım

İlgili sorular

+2 oy
15 cevap 819 göst.
0 oy
48 cevap 2,026 göst.
0 oy
7 cevap 345 göst.
16 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Yaya09. (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 322 göst.
9 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Melek8663 (958 puan) tarafından soruldu

Kategoriler