0 oy
402 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4,034 puan) tarafından
Kizlad ben ayda bir oyuncak alırım bazen de iki ayda bir. İşte benim bebe 30 aylık olunca ev bayağı oyuncak doldu. Ama çok seviyor her aldığımda oynuyor bayağı bayağı oyalaniyor. Mesela Jenga almıştım nerdeyse bir aydır o tahtaları kule yapıyor tekrar yıkıyor kepcesiyle taşıyor kamyonuna koyuyor. Her bir arabasını ayrı sever yapboz hastasidir.

Yani aldığım oyuncak ne kırılıyor ne de boşa gidiyor. Ama bu sefer çocukta sürekli yeni birşey alma dürtüsü ortaya çıkar mı acaba. Kolay alınıyor ne de olsa diye bir algısı oluşur mu. 

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Yeni aldigin oyuncagin yerine eski diger oyuncaklarindan ikisini kaldir oynamadigi unuttugu yoksa ev dukkana doner ama artik buyumus tahta pazll alabilirsin yerlerini ogrenir zeka gelistirici falan tarzda al yani
(4,034 puan) tarafından
Kız tahta puzzle iki üç tane var görümcem anasınıfı öğretmeni elden cikmalari getiriyor. Hep eğitici oyuncak zaten.  Sıkıntı olan şey çocuğun yeni birşeye sahip olması. Birşeye sahip olmak çok kolay zannedecek
tarafından
İste surekli her istedigini almakta tehlikeli yavru aslinda paylamak isterse birine hediye olarakda verdirebilursin simdiden paylasmayida ogrenir
(4,034 puan) tarafından
Canını verir oyuncağını vermez :D dışarı çıkarıp yavaş yavaş arkadaşlarına ver diye teşvik ediyorum onu da bilsin. Elindeki yiyecegi mutlaka verir ama eşyasını asla
(14,147 puan) tarafından
Bizimde oda araba dolu araba hastasi odada fazla seyin olmasida iyi deglmis ama bzmkide cok sevyo araba baska biyere gudelim araba olsun cocukta deliriyo kendinin gbi hemen almaya calsyo
-Reklam-
+1 oy
(11 puan) tarafından
Benim oğlum erken doğdu için gelişimsel pediatriye gidiyoruz orda sakın çok oyuncak almayın doyumsuzluk başlar yetinmeyi bilemez dedi yenisini alırsan eskilerden sakla azalt oyuncakları dedi sonra sıkılır başka bişey isterse eskileri çıkar yeni almış gibi dedi kıymet bilir o zaman dedi
(4,034 puan) tarafından
Aboooo :( artık almim o zman. Aslında oyuncak vermeyince evdeki şeyleri kesfediyor yani çocuğun canı sıkılmasin diyoruz ama canı sıkılan çocuk keşfeder halbuki
0 oy
tarafından
Evet tamda öyle olur . Ne kadar fazla oyuncak okadar zarar bence
(4,034 puan) tarafından
Bunun farkındayım ya malesef. Ama kendimi çok zor tutuyorum almamak için. Mesela vidalama oyunu var alsam bayağı oynar ama almiyorum
tarafından
Ozaman yeni aldigin zaman eskiyi kaldır belli bir süre görmesin eskiyi baktın yenisinden sıkılıyor bu sefer onu kaldır eskiyi ver . Gözünün önünde ne kadar çok oyuncak olursa kıymet bilmez
(4,034 puan) tarafından
Aslında kaldırıyorum ama şimdi.daha fazla kaldırmaya karar verdim
0 oy
tarafından
Farklı oyuncaklar almanın ben bir zararı olduğunu sanmıyorum dışarda görüp ozenmesindense evde gözünün doyup oynaması daha iyi bana göre durumun varsa al benim kızımda çok seviyor baya oyalaniyor alıyorum 
(4,034 puan) tarafından
Dışarda var ama her istediğime ulasamam diye bir algısı olsun istiyorum. Bence hiçbir anne gözü kalacak kadar kismaz. Benim derdim.tvye bakmasın oyalansin
tarafından
Olduğu halde kısan çok anne gördüm malesef canım kızım 22 aylık dışarı çıktığında birşeye tutturmasi durumunda almıyorum her dediğini benimkide TV az izliyor iki çizgi film var sevdiği onlar dışında genelde odasında oynuyor
(4,034 puan) tarafından
Bence TV izlemektense böylesi çok daha iyi
tarafından
Bana gorede öyle şimdi eskisi gibi değil sonuçta keşke bahçeli evde olsa yada arkadaş ortamı olsa ama maalesef dışarda oynamak gibi bir seçenek yok oynadığı vs kimsede yok akşama kadar evde ya TV izlicek yada etkinlik yapıp oyuncakları ile vakit geçirecek
0 oy
tarafından
Yani neden bu kadar çok oyuncak aliyirsunki eskileriyle oyanamaktan sikiliyormu
(4,034 puan) tarafından
TV'ye bakmasın yaşına uygun eğitici oyuncaklar olsun diye. Mesela bultaklari var şekil yapma oyunları araba garaj tamiri falan var. Pahalı değiller ama coklar
tarafından
Ya tamam varda. Sürekli almana gerek yok. Oynasın aynilariyla. Birazda yaratıcı olması için oyuncak dışında şeyleri de keşfetmesi lazım. Bizim küçükken çok oyuncagimiz yoktu ama mesela evdeki esylarla pazarcılık oynardık satıcılık oynardık. Ne bilim öğretmen olurduk. İlla o tarz oyuncaklar olmasına gerek yok. Ha tabiki oyuncağın olması güzelde fzlasina gerek yok
0 oy
tarafından
Evet canım ne kadar çok alırsan daha fazla arar benimki 28 aylık toplasan bir sepet oyuncağı anca var 
(4,034 puan) tarafından
Aynen öyle TV'ye bakmasın diye aldım hep. Aslında eğitici oyuncaklar ama yine de fazla. Şimdi arkadaş edinmeye yoğunlasmaliyiz sanırım artık
tarafından
Kesinlikle canım
Kızım evde oturmaktan çok sıkılıyor bıraksam sabah akşam arkadaşlarıyla vakit geçirir onlarla top oynuyor resim çiziyor geziyor tabi ben ve arkadaşının annesi ile birlikte hele köye gittiğimizde asla evde durmaz hep arkadaşlarıyla oluyor
(4,034 puan) tarafından
Aslında en iyisi dışarda olması ve arkadaş edinmesi
0 oy
(3,814 puan) tarafından
Aldığımızı yerine 3 eski oyuncak kaldiriyoruz biz öyle çokta almıyoruz zaten oyuncakcinin önünden gecerken gözümüzü kapatıyoruz
(4,034 puan) tarafından
Mantıklı bı de oyuncakcidan geçerken almama fikrini olustrmam lazim
(3,814 puan) tarafından
Yol değiştir benim kocam bi man.yak oyuncak hastası çocuğa değil kendine alıyor sanki
(4,034 puan) tarafından
Bizde de eşim.hic istemez almamı almak.kolay hani.para der :D
0 oy
(163,364 puan) tarafından
mihri hanima katiliyom
0 oy
(25,180 puan) tarafından
Yeni alınca diğerlerini bir süre kaldır ortadan dönüşümlü olarak çıkar öyle oynasın. Gereksiz oyuncak yerine faydalı oyuncak almak mantıklı olan. 
(4,034 puan) tarafından
Zaten hepsi eğitici sadece arabalar değil. Şimdi yine LEGO falan almak istiyorum ama bir süre frene basicam
0 oy
(2,016 puan) tarafından
Oynuyorsa alin benim kizim alisti aldiriyor 1 gun bakiyor daha yok

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 177 göst.
0 oy
41 cevap 1,534 göst.
2 Şubat 2022 Diğer kategorisinde fat004 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 450 göst.
14 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (394 puan) tarafından soruldu