0 oy
260 göst.
Diğer kategorisinde (1,243 puan) tarafından
Kizlar Günaydın hepinize hayırlı cumalar 

Ben 30 yaşındayım 2 tane kizim var ikisi pespese oldu biri 3 yasinda biride 16 aylik kizlar ben artık çocuk düşünmüyorum şu hayat pahaliligi apayrı bi konu ve bende bakamam artık bıliyorum cok yoruldum cunku iki bebegimde kolikti yıprattı beni şimdi 3 aylik igne vurdurdum 2 ay aletimi kesti 1 aydır hergun nerdeyse akintim var sürekli mahvetti yani kondom a güvenemiyorum spiral kayıyor kayarsa anlamazsın diyolar günlük haplarda cok pahali geliyor gözüme ben diyorum ki nasilsa artık istemiyorum esim hic istemiyor bakamayız diye zaten benim esime daha fazla çocuk yapılmaz aramiz fazla iyi değil bağlatsam erkenmi olur yanlış mi olur bilemedim kizlar ? 

4 Cevaplar

+1 oy
(81 puan) tarafından
Yapilan yorumlari okudum ama mantigima yatmadi canim  yorum arkadas da kusura bakmasin, Allah verecekse hicbir sekilde engel olamazsin evet ama istemiyorsan da elinden geleni yapar Allaha bırakırsın, yorumlardaki mantikla Allah zaten herseyi onceden yazdi,biz olacagain onune gecemeyiz diyeceksek çık anayola kafana gore yürü bakalim, Alah omurverdiyse arabalar sana carpmaz!!! Olur mu oyle sey, tevekkul diye birsey var, rabbim elinden geleni yap sonra bana birak diyor, bacim baglatma tam olarak nasil oluyor bilmiyorum ama eger istemiyorsan bir sekilde caresine bak, senin dediklerini bende duydum  su an 2. Hamileligim sagliklaca hayirlisiyla dogum yapabilirsem nasipse bende istemiyorum artik,bu pahalilik da çocuk buyutebilecegimi sanmıyorum, Allah yardimcin olsun
(1,243 puan) tarafından
HKlisin canim tedbir bizden sonuçta  gercekren bakmasi zor maddi manevi ben hap kullaniyodum ikincie oyle hamile kaldim hic belli olmaz yani hayirlisi olsun hakkımızda sende saglikla al kucagina canim
(8,278 puan) tarafından
Elinden geleni yapmak başka Allah'ın haram kıldığı şeyi yapmak başka  . Ben korunma demedim gonderi sahibine tuplerini bağlatmak haram günaha girme dedim . Korunmak isteyen korunsun caiz olan şekilde . Ama gelene de kimse mani olamaz dedim . Ayrıca kendini arabaya atmak ile bunun ne ilgisi var ? Kader de üç şeyi değiştiremezsin kendi anne babani , eşini ve senden gelecek nesli... Bunlar daha kişi anne rahmine konmadan belli olmuş şeylerdir . Kulun kıytırık korunması bir neslin önüne mi geçecek yani ? Ruhlar önceden yaratıldı buna imanı olan insan azıcık düşünce zaten demek istediğimi anlayacaktır ...
(81 puan) tarafından
Iste biz buna tevekkül diyoruz, yani degismeyecekler konusunda zaten hem fikiriz hanimefendi, tezat düşen şey üslubumuz, azicik dusunce falan demem mesela tanimadigim insanlara... Neyse uzatacak degilim sizden burda din dersi de alacak değilim,yazdiklarimda yanlis birsey de yok, hala ustumuze duseni yapıp tevekkulden yanayim...
-Reklam-
0 oy
(8,278 puan) tarafından
Çocuk sen istediğin için değil Rabbin verdiği için olur o yüzden hiç bir korunma yöntemi Allah'ın verme gücüne engel değildir. Senden gelecek nesil ruhlar aleminde yaratıldı cennete cehenneme gideceği bile belli sen şimdi tüpünü aldirdin diye o ruhlar puff yok olmayacak sadece günaha gireceksin o yüzden hiç o toplara girme bacım
(8,278 puan) tarafından
Mübarek insan sen önce şuna bir iman et Allah vermek istedikten sonra Hz. Meryem gibi babasız çocuklar bile dünyaya getirirsin  bu senin iradene bağlı bir olay değil . Sen tüpünü başlatarak çocuğun gelmesine engel olamazsin . Bu düşünce senin imtihanın olur zaten daha doğmayacak çocuğa engel olduğunu zannedersin imtihanı da kaybedersin. Gelecek olan ise her türlü tüpü bağlayanlarda da görülüyor zaten..
tarafından
Ne güzel bir yazıydı bu böyle ❤️
(1,243 puan) tarafından
Haklisim canim teşekkür ederim yorumlariniz için hayirlisi olsun bundan sonra
tarafından
En iyisi canım sen bir sprail taktir birde geri çekilme yeter
(1,243 puan) tarafından
Dimi hemde günaha girmemiş olurum
0 oy
tarafından
Allah bağışlasın kuzum da kordona da güvenemiyorum ben tüplerden ameliyat olduğumda arkadaşım kordonları bağlamıştı o halde gebe kalmış eşinle konus istemiyorsanız birdaha bebiş bağlar istersen biz ne desek boş son kararı siz vereceksiniz
(1,243 puan) tarafından
Aboo bağlayan da mı kalıyor ya ben en son çare ona güvendim bi nebze yok kuzum eşim ikinciyi bile aldir  dedi ben aldırmadim ama cok zor bakmasi bidaha istemeyeceginden adim gibi eminim
tarafından
Evet canm 10 haftalik olmuştu hatta bebek kese var bebek oluşmamış die ameliyatla aldilar hastaneden de farkedio bazen açıklık kalabiliomuş rabbim diğer evlatlarını bağışlasın sana doktoruna sole o zaten bağlar
0 oy
(3,485 puan) tarafından
Benim arkadaşım da annesi bağlattığı halde olmuş, kadın istüne 3 ay da oruç tutmuş, 1200 gram doğmuş ama şimdi kendi çocuğu var. Olacaksa ne yapsan boş hasılı. Üstelik günah. Eşinin ikinciyi aldır demesi zaten adam öldürmeye teşvik ve teşebbüs, ona söyle tevbe etsin. Bakamam bu pahalılıkta demek de günah ayrıca, diğer çocuklarına da sen bakmıyorsun Allah veriyor rızkını. Eşin korunsun ötesini Allah a bırakın. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,070 göst.
17 Ekim 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Annecik75 (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 137 göst.
25 Mart 2024 Diğer kategorisinde Egeninannesi1 (433 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 307 göst.
27 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde 3erkek annesi (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 611 göst.
10 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fdmdn (205 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,175 soru

24,108,227 cevap

332,812 kullanıcı

...