0 oy
1,896 göst.
Moda kategorisinde tarafından
Kızlar biz mi değişiğiz onlar mı bilemedim. Yani benim ailem düğünlerde öyle aman aman giyinip süslenmez her düğünde abiye alınıp giyilmez anca kardeş veya çok yakın kuzen evlenirse abiye alınır onun dışında normal şık bi kıyafet giyilir ve düğünde genelde herkes sade olur ama eşim tarafında düğünlere aşırı önem veriliyor eşim Doğulu ama yıllardır buraya yerleşmişler çoğu memlekete hiç gitmemiş bile öyle söyliyim. Neyse kızlara kadınlara hatta annelerimizden büyük kadınlara bakıyorum hepsii abiyeler aşırı abartı kıyafet ve makyajlar hatta kuaförde türban yaptırmalar. Hepsi kapalı ama pullu simli balık vücudu saran  abiyeler bone şalları aşırı makyajlar. Ve bi giydikleri diğer düğünde giymiyolar mesela bi kız var babası yazın çalış yanımda bana yardım et istediğin telefonu alayım demiş kız da diyo ki Ay napim telefonu felançının düğünde istediğim abiyeyi alsın yeter. Sürekli bi yarış halindeler birbirlerinden daha güzel olmaya çalışıyolar. Bi de giyinmeyenleri kınıyorlar. Bu olay bi tek bana mı acayip geliyo yoksa normal mi? 

34 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yani süslenmek isteyebilirler bana çok normal geliyor.esimin tarafı da öyle kuzeninin düğününde bile duvaklı türban yaptıran gördüm :)abiye genelde genç kızlar giyiyor ama kadınlar falan da simli pullu salvarlar giyiyorlar. yadirgamiyorum ama ben simi pulu sevmiyorum diye kimse sevmeyecek diye bir şey yok.
tarafından
Tabi canım orası öyle
-Reklam-
0 oy
(7,808 puan) tarafından
Bence gösteriş çabasının altında geçmişten gelen ezilmişlik olayı var cehalette üzerine eklendiğinde ortaya böyle bir sonuç çıkıyor komik buluyorum öyle insanları gülüyorum içimden:)
tarafından
Baksana yorumlara millet böyle görmüyor :D
(7,808 puan) tarafından
Kafa yapısı ile alakalı kimine göre onların yaptıkları doğru ama benim kafaya hiç uymuyor:D
tarafından
Mesaj atmışsın göremedim canım
(7,808 puan) tarafından
Özelden yazmıştım benzer şeyler canım
0 oy
(4,385 puan) tarafından

bi düğüne en son ne zaman gittim diye düşünen ben :wassat:

tarafından
:D adafaffa
0 oy
(7,035 puan) tarafından
Bende dogukuyum çok yakınım olmadan abiye giymem canım 
tarafından
Bunlar böyle ya diğer arkadaşlarım falan var onlar gitmezler
(7,035 puan) tarafından
Her kültür bir değil ama. 5 parmağın 5 ide bir değil gorumcemde öyle her düğüne farklı bir abiye giyer ama benim ailemde öyle bir şey yok normal giyiniriz o kadar
tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Çok katılıyorum sana milletin işi gücü üstü başı bu devirde 
(1,856 puan) tarafından
Birinden almıştır
tarafından
Yok kız kocası para almış direk gitmiş abiye almış o paraya.
(1,856 puan) tarafından
E diyeydin ya paran yok diye ağlıyordun bu abiyeyi neden aldın evine erzak alaydın diye ben olsam derdim
tarafından
Dedim ki zaten ama bu elbiseyi çok beğendim dedi
(1,856 puan) tarafından
Çocuklarının hakkini yemeyi çok seviyor iste
0 oy
(15,105 puan) tarafından
Benim hoşuma gidiyor o halleri eşim Doğulu ne güzel özeniyorlar. Ben her düğüne siyah bir elbise ile gidiyorum :) 
tarafından
Aslında güzel ama ben o elbiseleri sadece kaynımın veya kendi kardeşimin düğününde giyerim
(15,105 puan) tarafından
Ben sanırım onların düğüne de düz giderim benimki daha sıkıntı kız aman boşver herkes farklı sevıyor demek ki
0 oy
tarafından
O kadar hak veriyorum ki ben şehirde büyüdüm yakınlarım hariç onlardada abartı giymem ... Ama eşim tarafı kimin gelin kimin kaynana kimin görümce olduğu belirsiz ... Bide yaşları küçük evlenenlerin boyları kadar kızları oluyor hangisi anne hangisi kız belli olmuyor ... Anlatmak istediğinizi çok iyi anladım .... İnsanlar kendine bakmalı ... Sonra başkasına laf etmeli 
tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Ne yani tüm sorun Doğuluların abartı giyinmesi mi bende doğuluyum ve çok severim şık giyinmeyi kuzen düğünlerinde de abartı giyilebilir bu absürt bişey değil sana hitap etmiyorsa sen giymedigin sürece sorun yok değil mi 
tarafından
Oyy biri daha geldi yanlış anlayan. Arkadaşım derdim Doğulu batılı değil benim eşimin ailesi çok abartı giyiniyor
(1,019 puan) tarafından
Olabilir canm burdada öyle olanlar var uzaktan akraba düğününde bile abartı giyinen ama batıda da  arkadaş davetinde bile çok abartı giyinenleri de gördük yani genel olarak her yerde var süsü püsü seven konumlamak yanlış olmuş
0 oy
(1,412 puan) tarafından
Ahahaha abisinin düğününe normal uzun elbise ile giden bennn sjsjsj
tarafından
:D asadafaf sen ❤️ ben
(1,412 puan) tarafından
Kız ben o kadar para vermem 1 günlük giysiye diye gelinlik almayıp beyaz abiyeyi gelinliğe çevirip türbanı da dahil 550 tlye işi bitirmiş insanım :) 2019 da :)  heh bi de milletin düğünü için abiye mi alcam yok artık daha neler çocuğuma yatırım yaparım ben o paraya
(1,412 puan) tarafından
Bide makyaj olayı var herkesin kendi tercihi evet bnm yüzüme makyaj 4 kez yapıldı bugüne kadar yaşımda 34 :)
İkisi evlenirken biri nişanda biri de 3 yaşındayken teyzelerim yapıp şebek etmişler başka da yok :)
O göz kapağına sürülen far varya  araba farını hatırlatıyo bana nedense sjsjsj kendimi palyanço gibi hissediyorum bnm makyaj anlayışım kirpik dipleri beyaz kirpiklerde sarı olduğu için sürme +rimel den ibaret fazlası beni aşar palyanço gibi hissederim :)  tabi herkesin kendi zevki ve tercihi makyaj olayı.. Ama abiye olayı tercih değil açık açık alenen israf.. Her düğüne ayrı abiye la bnm koca batar :) hatta düğünde millet gibi yapsaydım biz evlenemezdik evlensekte borçtan gözümüzü açamazdık..
0 oy
tarafından
Bence kimse kimsenin giydigine karışmasın 
tarafından
Tamam canım
0 oy
(30,123 puan) tarafından

Bende doğuluyum bizde öyle şey yok bunun doğusu batısı yok edebi adabinda giyinmesi lazım.

Tesettürlü bayan balık abiye giyip başını bone yapıp makyajını göze batacak kadar yapamaz nokta kim neyi savunursa savunsun.

Açsın bı ilmihal bir Kur'anin Kerim'in anlamini okusunlar.

Ona göre yapsınlar.

Şuan ferace giyiniyorum ama dışarda bile çok çekiniyorum kaynimi evlendirince nasıl bir kapalı şey alsam diye kara kara düşünüyorum ki kalabalıkta göze batmayayim.

Bu insanın kendinde olacak 

0 oy
(677 puan) tarafından
Bende doguluyum bende yakinlarimin dugununde cok guzel olurum bunu buraya yazmakla asil kötü niyetli ve dedikoducu sensin
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Herkesin zevki yaşam tarzı bir değil. Sende giymiyormuşsun mesela kime ne bunlardan. Sen öyle alışmışsın onlar öyle alışmış. Senşn yaptıgın da onlara göre saçma ve tuhaf geliyor demekki. Herkes istediğini giyer kimsenin haddi değil yargılamak
0 oy
(906 puan) tarafından
Benim anlamadigim sanane !! Herkes kendi kulturunu gelenehini aile misarisini yansitor !! Kimi kesim dugunde sade hiyinmeyi kinar, kimi abartili giyinmeyi kinar, kimi kalkip oynamayi kinar kimi oynamayani, gobek atmayani.Yani siz cok sadeniz diye herkes oyle olmak zorunda degil !! Kapalilar diye kara carsafa burunmek zoeundada da dehiller , onlarinda bakki guz3l giyinmek guzel gorunmek !! Fesatlik senin ki baska bir sey degil
(906 puan) tarafından
He bende onem vermem, sade giyinirim ve sade giyinmeyi severim, dugunlerde bile olsa , benim kizdigim insanlarin surekli bir birini desmesi baktin sana benzemiyor mu hoppp yapistir elestiriyi, hopp yap dedikodusunu , birakin o insanlarinda keyfi o demekki ya, ne zaman farkliliklarimiz oldugunda saygilida olmamiz gerektigini ogrenecez acaba

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 570 göst.
0 oy
6 cevap 353 göst.
4 Kasım 2022 Moda kategorisinde Aysekubramutlu (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 334 göst.
12 Mayıs 2022 Moda kategorisinde Hlal (269 puan) tarafından soruldu
+1 oy
39 cevap 2,039 göst.
13 Haziran 2021 Moda kategorisinde sanalalemi (253 puan) tarafından soruldu