0 oy
455 göst.
Diğer kategorisinde (83 puan) tarafından
Kizlar oglum 15 aylik doğduğundan beri bonrek genislemesi idrar kaçağı vardı bunlardan dolayı sık idrar enfksiyonu geçiriyordu sonra zamanla düzeldi genisleme ve kaçak yani zamanla dediğim 13 aylikken düzeldi ama nefroloji doktorumuz muhakkak bezi bırakmalısınız ısrarını tuttuğu icin tekrar enfeksiyon olucak dedi ve oldu şimdi bugün başladım denemeye ama çocuk daha konuşamıyor çişin var mı dediğimde anlamıyor tuvalete tutmaya çalışıyorum agliyo korkuyo sanırım ne yapacağımı nasıl yapacağımı şaşırdım bi kaç gün bez takmayınca ve ben sürdükçe alışır diyordum başta ama altını ıslatinca hoc rahatsız olmuyor biliyorum ay olarak erken ama öğretmen gerekiyor çok üstlenerek pskolejisini de etkilemek istemiyorum lütfen bana yardmci olun ne yapmaliyim

8 Cevaplar

0 oy
(1,379 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım ama daha çok küçük. Bilmiyorum nasıl alışabilir. Ya da öğreten var mı çıkar inşallah bilen birileri
(83 puan) tarafından
Evet canım küçük işte anlamiyor ki doktorumuz da biraz ters bir de bana diyor 3 günde birakcaksiniz bezi balla napcam bilmiyorum
(1,379 puan) tarafından
Aa 3 gün de çok kısa bi zaman. Rabbim yardımcın olsun canım
(83 puan) tarafından
Amin canım artık 3 güne odaklanmiyorm ben 3 hafta sürsün isterse ama cocugum anlamıyor bile çişi o çok korkutuyor beni Amin canım insallah
-Reklam-
0 oy
(1,856 puan) tarafından
İlaç olarak ne kullanıyorsun ve reflü derecesi kaç 
(83 puan) tarafından
Düzeldi canim bizim kullanmıyoruz şu an bir şey antibiyotik başladık tekrar simdi enfeksiyon olduğu icin
(1,856 puan) tarafından
Antibiyotiği bırakmayacaktın neden düzeldi diye hemen bıraktın alt değiştirmekle alakalı değil antibiyotik kullanmayi bıraktın diye olmuş aynı rahatsizlik benim çocuğumda da var vouding sonucu kaç çıktı derecesi bir derecede idrar böbreğe yetişmez seninkisi en az iki derece benve
(83 puan) tarafından
Canim benim ben kafama göre bırakmadım zaten doktor isteğiyle kademeli olarak azaltarak bıraktık ben izmirin en iyi nefroloji doktoruna gidiyorum istersen ismini soyleyeyim bir intten araştır ben kendi kafama göre düzeldi de demiyorum doktorumun söylediğini soyluyorum olabilir belki ilacı bıraktık diye olmustur bilmiyorum ama benim doktorum daha bu cocuk düzeldi der demez yaşına girer girmez bezi birakcaksin dedi bonrek genisleme ve kacaga bağlı olarak idrar kesesinde hafif bir büyüme olusmus bu büyümeden dolayı da iftarını geldiğini bu bebekler gec hisseder bu yüzden de tutarlar dedi doktor bana detaylı her açıklamayı yaptı kafama göre yapmiyorum hiç bir şeyi hatta amelyt derecesinde olan kaçağı doktor sayesinde bitirdik
(3,679 puan) tarafından
Baby benim oğlumda da kaçak var sizi derece kaç acaba
(3,679 puan) tarafından
Grlk  ameliyat seviyesi kaçak kacdi ilaç ile kapanma durumu yok kacaklarin kaç tane nefroloji doktoruna gittik çünkü bazı kacaklar yaş 2 yaşına kadar kendi kendine iglestigini söyledi bütün doktorlar ama benim oğlumun bir ilerleme olmadı ama enfeksiyon da geçiren bir çocuk değil sürekli yıkıyorum her alt değiştirme de  21 aylık çok şükür enfeksiyon olmadı hiç kaç üroloji kaç nefroloji doktoruna gittik İstanbul'da hiç biri bezi bırak demedi hatda bezi bırakınca çocuklarda çiş tutma olabilir bu da böbreklerde zarar olabilir dediler
(83 puan) tarafından
Kadez ben ilaçla düzeldi demedim ki ilac zaten antibiyotik veriyo doktorlar koruma amaçlı anfeksiyon olmaması için bizim ki de 13 ayda toplam 4 kez falan enfeksiyon geçirdi şimdi ilacı bıraktıktan sonra da 1 kez yani doktor kontrolünde düzeldi bizim kaçak bez konusuna da gelecek olursak zaten benim de tam kafama yatmadi ama idrar kesesinde ki büyümeden dolayı zaten benim oğlum cisini sonradan hissettiği için tutmuş oluyor doktor daha çok bu yüzden bez bırakma taraftari He yöntemi doğru mu tabi tam olarak ben de bilemiyorum şu an 15 aylik ve bizim için çok zor
(1,856 puan) tarafından
Kadez benimki üçüncü düzey ne artma ne azalma durumu yok arkadaşın doktoru ilacı bırakıp çocuk üstünde resmen deney yapmış soruyorum o coook iyi doktora  madem bu kadar iyiydi de bu çocuk neden enfeksiyona yakalandı 15 aylık çocuk en azından geçmiş gözükse bile iki yaşına kadar ilaç kullanmaliydi resmen dememiş geçip geçmediğini anlamak için kabahatini de sana tuvalet alışkanlığı ver diye yüklemis hayır neyin en iyi doktoru ben bunda bir iyilik göremedim ayrıca doktor iyi etmemiş sonuçta ameliyat etmedi ya çocuklarda belli bir yaşa kadar duzelebiliyor doktorluk durum değil yani İstanbul tıp fakultesi doktorlarına tüm Türkiye'den geliyor hastalar bizimkiler de iyi tuvalet alışkanlığı enfeksiyonu tetikler mi olabilir ama 15 aylık çocuğa da tuvalet eğitimi verilemez
(3,679 puan) tarafından
Bizimki de 4 kaçağı ve tek böbrek koruyucu kullanıyor ama bir iki haftaya kapalı operasyon geçircek doktordan haber bekliyoruz bizde hiç enfeksiyon olmamasina rağmen ilacı biraktırmadilar bende şaşırdım gerçekten
(1,856 puan) tarafından
Kız 4 derece reflusu var ilacı nasıl biraktirsinlar ilaç kullanıyor diye zaten enfeksiyon olmuyor hiç enfeksiyon yoksa ameliyat neden yapıyorlar
(3,679 puan) tarafından
Tek böbrek olduğu için canım tehlikeye atmak istemiyorlar kaçağını kapatıp ilacı biraktircaklar
(83 puan) tarafından
Kız kafamı karıştırdınız valla normalde geçse bile 2 yaşına kadar ilac kullanilmak zorunda mi
(1,856 puan) tarafından
Sana tavsiyem ameliyattan sonra ilacı hemen bırakma
(1,856 puan) tarafından
Yani geçmiş olsa senin çocuk bir daha enfeksiyona yakalanmazdi canım yüzde yüz emin olmadıkça ilaç hep sart
(3,679 puan) tarafından
Yok canım doktorlar biraktirmicak hemen bir süre devam edicek eğer enfeksiyonu devam ediyorsa mecbur kullanması gerekiyor canım böbreği her enfeksiyonda zarar görüyor
(83 puan) tarafından
Yani sonuclarini ben kendim de gördüm intten baktim doktoru da gecitini söyledi valla kafam karıştı şimdi zaten tekrar başladık 10 gün sabah aksam sonrasında akşamları koruyucu olarak devam edicez bilemedim valla
(1,856 puan) tarafından
Aynen enfeksiyon olmaması sart ben günde ilaç kaşığıyla bir tane katıyorum akşam mamasina
(1,856 puan) tarafından
Onca zamandır hastaneye gidiyorum o cihazlarin ölçümüne asla inanmıyorum biri diğerini tutmuyor vallaha
(83 puan) tarafından
Belki de başka bir doktora götürmeliyim ama basindan beri tedavisini bu doktor yaptığı için de bilemedim ne yapacağımı
(1,856 puan) tarafından
Yani yapmış da ne olmuş çocuk kaç kere enfeksiyon geçirmiş
(3,679 puan) tarafından
Bizde öyle akşam tatlı kaşığı ile veriyorum evet doktorlar bizde cdleri kendileri izleyip bakıyorlar ölçüm yapan kişiler yalnıs yorumluyor
0 oy
(2,568 puan) tarafından
Maddi durumun iyiyse hem oynayacagı bir şey gibi hemde tuvalet yerine burda yaptırabilirsin.  https://ty.gl/fwze476qnt Orda korkması normal çok zor Allah yardımcın olsun canım benim.
(83 puan) tarafından
Bakicam canim durumum çok şükür iyi de bu zaten tubalet şeklinde lazimlik sanırım akşam bakicak eşim ama isim zor görünüyor Amin Allah yardımcım olsun gercekten
(2,568 puan) tarafından
Evet canım benim inşallah bugunlerinde hızlı atlatıp normal günlere döndüğünü gördüğün günlere kavuşursun kuzum
(83 puan) tarafından
Amin canım benim Allah razı olsun
0 oy
(2,466 puan) tarafından
Daha çok küçük öğrenebilirmi bilemedim bezi sık  sık değiştirsen idrar birikmeden yada gündüzleri alıştırma kilodu giydir  enfeksiyona karşı gün içinde ılık suyla bol bol yıka diğer türlü sanada çocuğa da eziyet anlayacak yaşta değil henüz 
(2,466 puan) tarafından
Birde bezle ne alakası varki hani kalası bulaşınca enfeksiyon olurda idrarda olmaz aslında böbrek genislemesiylede bezle bir  bağlantı kuramadim
(83 puan) tarafından
Kacakla genişlemeden oluşan idrar kesesinden hafif bir büyüme var ve bu durum cisini gec hissedip tutmasına sebep oluyormuş hem o kesenin normal boyuta dönmesi hem de enfeksiyon için bir onlem
(2,466 puan) tarafından
Cok geçmiş  olsun allah acil şifalar versin yavruna ins
0 oy
tarafından
Bez icin fikrim yok ama Allah yardımcın olsun bebişine şifa versin 

Bi kaç soru sorabilirmiyim 
tarafından
Evet ben ilk kokuyla ve ani aģlamarîyla farkettim ateş yoktu ve bu aralar tekrar ani ağlamalar başladı ama idrarda koku yok acaba yinemi enfeksiyon diye düşûnúyorum
(83 puan) tarafından
Sen kültür yaptirmalisin zaten q5 20 gün de bir tekrarla canim böyle tahmini bilemezsin her enfeksiyon bonrge zarar veriyor
tarafından
Ya ama işte nefroloji doktoru bize 15 20 gùnde bo idrar tahlili ver demedi sadece takip et dedi en ufak bi atešte ve kokuda tahlil verdir dedi o yuzden sormak istedim size
tarafından
Randevu alıp tahlil verdirecem teşekkür ederim bu arada
(83 puan) tarafından
Rica ederim xanim
0 oy
tarafından
Canım Instagram da prema ve onun anneliği sayfası var. Buradan onun anlattıkları ile 3 aylık bebeğine bez baglamayan lari görmüştüm bı araştır istersen
(83 puan) tarafından
Ya öyle mi hemen bakıyorum sagol canim
tarafından
Umarım faydası olur canım
0 oy
(4,034 puan) tarafından
Direk çıkar at bezi isterse alismasin hep pijamasina yapsın bir süre sonra kendi tuvaletin kapısına gider. Sağlıktan önemli değil bence. Eskiden bebeleri ufaktan alıştırirlarmis. Koy ortamı olunca çocuğu salmislar ortalığa öyle öyle öğrenirmis. Sen de öyle yap
0 oy
(3,265 puan) tarafından
Benim oğlumda da idrar kaçağı vardı. Sünnet olduktan sonra bir daha idrarda enfeksiyon üreme çıkmadı. 

Hiç size denilen gibi bisey duymadım duysaydım da yapamazdım.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 627 göst.
21 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 236 göst.
15 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mona Lisa (1,129 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 93 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Zehraaltun (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 100 göst.