0 oy
258 göst.
Diğer kategorisinde (302 puan) tarafından
Aşırı derecede ölüm korkusu ve gelecek kaygısı yaşıyorum sanki erken yaşta öleceğim çocuklarım ortada kalacak gibi hissediyorim ha belki öyle olacak kader ama sürekli bunu düşünmek yasam kalitemi düşürüyor. Farkindayim ama engel olamıyorum psikolog psikiyatriye yönlendirdi ilac desteği de alman gerek diye kullanan oldu mu aranzda bu veya farkli durumlar icin. Faydasini gördünüz mü uykusuzluk veya kilo problemi yasadiniz mı bırakırken zorlandiniz mı

4 Cevaplar

0 oy
(3,952 puan) tarafından

Canim uykusuzluk değil daha da uyku yapiyor yani rahatlatiyor insanı.  Ben 1 sene kullandim panik atak var bende ayni korkulari yaşıyoruz bana cok iyi geldi kilo da yapmadi daha zayıfladım. Şöyle bisey var ki insani gamsız biri yapiyor ama iyi geliyor:D dunya yansa umrunda olmuyor 

(3,952 puan) tarafından
Yok canim eski haline dönmezsin yani ben öyle olmadim ama mutlaka biraz etkisi kalıyor tamamen geçmiyor. En azından eskisi kadar kötü olmuyor insan
(302 puan) tarafından
Off bu çok kötü ya bi daha düzelmeyecek miyim acaba bide şunu düşünüyorum simdi ya böyle sürekli üzülmekten hasta olursam kanser olursam kalp krizi gecirirsem :(  ne olduysa dogumdan sonra oldu banada böyle değildim
(3,952 puan) tarafından
Kalp krizi geçirme korkusu bende de oluyordu. Canim inan hayata odaklanmak lazım yoksa insan hayatini zehir ediyor.  Doktora git mutlaka
(302 puan) tarafından
Öyle canım şifa bulurum umarim Allah yardım etsin :((
(3,952 puan) tarafından
Amin canım inşallah rabbim nerde sifa arayan varsa şifa versin inşallah
-Reklam-
0 oy
tarafından

Aynı düşünceler bende de vardı hemde tahmin edemeyeceğin kadar şiddetli. Günümün 5 6 saati korkular ile ağlamaklı geçiyordu. Geç gelen lohusalık sendromu dedi doktor. Fakat benim sadece oda değildi. İzmir depreminin etkisi çok fazlaydı. Hatta çok eskiden bununla ilgili post açmıştım. Deprem olur göçük altında kalırız diye hep baş ucumda oğlumun sütü ve fazladan bir biberon koyardım. Anlayacağın işler hiç iyiye gitmiyordu. Önce psikologa gittim kesmedi psikiyatriye yönlendirdi. Bana sözde bitkisel diye verdiği ilaç beni az kalsın canımdan edecekti. Ölüm korkusu yerini bir an önce şu balkondan kendimi atayım bitsin gitsin e bıraktı. Sonra ailem sağolsun kurtardılar beni ve tüm ilaçları çöpe attılar. Zamana bıraktım. Ama en çok ne zaman acı çektin dersen o ilaçları içtiğimde yaşadığım şey coook can yakıcı ve bitiriciydi. O yüzden ilaç tedavisi geçici gorulen durumlarda Aslaa kullanılmamalıdır. Ve kullanmak zorunda kalıyorsanda asla tek kalmamalisin asla. 

tarafından
Doktor bana ne demişti biliyor musun. Bak bu yazdığımı bir kaç kez oku. Gerçekten anlayana kadar oku ve hayata geçir. Biliyorum coook zor olacak çünkü benimde çok zor oldu ama böyle böyle geçirdim.
" Bir dusunceden ne kadar çok kaçmaya çalışırsan , yani onu ne kadar düşünmemeye çalışırsan o kadar çok hatta daha da çok düşüneceksin. Onun yerine aklına gelen düşünceyi düşünce olarak kabul edip , onu orada bırakıp uzaktan bakmaya başladığında artık seni korkutmaya gücü kalmayacak , önemsiz birşey olacak dedi. " O an ooooof ne zirvaliyor bu dedim çünkü kafam bunları alacak durumda değildi. Biliyorum seninde değil ama düşündüğün şeyleri düşünmekten kaçma. Günde bu 5 saatini alıyorsa kaçtıkca 10 saate çıkacak ve tüm gününü hayatını alacak. O yüzden düşün aklına gelsin kovma düşün geç. Çok yorucak üzecek o an için seni ama geçecek. Tamamen asla geçmeyecek bu kocaman bir yalan bunları yazarken bile aklıma neler geldiğini tahmin edemezsin ama hepsi sadece bir düşünce. Lütfen şuan kafan bunları toplarmayamiyorsa bile ekran fotoğrafı al dediklerimi tekrar tekrar oku. Ve doktorumun çok kızdığım sihirli cümlesi GEÇECEK. Geçiyor korkma.
(302 puan) tarafından
Inşallah yaa yapacağım bunu kesin Allah razı olsun
tarafından
Sende canım bunları tek yaşayan sen değilsin o yüzden kendine bunlari yaşadığın icinde ben niye böyleyim diye çok yüklenme.
(302 puan) tarafından
Zaten ölüm korkusu yaşıyorum dediğimde küçük çocuğun var mı dedi dr direk evet dedim iki tane. Küçük çocuğu olan annelerin bir çoğu böyle şeyler yaşarmış zaten ama benimki baya aşırı bide bu ara üst üste oldu kayiplar zor geliyor hep kendimi koyuyorum o insanlarn yerine :((((
tarafından
Haklısın ama doğanın kanunun bu olduğunu kabul edelim. Bende mesela şuan bunu aklıma günde belki 5 6 defa getirip kendini uzuyorum. Hatta oğlumun en masum anlarında Allah'ım ya bensiz kalırda onun bu masumiyetini kötüye kullanır onun gözünden yaş akıtırlarsa diye bazen dakikalarca ağlıyorum. Ama bunu yalnızca Rabbim biliyor. Burada da ne yapmamız gerekiyor doğru dua !! Yani rabbim sıralı ölüm versin . Çünkü birşeyin olmasından korkarken daha beter olacak şey evlat acısıdırr. Bunu gormektense ölmeyi ister insan o çok korktuğu ölüm korkusunu hiç dusunmeden. O yüzden hep dua edeceğiz. Rabbim bize evlatlarımıza bakmaya onları büyütmeye iyi günlerini görmeye yetecek sağlıklı bir ömür versin evlatlarımız ile beraber.
0 oy
(815 puan) tarafından
annemde var korku cnm 3 aydır çok çekti kilo kaybı oldu 2 hafta önce psikayatriye gittik iyi geldi düzenli ilaçlarını kullanıyor 
(302 puan) tarafından
Sağol canm bende bi denesem mi bilemedim
(815 puan) tarafından
annem 3 ay stres ve korkudan 5 kilo verdi köye gidip geldik 3 kilo aldı cnm bence doktora çık cnm  derdini anlat
(302 puan) tarafından
Psikolog ilac almak gerek deyip psikiyatriye git dedi bi gideyim bakalm o ne diyecek
0 oy
(6,604 puan) tarafından
Cnm sana şöyle soyliiyim hizkm aile kayıplarımız üst üste çok ani oldu . Bu süreçte ablam çok etkilendi uyuyamaz oldu sabahlara kdr uyanık hepimiz uzulurduk amabo uyumadı gün boyu düşünürdü artık hastlancqk die korktuk psikiyatre yonlendrdik ilaç alsın die biz çok istemedik kullanmasını çünkü alışkanlık yapıyor antidepresan ilaçları.  Günde iki defa kullanan bı hap vardı gün içerisinde bir akşam bir aka gündüz olan çok etki etmezdi ama gece için olan ablam akşam 7 de içerdi 7 40ta ablam uyur öbür güne odr uyanmazdi bunu bı iki aradık ulaşamadık uynmiyor uyutuyor bildiğin baktık olmuyor biraktirdik şuan elhamdülillah iyi ama o ilaçlar alışkanlık yapıyor bilgin olsun sendeki vesvesdr şeytanın en sevdiği şeydir bol Bol oku dua et. Ölüm Malesef var hepimiz olecegimiz i bile bile yaşıyoruz sorsan hiç birimiz hazır değiliz ama beşeriz yaşıyoruz hayatı öyle yada böyle Allah'ın affetsin bizi sende bian ince eski haline dönmen dileğiyle Rabb'im yardımcın olsun
(6,604 puan) tarafından
Tatlım ben düğününün 3 günü abimi kaybettin. Hemde gencecik 3 çocuğu kaldı geride oysa haftaya görüşürüz demiştik öyle vedalaştık . Düşün artık bnm için ne kdr zor oldgnu Malesef hayat geçiyor evladımız var bakmakla yükümlü oldgmz. Eşiniz var  ailemiz var elimizden bişey gelse inan onuda yaparız ama gelmiyor gidenler olmuyor olsaydı inan şimdi bnm iki abimde gelirdi çünkü biz çok ağladımk.. Rabb'im içini feraha kavuştursun çok çok dua et bnce o ilaçlarında unut evladını op kplla onlari düşün
(6,604 puan) tarafından
Rabb'im dağına göre kar yağdırır oyoe derler.. Herkesin derdin kendine çoktur şükret yinede bn sana içimi doksem oturur ağlarsın kendine sukredersin  cnm . Allah büyük .. ne yapalım hani
(302 puan) tarafından
Başın sağolsun Allah rahmet eylesin çok büyük bi acı sağol inşallah bende şifa bulurum :(
(6,604 puan) tarafından
Amin cnm bnm Rabb'im inşallah  farahlik koysun kalbine. İnşirah duasını evde aç bol bol
(302 puan) tarafından
Tamamdır açacağım Allah razı olsun tekrar

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 544 göst.
10 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Mervela (7,470 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 247 göst.
1 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 2801 (851 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 226 göst.
27 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Ayparcasi-68! (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 420 göst.
16 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Vidividi (1,543 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,247 soru

24,041,828 cevap

329,155 kullanıcı

...