0 oy
1,065 göst.
Diğer kategorisinde (680 puan) tarafından
Merhaba hanımlar ben bugün pazardan dönerken bizim sokağın başında 2 kız çocuğu vardı sonra 1 tane çocuk daha çıktı apartmandan ve elinde 2 tane salatalık vardı birini ısırıp yiyordu bitanede elindeydi sonra diğer kızlar koştu yanına AA salatalık mi yiyorsun 1 tane versena bana dedi kız vermedi öyle zoruma gitti ki bu çocuklar neden paylaşmayı bilmiyor oysa biz çocukken herşeyi bölüşürduk paylaşırsın çok etkilendim ben bende pazardan salatalık almıştım çıkardım verdim ikisinede çok mutlu oldular teşekür ettiler bende yıkayın öyle yiyin diyim bı tebessüm attım kızlara sonra eve geldim ama o diğer kızın yaptığını unutamıyorum ya acaba ben mi çok abarttım 

26 Cevaplar

0 oy
(1,369 puan) tarafından
Bu zamanın çocukları put gibi ya . Benim oğlum yalnız büyüdüğü için her gördüğü çocuğa kardesim merhaba diyip sarılıyor yani kardeş arkadaş hasreti çekiyor yavrum :) ama karşılık alamıyor çocukla dümdüz duruyor sadece
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çünkü çocuklar da merhamet duygusu geç gelişen bı his. 
(680 puan) tarafından
Olabilir ama paylaşmayı bilen çocuk zaten zamanla merhametli olur
0 oy
(1,610 puan) tarafından
Abartmadın bence. İnsan ister istemez üzülüyor. Bizlerde anneyiz inşallah çocuğumuza paylaşmayı öğretebiliriz
(680 puan) tarafından
Benimde 6 aylık bebeğim var o an o aklıma geldi dua ettim ona inşallah oğluşum çok merhametli bir çocuk olur diye gerçekten çok etkilendim bende küçükken hep bakardım bizde olmayan şeylerin arkadaşlarımda olması çok üzüyordu beni
0 oy
tarafından
Yaptım diye anlatmıyorum ama bunlar çok unutuldu marketten geliyordum hamileydim kızımda önden gidiyor bende arkadaşım benim kızım kaldırımdan gider hep ... Biraz öne gitti elimde posetler var ... Çöp lukte karton toplayan 10 yaşında bir çocuk yere oturmuş iki araba arasında başınızı cevirmezseniz görmezsiniz bende normalde çöplük var diye orayı hızlı geçerim ve bakmam bu kez ne oldu bir baktım orda çocuk  çöpten üzümü aldı yere oturup yemeye başladı ve ben o an ölmek istedim yani anlatamam kanım dondu benim cüzdanda 50 lira var yemek alıp veremem elim dolu çocuk korkup gidebilir bende eline verdim dedim ki söz ver buna yemek alacaksın tamam mı dedim iki kere tamam abla dedi ve güldü .... Bu olayı insanlara anlatıyorum ve diyorum etrafımızda bakın belki bir aç insan vardır ve onlar isteyemez ... Öyle boburlene boburlene yardım yaparken video çekmek değil marifet boş tık tokta iyilik yapar gibi oyunlar yapmak  değil 

... Gerçek hayat o çocuğun iki arabanın arasında oturup sessiz sedasız yan tarafta balık restorantina oturan adamlara bakıp üzüm yemek o çocuğun gözleri ... Herkese ders olmalı 
(680 puan) tarafından
:(( bende bu gibi durumlara çok üzülüyorum keşke elimden gelse ve hepsine yardım edebilsem
tarafından
Görebildiğim ulasabildigim her şekilde ediyorum ... Hani sen dedin ya çocuk paylaşmadi bir salataligi diye ... Öyle bir devir olmuş ki zengin evinde azıcık kendinden orta halli durumdaki insanı evinde istemiyor bırak paylaşmayı öğretmeyi büyükler bilmiyor ki paylaşmayı küçükler bilsin ....
0 oy
tarafından
Korona  yuzunden aileler öğretiyor cocuklar bilemezki gercekten su donemde kimse kimsenin elinden bisey almiyo ben dahil korkuyorum
(680 puan) tarafından
Ama diğer çocuk verseydi o alıp yerdi kesin
0 oy
(1,009 puan) tarafından
Kizlarim sinifinda iki uc arkafasla beraber yer beslemeyi paylaşılmasını söylüyorum yoksa ark.biraz ver diyorum beraber yiyorlar 
(680 puan) tarafından
Bence en iyisini yapıyorsun keşke bütün anneler sizin gibi duyarlı olsa
(1,009 puan) tarafından
Bu sekilde ogretmesem bencil olurlar

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 420 göst.
15 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.
27 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 357 göst.
26 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Memuranne& (1,797 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 589 göst.
16 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Minnosannesi (4 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,048 soru

24,093,516 cevap