0 oy
627 göst.
Diğer kategorisinde (572 puan) tarafından
Bundan 10 ay once kizim kafasini cok soddetli bir sekilde duvarin kokesine vurmustu ve sismisti bende riske atmayım dedim hastaneye goturudm tomografi cekildi birsey çıkmadı şükür simdide kizim yatagin kenarindan yere düştü kafa üstü boynu büküldu nolur nolmaz diye 112 yi aradim doktorla görüştüm kırılmış olabilir sicagi sicagina cocuk anlamaz ambulans yolluyorum dedi tamam dedim gittik yine tomografi dediler bende 10 ay once cekilmisti zaten bi zarari olmasin dedim acildeki doktor artik cihazlar cok radyasyon vermiyor akciger rontgeniyle esdeger dedi cektirdik birsey cikmadi sonuctaki doktora dedim biz yine cektirmistik cok riske girdikmi oda riskli tabi benim kardesimin cocuguda dustu ben cektirme dedim cektirmedi simdi internette bakiyorum losemi riski kanser riski diyor tek cekimle bile benim kizim 2 kez cektirdi o kadar uzgunumki keske gitmeseydim birsey yokmus zaten keske zamani geri alabilsem zaten takintili bir insanim birde cocuga iki kez tomografi cektirdim kucucuk bedenine birsuru radyasyon aldi cocugum losemi olursa sebebi benim kafamdan atamiyorum bu dusunceyi geldim geleli eve birde yarin ise basliycam cocugu birakip gidicem vicdanim o kadar sizliyoki size anlatamam yasamak bile istemiyorum o derece 

17 Cevaplar

+4 oy
(64 puan) tarafından
Belki de kanama vardi.ve bunu tomografi cektirmeden erkenden öğrenemezdin tedavi için geç kalınabilirdi. Kendini suclayacaksan neden daha dikkatli olmadım düştü diye uzulenilirsin ama kimse istemez çocuğuna zarar gelsin.bir de düşük yüksek doz ayarı oluyor tomografi de.eskisi gibi çok radyasyon yok uzulme.cok gecms olsn
(572 puan) tarafından
Ben herturlu kendimi suçlu yorum zaten
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Korkma insallah bisey olmaz Allahin izniyle benim oglum trafik kazasi gecirdiginde her bir saatte bir tomografi mr rontgene girdi ic kanama riskinden dolayi sukur bi sorun olmadi 
(572 puan) tarafından
Cok gecmis olsun duzeldimi oglun
tarafından
6.sinifta oldu canim olay suan 9.sinifta sukur gecti kafatasindaki catlak 6ayda duzeldi riski atlatali cok oldu ama gel bide bana sor dun gibi
0 oy
(2,694 puan) tarafından

Alakası yok inan buna ben böbrek kanseriyim mesela her 3 ayda bir kontrole gidiyorum ve bundan sonra son 3 ayım dolunca 6 ayda bir girecem ben şimdiye kadar tam 4defa girdim olsaydım ben olurdum korkma bişey olmaz ben onun dışında emarada girdim hepsi ilaçlı olarak girdim üstelik sağlık herşeyin başında gelir 

(572 puan) tarafından
Gecmis olsun postlarindan hatirliyorum kanser oldugu kesinlestimi Allah sifani versin insallah moralini yüksek tut cok gecmismolsun
0 oy
(5,483 puan) tarafından
Bu elimizdeki zıkımlara, tv ye de çok maruz kalıyo çocuklarımız ve radyasyon koruması çok az. İçini ferah tut cnm, ama keşke evde biraz gözlemleseydin, gözaltında morarma, harekette sıkıntı, yeme bozukluğu kusma v.s varsa götürseydin
0 oy
(3,265 puan) tarafından
Şükür ki tomografi de bisey çıkmadı ya çektirmeyin bisey çıksaydı affedebilecek miydin kendini bu taraftan bak. Öyle bir iki tomografi ile çocuk lösemi mi olurmuş yapmayın Allah aşkına. 
0 oy
(4,726 puan) tarafından
Benim oğlum 6 günlükken hemşirenin yüzünden yataktan düştü onada çekilmişti sapasağlam şuan 3 yaşında 

Tamam birşey çıkmamış ama ya çıksaydı ya Allah korkusun bazı durumlarda yapılması sakıncalı şeyleri çocukların iyiliği için birşeyleri varmı yokmu bakılması için yapılması gerekiyor
(572 puan) tarafından
Bizede birsey olmaz insallah
(4,726 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(163,452 puan) tarafından
allah in izniyle bisi olmaz insaallah
0 oy
tarafından
Canim artisi eksisinden fazla temografin tabiki oyle herseyde çekilmez ama mecbur kalmışssan yapcak bisey yok benim oglum 15 yasinda bayıldı ve ayilmadi yogun bakimda  kaldi 4 gun girmediği makina kalmadi dr yapmak zorundayiz dedi insan olanin basina hersey geliyo o yaş kadar.hic girmemişti ama bak girdi ne yaplim canini sikma dikkat et dusmesin canim 
0 oy
tarafından
Yavru korkma bnde kızıma çektirdim alllahn izniylr bişey olmaz 
(572 puan) tarafından
İnsallah
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Kızım 6 aylıkken kaç defa çekildi sonuçta çekilmesi gerek bişey yani koruyan Allah senin bil bol dua etmen lazım internette her yazana inanma orda adamı mezara sokarlar valla 
(572 puan) tarafından
Cok moralimi bozdu neler yaziyo neler
0 oy
tarafından
Bnm oğlumda sefal hematom vardı,doğuma kafatası kırılmisti.

18 günlük ve 25 günlükken çektirdik tomografi.

Yapacak bişey yok cnm keyfi olarak yapmadık sonuçta.
(572 puan) tarafından
Gecmis olsn duzeldimi
tarafından
3 ysinda kuzum şuan, 2 yasna kadar yamukluk düzelir dedi doktor.
Gerçekten de 2 yaşına 1 ay kala artık normal çocuk kafasına döndü üçgen gibiydi kafası :(

Onun haricinde herşey normal çok şükür
0 oy
(7,808 puan) tarafından
Kurup durma kötüyü çağırma canım hayatı kendine zindan edersin bu şekilde ona bakarsan hayatta heran herşey olabilir bunu düşünmeye kalkarsak ne tadımız kalır ne tuzumuz birşeycik olmaz Allah'ın izniyle.
(572 puan) tarafından
Ettim valla hic keyfim kalmadi
0 oy
(276 puan) tarafından
Allahin izniyle bisey olmaz. Ben sucu sende bulmuyorum para icin böyle seyler yapan doktorlarda buluyorum. Artik para ic7nmi yapiyorlar yada prosedürü beklemeden risk almamak icinmi bilmiyorum. Sezeryan desen dünyada ilk siralardayiz dogar dogmaz mamayi dayatan iki öksürükte antibiyotik yazan her düşmede röntgen tomografi ceken hep bizim doktorlar. Almanyadayim yalvarsanda yapmiyorlar bu tür tedaviyi. Gecmis olsun cnm
(572 puan) tarafından
Bende yaptirmama taraftariyim radyasyonu az dedi sonucu sordugum doktorda cok dedi ne dedikleri belli degil
0 oy
tarafından
canım sen yapman gerekeni yaptın. yıllar önce alkrabada çoçuğun kafasına bişey düşmüşdü.çoçuk hiç ağlamadı bile. Annesi senin gibi rahat etmek için çektirdi. şükür bu gün genç kız gayet sağlıklı.Üzerine düşeni yapmışsın canım 
(572 puan) tarafından
Ben 2 kere cektirdim riski ikiye katladim
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Doktorlar kolay kolay tomografi çekmiyolar zaten merak etme ayrıca televizyon telefondan da çok fazla radyasyon alıyolar sadece tomografiden değil malesef mecbur kalmadan çektirmezdim hiç vicdan yapma
(572 puan) tarafından
Yaptim valla cok zor annelik
0 oy
tarafından
biz buyukler bil3 radyasyondan sonra bisi cikmadi keske cektirmeseydin diyorux ama yaa ciksaydi.. oyle dusunme 
0 oy
(8,162 puan) tarafından
Ne kadar yanlış bir düşünce ya? Maden öyle zamanı daha da geri al ve düşmesini engelle, kafasını duvara çarpmasını engelle. Tıpa da güvenin biraz kardeşim. 
(572 puan) tarafından
Guveniyorum guvenmesem.hastaneye goturmezdim.ben baska birsey anlatiyorum yasadigim endiseyi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
4 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Pasakizz (913 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 128 göst.
0 oy
5 cevap 230 göst.
9 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Fatma3400 (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 373 göst.
2 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Dyg_1 (513 puan) tarafından soruldu