+1 oy
2,255 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Zengin insanlara o kadar ozeniyorum ki. Bir seyi hesap yapmadan alanlara çocuğuna he gördüğünü alip girdirip yedirenlere. Evi arabası olanlara gecim derdi cekmeyenlere cok imreniyorum. Ayni şekilde çocuğuna bakıcı tutup esiyle gezenlere dışarıda yemek yeyip dışarıdan yemek söyleyenlere. Biz ayda bir defa donerciye gitsek ay sonu zor geliyor. Onlarda insan bizde tek fark onlar insan gibi yaşıyor 

43 Cevaplar

+15 oy
(3,485 puan) tarafından
Dünyada cenneti arıyorsun. Daha çok ararsın da bulamazsın burası öyle bi yer değil,gelip geçici.Ahirette insanlar kendi aralarında konuşurken diyecekler ki dünyada ne kadar kaldık, bir gün ya da günün bi parçası kadar.Çok değersiz ve gelip geçici bi yer burası. Asıl imrenilecek şey Allah ın rızasıdır. Allah a isyan da var sözlerinde dikkat et ve tevbe et. Allahın sana verdiklerini saymaya kalksan bitiremezsin.  
tarafından
Binlerce + bu yoruma gördükçe daha şükürsüz olmaya başladı insanoğlu halbuki aldığı nefese bile şükür etmesi gerekirken
(1,017 puan) tarafından
Bi söz vardı sakıp sabancının çok da hoşuma gider. Binalar diktim fabrikalar yaptım ama oğlumun ayağına bir çift ayakkabı alıp yürütemedim. En büyük zenginlik sağlık ve bunu görüp şükredebilmek
tarafından
Yorumda yazdım bu sözu canım öyle tabiki
-Reklam-
+2 oy
(3,549 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Insanlarin yasadiklari imkanları diğer insanların gözlerine sokmalarini yanlış buluyorum. İmrenmek gayet doğal bir duygudur bunu anlıyorum. Ama şunu da unutma ki maddi zenginliğin de bir bedeli vardır. Belki bahsettiğin o insanlar kadar değil ama durumumuz iyi çok şükür. Bir çok imkana sahibim. Yorumlarda yazıldığı gibi ne eşim ne benim ailemden gelmiyor bu zenginlik. Sadece ve sadece çok çalıştık biz. Eşimde bende daha tanışmadan ta lise de üniversitede deliler gibi çalıştık. Yıllarımızı o okul sıralarında çürüttük kitaplarda boğulduk. İkimizde iyi yerlere geldik çok şükür. Emek vermeden çalışmadan maddi bağımsızlık kazanamazsın eğer ailen zengin değilse.
(13,671 puan) tarafından
Çok güzel gerçek bir yorum olmuş canım
(3,549 puan) tarafından
E oyle tabi görüyorum hep böyle üzülen insanları. Kimse kimseye al sana limitsiz kredi kartı güle güle harca demez. Emeksiz de yemek olmaz malesef. Haksız kazanç elde edenleri tenzih ediyorum onların hesabı öte dünyaya kalsin ama bizim gibi insanlar çalışmadan didinmeden sosyal statü ve saygınlık kazanmadan bir yere gelemez hiçbir zaman
(1,363 puan) tarafından
Maddi zenginligin bir bedeli var demissin ya. Ahaa biz o bedelii ödedikten sonra ulastik bazi seylere. Gercekten hicbirsey karsiliksiz degil galiba. Eşim biz daha bekarken bir battii ama yerin 7 kat dibinde gibi batmak. Dibin dibini gordu, yemek yemege parasi yoktu. Birak giden dukkani makinayi, sigara alamiyo. Allah o gunleri yasatmasin insaallah,. Ama simdi cok sukurr bin sukur. Maddi manevi binlerce kez sukurler olsun. Allah herkesin gonlune gore versin.
(874 puan) tarafından
Aynen öyle post sahibinin dediği hayatı bizzat yaşıyoruz ama şöyle bir şey var ki eşim 5 yaşında sokaklarda mendil satmaya başlayarak bu zamana geldi çok şükür ki hala kimseye muhtaç olmamak için gecelere kadar çalışıyor her şeyin bir bedeli var bu hayatta
(3,549 puan) tarafından
Bizde öyle eşimde bende iyi okullardan mezun olduk hala kaç yaşına geldik sınavlara gireriz nasıl kendimizi daha iyi gelistiririz diye yollar ararız hiç durmadık. Çok şükür bin şükür halimize
+1 oy
tarafından
Kendinden durumu iyi olmayanlar bak canim mesela hastane köşelerinde inim inim inleyenlere çocuğu hasta çaresizlik içindekilere.hapishane köşelerinde bekleyenler var dermansiz derdi olanlar var esinde ailesinden yuzu gulmeyenler var senin dediklerinde dogru anliyorum ama bosver dunya onların olsun de ahiret bizim de önüne bak kendinden kötü durumdakilere bakarsan dahada mutlu olursun yoksa zor 
+1 oy
(8,161 puan) tarafından
Çevremde çok insan var bu anlattığın tarzda yaşamlarını idame ettiren. Ne çocuklar istemekten vazgeçiyor ne kendileri bu dünya hayatına bağlanmaktan vazgeçiyor. Benim de imkanım var çok şükür bu dediklerini yapmaya. Ama bunun hesabını da vereceğim günü düşünüyorum. Her şeyin bir ölçüsü var canım. Sakın bu şekilde isyan etme. Bizim hayır bildiğimiz şer, şer bildiğimiz hayır olabilir. Rabbim yolundan ayırmasın, kendisine layık kul, Habibine layık ümmet eylesin. 
+1 oy
(585 puan) tarafından
Ben de paranın mutluluk huzur getirdiğine inanıyorum para olmayınca huzur da aşk da olmuyor maalesef. Sonra da zenginlerin de dertleri vardır diye kendimi avutuyorum züğürt tesellisi  :)) 
tarafından
Ya benim ailem cok zengin  sukur bizde iyiyiz ama  annemin hastaligi bir turlu bitmiyor gitmedik dr.kalmadi yurt disi yurt ici allah saglik versin
(2,610 puan) tarafından
Malesef ki dediğin gibi. Parası olan katladı olmayan iyice battı. İnsanlar artık ne yapacağını şaşırdı. Gerçekten Allah yardımcısı olsun hepimizin.
(585 puan) tarafından
Elif mina Allah şifa versin annenize
tarafından
Tesekkurrler meslektaş :))
(585 puan) tarafından
Aminn canım gerçekten öyle
+1 oy
tarafından
yokluk gibi varlikta bir imtihan canim. Allah yokluk verir sabri gormek ister , varlik verir sukru gormek ister.
0 oy
tarafından
Onların da kendı ıclerınde sorunları var emın ol, takıp et cogu zengın knsan uyusturcu kullanıyor cunku doyımsuz artık ıstedıklerı bırsey yok, guvenıxeklerı sey yok mutlu olamıyorlar 
0 oy
tarafından
Zenginlik aileden gelen biseydir canım herkes zengin olmaz ki benim normal geliri olan bi aileden geldim halen oyleyiz hiç özenmedim onlara 
0 oy
(4,950 puan) tarafından
Herkes rızkını yer 

Onlarda para var acaba huzur varmi acaba sağlık varmi bunu hic dusunduunmu

Hicbirsey disardan göründüğü gibi değildir 
0 oy
tarafından
Valla bende ozeniyorum ama napalim Allah hayirlisini versin imtihan ya da biz yeterince cabalamiyoruz dua etmiyoruz
tarafından
Allah saglik versin en büyük zenginlik odur
tarafından
Ya tabiki saglik cok onemli en onemlisi hatta ama derin dusununce parada cok onemli cabalamakta herseyjn hayirlisi
tarafından
Hayirlisi cnm
0 oy
tarafından
Onların başka dertleri olmadigini nereden biliyorsun peki kimisi sağlık ile kimisi evlat ile sınanıyor kimisi başka şeylerle Sakıp Sabancı nin bir röportajini okumuştum o kadar otomabil fabrikalarım var ama oğluma bir ayakkabı alıp onu yurutemedim bir otomobil veremedim diyordu 
0 oy
tarafından
Bu postunu üstüme alındim ama

Araba var 

Ev var 

Yazlik var 

Bakici var 

Ama annem  hasta oglum hasta zenginlik umrumda değil cnm 
(485 puan) tarafından
Post sahibi değilim cnm ama haklısın bence herkes kendine olmayanı istiyor ama herkesin sınavı farklı dünyada kimisinin parası olur hastalıkla sinanir kimiside fakirlikle yani hayat bu isyan etmemek lazim
tarafından
Aynen oyle tatlim
0 oy
tarafından
Onların da kendilerine göre dertleri var ben para da mal da mülkte değil sağlıkta özeniyorum keşke sağlığım yerine gelsede araba ev hiç biri umurumda değil 
0 oy
(6,675 puan) tarafından
Herkes biseyle imtihan olur cnm o saydiklarini ben yapabiliyor um ama huzur mutluluk yok ve onlarda değil emin ol 
0 oy
(2,080 puan) tarafından
Allah ne diyor  ilmi  isteyene parayı  istediğime veririm  vermiyorsa  vardır  bir  bildiği  buna  şükür  ya  Afrikalılar gibi  olsaydın  ya da ekmeği bile  bulamayacak  hale  gelseydik emin  ol o zenginliğin hesabı  çok  olacak  evet  onlarda para  var  ama huzurları var mı bilinmez hani  bir  hikaye  vardı  bi  tane  çoban  vardı bi tane  ipin  hesabını  bile  veremiyordu  kabirde  o zenginler nasıl  verecek  bilinmez  onların  çoğu  paylaşmıyor  bacım  aldıklarını paranın zekatını  şuyunu  buyunu vermiyorlar  adam  akıllı gönülleri ac  onların çoğunun 
0 oy
(371 puan) tarafından
kimsenin içini bilemezsin , kimi insan var yok olsada var eden kimi insan var , var olsada yiyemeyen 
0 oy
tarafından
Herkesin imtihani farkli canim  . Saglik huzur isteyelim once 
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Yani şunu söyleyeyim zengin fakir herkesin genelde bir derdi var malesef
0 oy
(547 puan) tarafından
Sen hep kendinden yukardakilere bakıyorsun assagidakilerede bak  bir dört duvar arasında yasayamayanlar var bu kış evinde soba kurulmayan evlere gitmişler yere ayak basamamislar soğuktan bence yat kalk şükret Allah'ın verdiği riziklar say say bitmez şükür etmek için sana şu an binlerce neden sunabilirim
0 oy
(1,363 puan) tarafından
Öyle olmak icin de çookk yollardan geçmek gerekiyor ama. Kendi isini yapmadigin surece, patron yukselir, onun hayalini gerceklestirmis olursun. Eger dededen babadan birsey kalmadiysa kaziya kaziya gelmek zorundasin. Çok sukur eşim, kaziya kaziya bu anlattigin noktadayiz ama gelde ona sor, dibin dibini gördü zamaninda. Bin şukür halimize. Allah gonlunuze gore verir insallah. 

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 775 göst.
5 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,632 göst.
11 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,093 soru

24,039,505 cevap

329,057 kullanıcı

...