0 oy
194 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (15 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
24 günlük lohusayım. En baştan itibaren sağ göğsüm sert idi. Günde 3 saatte bi 8 kere sağım yapmama rağmen ve sütü de gelmesine rağmen o sertlik hiç geçmedi. Geçmediği gibi bir de kızarıklık oluştu, 2 gün önce sarımsı-yeşilimsi bir akıntı geldi göğsümden. Üstüne yatamıyorum, ağrıyor. Şiddetlenmesinden korkuyorum. Randevum bayramdan sonraya kaldı. 24 gündür böyleyim. Bebek de tutamıyor memeyi çok sertleştiği için. Sizler neler tavsiye edersiniz? Doktorlarınız size ne tavsiye ettiler? Teşekkürler.

6 Cevaplar

0 oy
(1,404 puan) tarafından
Doktoru bilmem ama bebek emdikten sonra o göğsünü sahip tamamen boşaltma lazım yoksa sertleşir.
(15 puan) tarafından
Makineyle tamamen boşaltıyorum günde 8 kere. Ama ilk gündeki gibi. Sadece artık kızarıklık da var. Sütümün indiği, doğumun gerçekleştiği gün oldu ne olduysa :(
-Reklam-
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Öncelikle antibiyotik tedavisi başladı ama geçmedi lokal anestezi ile neşter ile küçük bı kesi atıp temizledi canım
(163,443 puan) tarafından
iyi gidiyo duzenimizi erken oturttuk kuzeyle beraber simoşu buyutuyoz teyzesi meher benim kuzeyim buyumus abi olmus ☺
(13,675 puan) tarafından
Bizim de hemen düzenimiz oldu yalnız olmamızın en büyük artısı :) benim kuzey de abi olmuş ya ağlayınca benden önce koşup memesini veriyor altını temizlerken bezini getiriyor :)
(163,443 puan) tarafından
aayy bu kuzeyler cok akilli yaa ❤
(15 puan) tarafından
Lokal anestezi sonrası sütünün durumu ve sağım durumu ne oldu? Hemen mi sağdın? Genel cerrahi mi bakıyor?
(13,675 puan) tarafından
Akşam sağmıştım evet genel cerraha gittim
0 oy
(473 puan) tarafından
Ben bol bol sahip emzirdim keşke bı sağlık ocağına gitseydin bebeğin memeyi tam kavrayamadigi için memeyi bosaltamiyor büyük ihtimal benim kızım 5 günlükken iki meme de taş gibiydi bende sıcak kompres yapıp sagiyordum elektrikliyle ama soğuk kompres gerekiyormuş ve seninki biraz ileri derece olmuş antibiyotik alacak zamana gelmişsin hiç bekleme acile git ordada yardımcı oluyorlar 
0 oy
(69 puan) tarafından
Ilık suda bezı ısla canm dayanablcegn sıcakllta göğsüne koy. Insallah iyi gelir cok gecms olsn
0 oy
(2,016 puan) tarafından
Antibiyotik tedavisi uyguluyor. Bide agri kesici alabilirsin parol bana yazmisti ilerlerse diye ama benim gecti senin baya ilerlelemis akinti geliyorsa kotu durum
0 oy
(588 puan) tarafından
Gitmedim ben annemi çağırdım bebişe bakarken banyoya girdim sıcak iyice orayı ovdum yumusattm annemle beraber bastıra bastıra ova ova birde sagarak açtım çok ağladım ama geçti çok şükür

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 396 göst.
0 oy
2 cevap 131 göst.
21 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde _busra_0743_ (465 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,007 göst.
29 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Happymommy (2,143 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,327 göst.
19 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,306 soru

24,097,116 cevap

332,143 kullanıcı

...