+1 oy
612 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (8,772 puan) tarafından

image

Kızlar selam, ya benim keklerim kabarmiyor. Bu resimde ki sade kek 1 saat fırında pişti üstü etrafı sertleşti artık ama içi neden bu renk oldu anlamadım ve dediğim gibi kabarmiyor. Şekerle yumurtayı çok çırpıyorum malzemeleri ılık koyuyorum unu hatta kabartma tozunu bile eleyerek koyuyorum borcam da yapıyorum kesinlikle kabarmiyor :( 

16 Cevaplar

0 oy
(15 puan) tarafından
Yunurta ve sekeri 5 dk cirpiyorum genelde ben canim bude firin kabida etkili kap biraz daha kucuk olabilir 
-Reklam-
0 oy
(4,726 puan) tarafından
Undan dolayı olabilir mi acaba?
0 oy
(9,610 puan) tarafından
Canim kek hamurunun ölcüsüne göre borcamin büyük geliyo olabilir mi 
0 oy
(165 puan) tarafından
Merhaba 

*malzeme tepsiye çok geldiyse 

*pisme esnasında fırını actiysaniz 

Ama bi aralar bende de aynısı oluyordu tepsiye çok malzeme koymayın, 2 kabartma tozu koyun. Puf puf oluyor kekler 
0 oy
(2,111 puan) tarafından
Canım Bir ara benimle keklerim böyleydi sonra yumurtayı oda ısısında kullanmaya başlayıp unun miktarını biraz arttırınca sorun çözüldü sen hepsini ılık kullanıyorsan muhtemelen unu az koyuyor olabilirsin
0 oy
(45,023 puan) tarafından
Tepsi buyukmu geldi acaba 
0 oy
(830 puan) tarafından
Bi tık sıvı yapmayı dene
0 oy
(12,064 puan) tarafından
Kapatarak karıştırmayı dene 

Arda Türkmen ıslak kek tarifini izle 
0 oy
tarafından
1.Unundan ola bilir 

2.yağı fazla ola bilir.

3. şekeri fazla ola bilir.

4. iyi çırpmamış olabilirsin.

5.kabartma ve ya sodanın son kullanma tarihi geçmiş ola bilir.

6. sodaysa kullandığın yoğurtla çırp köpürmesini bekle.

7. soba düşük ısıda olmalı.

8. pişerken kabağı açmaman lazım.
0 oy
(163,444 puan) tarafından
kalip buyuk harc az geliyo olabilor
0 oy
(486 puan) tarafından

Malzeme kek kalıbına az geliyordur içinin böyle olması birden kekin pişmesi canım kısık ateşte pisir ben kabarana kadar 170 derecede kabatrdiktan sonra 150_100 yapıyorum baktın cok kabardı kürdan sokup bakiyom islaksa içi 75derecede kisikta pisiriyom alt üst turboda gayet güzel olur kek sert oluyorsa fırında çok kalıyor canım oyuzden bı de kekin kivamini akışkan yap :) bı de sıvı yağ ve akeer fazlaysa kek kabarmas şeker söndürüyor canım 

0 oy
(969 puan) tarafından
Keki fansiz firinda pisirin sekerle yumurtayi beyazlasana kadar cirpin firin kapagini acmayin ici pismeden acinca soner zaten yarim saatten asa pismez 20 dk falan acma 
0 oy
(69 puan) tarafından
Canm sekeri ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırp. Süt yerine yogurt koy. 2 tane kabartma tozu koy. Kıvamı biraz yoğun olsun ununu ona gore ayarla. 180 derecede yavas yavas pisir. Birde sıcak firina koyma haşlanır kekin. 
0 oy
tarafından
Doktor oetkr kabartma tozu o çok kabartıyo
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Bence gayet guzel cok kabarmis kekte bi tuhaf oluo
0 oy
tarafından
Canım her şey oda sıcaklığında olmalı özellikle de yumurta. Ne zaman soğuk koysam benimki de kabarmaz. Köpük köpük beyazlaşana kadar çırpmak yeterli. Bir de fırını önceden ısıtarak at ve ilk yarım saat boyunca kesinlikle açma. Açtığın zaman kabarmıyor. Borcam yerine kek kalıbını da deneyebilirsin. Nefis yemek tariflerinde sade kek tarifi var dene istersen öneririm 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 589 göst.
0 oy
25 cevap 1,215 göst.
11 Kasım 2019 Yemek-Tarifler kategorisinde Kedimekimm (633 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 408 göst.
29 Mart 2021 Diğer kategorisinde Duyguyla (344 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 156 göst.
14 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Djdjjdhd (874 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,472,076 soru

24,106,766 cevap

332,737 kullanıcı

...