+2 oy
560 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Mahremi reklam etmek üzerine... 

➡️ Doğumhanenin önünde durmaya utanan baba adayı ile doğumhaneye fotoğrafçı sokan baba adayı arasında sadece bir kuşak var. Biri dede diğeri torun... 

➡️ At üstünde gelin giderken kimse kendisini görmesin diye örtü üstüne örtü atan gelin ile en yüksek takipçili fotoğrafçıda fotoğraflarını çektirip fotoğrafçının sosyal medyadaki reklam yüzü olmak için binlerce lira ödeyen gelin arasında sadece bir kuşak var. Biri nine diğeri torun... 

❓Sahi hangisi doğru; hangisi daha mutlu ediyor; hangisinde huzur var; hangisi samimi? 

❓Bu kısa zamanda neler oldu? Bu değişim normal mi? İyiye ve güzele bir gidiş mi var? 

Bu zihin ve anlayış değişimini sorgulamak aslında bir çok şeyi sorgulamak demektir. Verilecek cevaplar aslında birçok esaslı sorunun cevap ipuçları olacaktır.

Amacım bir tarafı yüceltip diğer tarafı yerin dibine batırmak değil. Bunlar insanların tercihi elbette. Sadece sorgulamaya davet ediyorum. Zira bu kadar kısa sürede bu büyük değişim kesinlikle sorgulanmayı hak ediyor. Sonuç olarak bu durumun başta dini, psikolojik ve sosyolojik olmak üzere bir çok sonucuyla karşı karşıyayız.

11 Cevaplar

+5 oy
tarafından
Keşke eskileri biraz hatirlasak 

Babamın yanında oğlumu kucağımda tutarken bile çekiniyorum seveceğim zaman babamin yanında sevmem 

Kardeşimle sadece aramızda 7 yaş var 

Ben babam odaya girdiğinde toparlanır ayağa kalkardim 

Kardeşim çokta fifi umrunda degl 

Ben evde birşey giydiysem dar olmamasına dikkat ederdim üstüme uzun birşey alırdım utanirdim kardeşim nerdeyse çıplak gezecek 

Ben babam birşey dediğinde kizdiginda 10 15 gün babamın yanında knusamazdim 

Kardesim teyyyyyy hayat umrunda değil 

Ben tunigim dışarda biraz kısa olsa kendimi tuhaf hissederdim kardeşim tişörtünü içine sokuyor daracık pantolon giyiyor hiçte umrunds değil 

Ben sokakta yürürken kafamı kaldirmazdim ki biriyle gozgoze gelmiyim babamın adına laf söz gelmesin diye sokakta hal hareketime dikkat ederdim 

Kardeşim sigara iciyormus 

Acaba omu iyi yapıyor ben mi iyi yapiyordum neydi yani bu aramızda sadece 7 yaş var 

Şimdi ben bunu niye yazdım niçin yazdım sjsj 

Gel gelelim ki kaldiki nine ve torun teyyyy teyyyy
tarafından
İç bu sevmek öyle. Değil ama canım yani nasıl diyim sevgisiz büyümüş olmuyor. Bi  yanak sıkmak var. Bi de. Şap şup. Öpmek   sesli sesli sevmek var. Bunlar dan bahsediliyo
tarafından
Sevmiyorum demedimki kucağıma alıyorum uyutuyordum da yanında ama sapsup öpüp sevgi sözcükleri söylemiyorum
(969 puan) tarafından
Anladim eskiden buyuk yaninda sevmezmis ya arkadas ondan bahsediyor zannettim.. bizim buyukbabanne oyle iste kizimi kendi sever oyy nenesi diye kizim emekliyerek dedesinengittinayagina dokundu tutunacak kayinpederimde gelmesin diye minik minik kacmaya basladi en son ayagiyla ittirdi gelmesin diye adam korkuyor babanne bi catti kaslarinincok garip ve sacma geldi bana kayinvalidem daha once demisti kizar babanne kendi cocuklarini bile kucagina almadi esim dinlemez alirda bakarda kayinpederim yapamiuordu smdi adam bir seviyor butun yillarin acisini cikarir gbi
(969 puan) tarafından
Babamin yaninda cocugumu kucagimda bile tutarken cekiniyorum deyince oyle anlasildi canim
tarafından
Yanlış anlaşılmış olabilir ama dediğim gibi kucagimada alıyorum uyutuyorumda altinida değiştiriyorum her işlemini yapıyorum sadece sap sup sevgi sözcükleri ne gerek yok
-Reklam-
+1 oy
(324 puan) tarafından
İnsan nasıl rahat ediyorsa nasıl istiyorsa o şekilde olmalı davranmalı içinden geldiği gibi bana sorarsan aşırıya kaçılmadığı sürece problem yok 
+1 oy
tarafından
Bir baba doğumhanenin kapısında durabilir 

Bir gelin istediği şekilde fotoğraf çekilebilir ben bunları normal karşılıyorum 

Mesela babamın yanında derli toplu otururum ama eskilerde çocuğunu babanın yanında sevemiyormuşsun ayıp karşılanıyormuş buda saçma ben yada eşim neden babamızın yanında çocuğumuzu sevemiycez bazı adetlere bazılarına saygı duyuyorum bazılarını da saçma buluyorum 
(6,400 puan) tarafından
Aynen katılıyorum dogumhanenin kapısında dururken neden utansn ki
0 oy
(6,676 puan) tarafından
Neydik ne olduk nereye gidiyoruz
0 oy
(2,111 puan) tarafından
Allah sonumuzu hayır etsin inşallah. Gelecekte evlatlarım için çok endişe ediyorum :(
tarafından
Ben de valla.   Hamileyim oğlum olacağını öğrendim ...  Eve gelirken liseli filan oğlanları  görünce dedim    benim oğlum da bunlar gibi olmaz inşallah hangi  ana baba ister   çocuğu   şeref siz. Saygısızzz   edepsizz olsun ki  allah ım onların düşüncelerii korusun inşallah şimdi masum masum beşikler de yatan bebelerimiz  yarın da bu masumiyetlerini bozmazlar inşallah
(2,111 puan) tarafından
... Ahh o yüzden hep dua edıyorum Allahım beni anne babama, benim evlatlarımı da bana hayırlı evlat eyle diyorum :(
0 oy
(4,893 puan) tarafından
Sonrada niye bitmiyor bu musibetler hastalıklar belalar değil mi? Hıh işte tamda bu yüzdendi...
0 oy
(547 puan) tarafından
O kadar dogruki herşeyi normallestiren insanlar var.Kendine olduğu kadar toplumda zararı olan 
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Kesinlikle haklısınız neydik ne olduk Rabb'im sonumuzu hayır etsin
0 oy
tarafından
Gitdiğimiz mekanlarda, güzel özül genlerde foto alırım. Haata yüzlerce. Paylaşmam ama. üzerinden aylar geçtikden sonra bir tanesin paylaşa bilirim. O da çoğunlukla ne kendimiz, ne de yemeğimiz olmaz. herhangi bir manzaramı, orda yanımıza gelen kedi köpekmi, dalındakı çiçekmi, nesnemi. K.validem bi yere gitdiğimizde niye foto paylaşmıyorsun, niye en gereksiz şeyi paylaşıyorsun der hep. O gösteriş meraklısı.
0 oy
tarafından
Valla. Canım ben hamile olduiumu annem ben yanklarında iken söyledi babam a. Annem e kızdım. Yerin dibine girdim çıktım çok utandım.....    Nasıl. Yapıldı ne zaman tiyapılmış. Gün yüzüne çıktı daha bir de soeuyo.  Kaç haftalık mış .... Hangi hafta yapmış oöduğumız da   ortaya çıktı diye. Ben babam dan çok utanmış tım. Halen de. Öyle. Bebeğim doğdu emzirmek için diğdr odaya. Giderim   ama ne için gidiyom biliyolar  yani utanarak giderim. Utanarak otururum her acık ış denilmesi çin işkencesi gibi geliyoe bana....

Ben de   bu kayın babanın vs nin yanında arkasını dönüp emzirilmesine  deli oluyorum resmen..... Ayıptır ya.  Şimdi bakıyoruz int. Te. Fenomen miş ler...... Evin için de ellerin de telefon.... Tuvalate gidiyo. Orda video  banyoya gidiyo orda  video. Ve nasıl bir tiğniyet se. Eşlerinin  en doğal   en kimsenin sadeğil sadece  kendilerinin gmrmeleri gerektiği hallerini eşlsrini reklam ediyo lar......   Kıyamet in alametleri  bunlar hep.....    Herkes  herkesin evinin içlerini görecek.....   Nasıl olacak o diye  merak ederdim. Komşumun evini ben nasıl. Görecem. Her an. Diye al bu  fenomenlsrin her şeyini biliyoeuz    geceliğinden tut  ec de ki  pijamalar a. Kadar ... Ben ki   kıyafetleri bile dışarı asmam. Edeben aykırı bulurum kadın kıyafetlerinin     balkon dan sarkıtılarak kurımalarjna     berbat bi yer e. Gidiyleuz  ama  nereye e
0 oy
tarafından
Annem derdi bırak babaya saygısızlık yapmayı of demeyi babamin yanında çıplak ayakla bile durmazdık ayağımızda çorap olurdu derdi

Mesela benim babam da ben şuan özellikle çok üstüme düşüyor ben kendimi bildim bileli babam odaya geldiğinde ayağa kalkar yer verirdim yer olsa dahi ama şimdi rahatsızlığım var ben rahat ediyim diye asla kalkmama izin vermez hatta gel dizime uzan der gider uzanırım 
tarafından
Olması gerekenler o bence babalarkmız. Bizi sevmedi sevmiyor anlamına gelmiyoe bu  ... Ev de bir baba oteritesi olur du anne. Bazı şeyşer e göz yumsa da  aman baban kızar ... Kelimesi var dı abim ta üni den gelmiş ti...  Sigarası cebinde belli okuyor du  annem dedi ayıp dır kalk git baban görmesin. Dedi. Şimdi el kadar bebeler  sokaklar da    elleein de  sigara lar. Herkesin annesinin şeyisi birilerinin ağzından hiç düşmiyo zaten...  Biz. Babam eve geldiğin de. Halen oturup gelsiiin demeyiz   ayağa kalkılır ....   Bi üzerimize çeki düzen verilir....  Lavabo ya gider di elimiz de havlu onu bekler dik... Sofra ya baba dan önce kimse oturamaz dı   baba yatağına geçmeden yatın demeden kimse odasına çekilip te kendi. Başına.  Yatamaz.... Bunlar. Esir hayatı. Gibi. Sevgisizlik gibi lanse ediliyor ama. Güzel olanı bu bütün bunlarr ı böylw. Yapıo olmamız. Babamızın bizi sevmediği anlamına gelmiyor
tarafından
Öyle evet dediğin gibi bak kaynım da babasının yanında asla sigara içmez herkesin yanında içer ama babasının yanında içmez bunlar saygıdandır edeptendir
tarafından
Aynen. Canım  gidiş  hiç iyi değil bence

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 927 göst.
2 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Ftm (610 puan) tarafından soruldu
+1 oy
45 cevap 1,799 göst.
3 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Funny_honest (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 996 göst.
7 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 138 göst.
28 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,447 soru

24,085,854 cevap

331,463 kullanıcı

...