0 oy
115 göst.
Diğer kategorisinde (421 puan) tarafından
Merhaba kızlar dişi kedimi kisirlastirali 1 sene oldu Gecen sene yavruları olmuştu sonra rahminde iltihap oldu veteriner tavsiyesi ile kisirlastirdik.

4 5 gündür kızgınlığa girmis gibi sürekli surtunuyor yerlerde yuvarlanıyor poposunu sürekli elimin altında sokuyor ya bu normal mi acaba içgüdüsel mi yapıyor? 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canim 7 kedi sahibi olarak söylüyorum :) 

Kediler kisirlaştirilsa bile ic gudusel olarak bi peluş hayvana elimize kolumuza kerkine biliyolar. Kisirlastirmak onlarin sadece hamile kalmasini veya hamile birakmamasini sağliyo,duygulari dusunceleri etkilenmiyo. 

Yada enfeksiyonu tekrarlamis olabilir veteriner hekime götürmekte fayda var
(421 puan) tarafından
Ayy maşallah bende 2 tane var zor baş ediyorum valla :))))
Ben şimdi macun veriyorum gimcat relax diye bsey sankinlestiriyormus ama bizim kiz pek sakinlesecek gbi degil . Veterinere bi goturucem enfeksiyon sıkıntı çünkü ilkinde baya korkmuştuk farkettiğimde ayağa kalkacak hali yoktu.
Baska yapacak birşey var mi acaba yoksa donemi atlatmasını mi bekliycez
-Reklam-
0 oy
(39 puan) tarafından
Bende hem disi hem de erkek kedi var. Kisirlastiktan sonra hiç tepkileri tekrarlamadi. Veterinere sormak en iyisi 
0 oy
tarafından
Bunun birkaç nedeni olabilir. Başlıca nedeni ameliyat hattı sol yandan açıldıysa içeride ovar parçası kalmış olabilir.

Böbrek üstü bezlerinden üretilen östrojen nedeniyle olabilir 

Ya da daha önce kızgınlık geçirip doğum yaptığı için yapıyor olabilir. Ama %99 ihtimal ilk yazdığımdır
(421 puan) tarafından
Parça kalmasi ne gibi sıkıntı olur veteriner hatası kaynaklı birseymi o
tarafından
Kızgınlığa girmeye devam eder. Kısırlaştırılmadığı taktirde yaşadığı riskleri yaşamaya devam eder. Meme tümörü gibi mesela. İçeride parça kaldıysa eve hekim hatası. Yandan mı açmışlardı çocuğu
(421 puan) tarafından
Tam karnından açmışlardı
tarafından
Genelde karından açılan operasyonlarda parça kalma ihtimali daha düşük olur ama kesin değil tabi
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Dönemsel olur canım 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 52 göst.
7 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bbbir garip yolcuu (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 281 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde &Alya& (524 puan) tarafından soruldu
+2 oy
17 cevap 431 göst.
31 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde mvlude.97 (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 117 göst.
14 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kadriyetaycur (1,288 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,811 soru

24,077,515 cevap

331,019 kullanıcı

...