0 oy
389 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,177 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

Yaprak yok sarma etmiycm

image

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Ohhh miss ellerine kollarına sağlık canım hayatta yapamam vallahi hazirciyim ben :D çok güzel görünüyor 

(1,177 puan) tarafından
Bende öyle diyordum bacı isteyince oluyor bence bi dene tahmin ettigin kadat zor dgl
-Reklam-
0 oy
(2,041 puan) tarafından
Baklava için erken degilmi şerbeti sonrası dökceksin yoksa kuruyor
(1,177 puan) tarafından
Şerbetini şimdi dokmeyecm cano
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Pişmiş halinide atarmisin bide bende gecen yaptim ici yumuşak oluyor dimi öyle citir olmuyor
(7,470 puan) tarafından
Hmm tarifte aliriz o zmaan benimkinin şerbeti mi fazla gelmis hamur gibi de degil bayaa pisirdim ama ici yumusak oldu
(1,177 puan) tarafından
Attım pismis halini
(7,470 puan) tarafından
Ellerine saģlık canim cok güzel görünüyor birde tarif rica edeyim :)
(1,177 puan) tarafından
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
6 su bardağı un (klasik su bardakları ile tam 6 bardak aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)
İçi için;

Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için;

Mısır nişastası
Şerbeti için;

4 bardak şeker
5 bardak su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;

300 g tereyağı ya da margarin

öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Toplam 30 parçaya bölüp 15  bedayi ayrı ayrı açıp üst üste koyalım tekrardan acip tepsi boyuna göre keselim kare ise yuvarlak ise tepsi boyu açalım.  Arasına fındık veya ceviz serpelim.  Kalan 15 bedayi fe tek tek aralarına nişasta olacak sekiĺde açıp üst üste koyup tekrar açıp tepsinin üst kısmına serelim  istediğin şekilde dilimleyip  üzerine yağınini döküp 180 ° fırında yaklaşık 1 saat pişir  4 şu bardağı şeker 5 şu bardağı şu bi kaç damla da limon. Eğer serbet soğuksa baklava ilk sıcaklığı çıkınca dökün baklava soğuk serbet ılık şekilde ilk yarısı sonra kalan yarışı dökülsün afiyetle yensin
(7,470 puan) tarafından
Cok tesekkür ederim yumurtasi fazla seninkinin benimkide hemen hemen ayni yogurt da var ben acele edip sıcak döktüm sanirim birazda ondan yumusak oldu
0 oy
(163,446 puan) tarafından
annem yapiyo baklava suan ☺ bende o beceri yok
(1,177 puan) tarafından
Bende de annem hiç  bilmez
0 oy
tarafından
Hiç bişey yapmayan ben
(1,177 puan) tarafından
Yaparsın bi dene derim
0 oy
tarafından
Afiyet olsn canm ellerşne sağlık
(1,177 puan) tarafından
Sağol  çiçeğim
0 oy
(45,023 puan) tarafından
Benim canimda ev baklavası istiyo burda bı yerde var bı tek eşime ordan aldircam hazır diğerleri çok ağır şerbetli yakiyo eline koluna sağlık canım güle güle yemek nasip olsun inşallah 
(1,177 puan) tarafından
Amin cicegimmm Allah razi olsun

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 682 göst.
12 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 327 göst.
19 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tinkirbelll (1,121 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 132 göst.
27 Mart 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 355 göst.
14 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Emine S (18,593 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,780 soru

24,129,635 cevap

333,955 kullanıcı

...