3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
6 su bardağı un (klasik su bardakları ile tam 6 bardak aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)
İçi için;
Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için;
Mısır nişastası
Şerbeti için;
4 bardak şeker
5 bardak su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
300 g tereyağı ya da margarin
öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Toplam 30 parçaya bölüp 15 bedayi ayrı ayrı açıp üst üste koyalım tekrardan acip tepsi boyuna göre keselim kare ise yuvarlak ise tepsi boyu açalım. Arasına fındık veya ceviz serpelim. Kalan 15 bedayi fe tek tek aralarına nişasta olacak sekiĺde açıp üst üste koyup tekrar açıp tepsinin üst kısmına serelim istediğin şekilde dilimleyip üzerine yağınini döküp 180 ° fırında yaklaşık 1 saat pişir 4 şu bardağı şeker 5 şu bardağı şu bi kaç damla da limon. Eğer serbet soğuksa baklava ilk sıcaklığı çıkınca dökün baklava soğuk serbet ılık şekilde ilk yarısı sonra kalan yarışı dökülsün afiyetle yensin